Křehké chřestovo - špenátové placičky
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme si brambory ve slupce. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Bílý chřest očistíme, zbavíme tvrdých částí a dáme vařit do osolené vody do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme si brambory ve slupce. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Bílý chřest očistíme, zbavíme tvrdých částí a dáme vařit do osolené vody do…
Ze pstruhů, kuchyňsky očištěných, odstraníme páteř, rozevřeme je, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Na povrchu pstruhy posypeme špetkou uzené papriky. Ryby …
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a s listem bobkového listu uvaříme doměkka. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech…
Z lososa stáhneme kůži (jde to lehce), osolíme a nakrájíme na kostky asi 2x2 cm. V misce smícháme sezam, římský kmín nadrcený v hmoždíři nebo mletý, chilli a nasekané…
Na roládky si nachystáme kuřecí řízky, které osolíme, opepříme a okořeníme, dáme plátkový česnek, kousky mrkve, jater, kukuřičku a cibulky. Smotáme, zafixujeme a dáme do…
Zálivka: Ve sklenici s dobrým uzávěrem smícháme cukr, olivový olej, červený vinný ocet, semínka a sojovou omáčku. Uzavřeme sklenici a dobře promícháme třepáním.…
Šalotku nebo cibuli nakrájíme na kostky, sušená rajčata na nudličky, cherry rajčátka na půlky, žampiony na plátky, česnek na tenké plátky a chilli papričku na drobno…
Ryžu zalejeme v pomere 1:2 vodou, osolíme a zakrytú dusíme cca 15 min. Necháme 10 min postáť a premiešame s lyžicou oleja. Necháme vychladnúť.Do vychladnutej ryže…
Troubu si předehřejeme na 220 °C. Mezitím nakrájíme kuřecí řízky na menší kousky. Kuřecí maso obalíme v trojobalu – nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a…
Kuře připravíme tak, že uděláme směs koření, do směsi vymačkáme čtvrtku citronu, s touto směsí potřeme celé kuře. Kuře dáme na pekáč a naplníme čtvrtkou citronu…
Kuře připravíme tak, že uděláme směs koření, do směsi vymačkáme čtvrtku citronu, s touto směsí potřeme celé kuře. Kuře dáme na pekáč a naplníme čtvrtkou citronu…
Kuře připravíme tak, že uděláme směs koření, do směsi vymačkáme čtvrtku citronu, s touto směsí potřeme celé kuře. Kuře dáme na pekáč a naplníme čtvrtkou citronu…
Krůtí prsa omyjte ve studené vodě, odblaňte a nakrájejte na tenčí nudličky nebo menší kostky. Vložte do menší misky a okořeňte pepřem, tymiánem a polovinou soli, zalijte…
Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku pořádně omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cuketě a lilku odřežeme konce a nakrájíme je na asi 1 cm silná kolečka,…
Obě mrkve očistíme, jednu nakrájíme podélně na tenké plátky a druhou na malé kostičky. Stonky řapíkatého celeru zbavíme vláken a nakrájíme na kostičky, cibuli na…
Vajíčka prošleháme metlou se sýrem. Šunku nakrájíme na plátky a opečeme na trošce oleje.Přidáme jemně nakrájenou bílou část jarní cibulky, nadrobno nakrájené jalapeňo a…
Pohanku přelijeme vařícím slepičím vývarem, který podle potřeby ještě trochu můžeme přisolit, do toho prolisujeme 1 stroužek česneku, přivedeme znovu do varu a pak…
Maso si nakrajame na mensie kusky, osolime a pridame kurkumu, cierne korenie a mletu papriku, dobre premiesame. Zohrejeme olej a kuracie kusky na nom opecieme, kym sa…
Den dopředu naložíme maso. Připravíme plátky, které zlehka v sáčku naklepeme a promícháme s marinádou. Dáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v ledničce. Na marinádu…
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno nebo prolisujeme lisem.Přidáme vejce, kysanou smetanu, mléko, najemno nakrájené cibulky, osolíme a opepříme.Vymícháme hladkou…
Nejdřív dám vařit brambory spolu s libečkem, kmínem a kurkumou-to pro lehce pepřovou chuť a barvičku. Vody jen trošku, aby se hezky dusily a měly tu správnou, neutopenou…
Tresku osolíme a okořeníme podle chuti. Opečeme na másle. Mezitím si z oleje, octa a hořčice, soli a špetky cukru vyšleháme dohladka omáčku. Přisypeme nakrájenou cibulku…
Gnocchi uvařte dle návodu na obalu. Trvá to asi 5 minut, tedy než vyplavou na povrch, slijte a přilite trochu olivového oleje, aby se gnocchi neslepily. Mezitím opečte…
Dáme si vařit maso na vývar. Vaříme opravdu povolna na mírném ohni a průběžně sbíráme pěnu.Osolíme a opepříme.Na pánvi si dáme nasucho opražit tyčinku skořice, badyán,…
Přidáno před 28 minutami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Rakouské käsespätzle připomínají halušky. Lehce pikantní máslovou chuť jim dodá sýr z Tyrolska a speciálně osmažená cibulka
Tajemství elixíru dlouhého života? Střeží ho mniši z kláštera Grande Chartreuse
Retro okénko: Po stopách vlašského salátu. Co má společného s Itálií a jak se dělal před sto lety?