Těstovinový salát se zelím a fazolemi
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny uvaříme podle návodu a necháme zchladnout.Fazole propláchneme a necháme okapat.Zelí vymačkáme, smícháme s těstovinami a fazolemi. Přidáme nakrájenou cibulku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme zchladnout.Fazole propláchneme a necháme okapat.Zelí vymačkáme, smícháme s těstovinami a fazolemi. Přidáme nakrájenou cibulku a…
Uzené maso, pažitka, medvědí česnek, jarní bylinky, to vše neodmyslitelně k Velikonocům patří. Zkuste si je i vy zpestřit touto jarní polévkou. Bezesporu vám zachutná a…
Netradiční slavnostní jídlo připravíme z jemné vepřové panenky, kterou marinujeme v pikantní marinádě s chilli. Medailonky podáváme s karamelizovanou jarní cibulkou a…
Mazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc a neměl by tedy na stole chybět. Pokud však nejste zrovna příznivci sladkého pečiva, připravte si podle tohoto receptu…
Milovníci pikantních pokrmů ocení recept na fazolové chilli, které díky vláknině obsažené fazolí dobře zasytí. Tento recept vám také přijde vhod, když nemáte moc času na…
Saláty s jogurtovým dipem, chutnají skvěle. Obzvláště ty zeleninové. Krátce opečené a zkaramelizované ředkvičky, vás překvapí svou chutí. Navrch nesmí chybět zdravá…
Jarní teplé počasí je jako stvořené pro piknik v přírodě. K němu se skvěle hodí výborné slané muffiny, které jsou pěkně vláčné a díky čedaru mají lahodnou chuť.…
Polévka se může stát i velice výživným a plnohodnotným pokrmem. Příkladem je tato z jarních cibulek, s hovězím masem a arašídovým máslem. Inspirací těmto chutím byla…
Kedlubnová polévka s mrkvovými noky je svěží a lahodná kombinace křehkého kedlubnového základu a jemně sladkých noků z mrkve. Tato polévka nabízí osvěžující chuť, která…
Nalaďte se na přicházející jaro výbornou bramborovou polévkou vonící po medvědím česneku. Ve vývaru povaříte brambory, zeleninu a houby. Chuť mu dodáte majoránkou a…
Kdo by neměl rád dozlatova usmažené, krásně křupavé, bramboráky. Pokud však do nich přidáte brokolici, jejich chuť bude zajímavější. Čerstvé bramboráky krásně voní po…
Čekankový salát s ředkvičkami je doplněný jemnou bílou ředkví a sladkým jablíčkem. Zálivka ze zakysané smetany a hořčice dává salátu velmi zajímavou chuť. Pokud rádi…
Snadný salátek ke grilovanému masu či klobáskám je inspirován bulharskou kuchyní. Do zálivky nepatří cukr a chuť zeleniny vynikne díky octu, soli a oleji. Salát…
Recept na vajíčkovou pomazánkou se o Velikonocích vždy hodí mít po ruce, zužitkujete tak spousty vykoledovaných vajíček. Pomazánka z Lučiny s jarní cibulkou, ochucená…
Tento veganský salát spojuje křupavou zeleninu, jemně ochucené tofu a aromatický kopr. Je plný vitamínů a minerálů, skvělý pro zdravý jídelníček a překvapivě chutný.…
Velice oblíbenou klasikou stánkového prodeje jsou dozlatova a dokřupava usmažené bramboráky. V pohodlí vaší kuchyně si tuto dobrotu, vonící po majoránce a česneku,…
Šmírkás je tradiční slovenská pomazánka z brynzy, která vás svou chutí přenese do slovenských hor. Pomazánka z másla, ovčího sýra a jarní cibulky, ochucená mletou…
Tento osvěžující salát ochutí křupavé a pikantní ředkvičky, aromatická jarní cibulka, šťavnatá rajčata i sladkokyselé pomeranče. Všechny chutě doplní a spojí zálivka…
Métský salám je druh tepelně neupravené uzeniny, z hovězího a vepřového masa, u nás zvaný čajovka. Je jemný a dobře roztíratelný, má specifickou chuť. Doplněný o sýry a…
S teplejším jarním počasím přichází také období sklizně medvědího česneku. Z byliny jemné česnekové chuti můžete připravit krémovou polévku, kterou budete mít do…
Pečením v papilotě zajistíme, že pokrm takto připravený, bude plný chutí a vůní. Příprava je snadná, navíc budete mít minimum špinavého nádobí. Treska pečená se…
Rané odrůdy kedluben a jejich šťavnatá jemná dužina si přímo říká o takové využití, aby kedlubnová chuť zůstala v hlavní roli. Připravte si tuhle jednoduchou pomazánku,…
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Variace na klasické zapékané brambory, obohacené o sladkou kapii a jarní cibulku, které jídlu dodají nejen barvu, ale i skvělý chuťový rozměr. Vše je zapečeno s krémovou…