Zeleninová polévka s cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninová polévka je hezky barevná a výživná i díky cizrně. Její uvaření není složité a zvládnou ji i začátečníci. V zeleninové polévce s cizrnou můžete různě obměňovat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 314 kJ / 314 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 6,00 g |
| – nasycené | 0,80 g |
| – nenasycené | 4,80 g |
| –– mononenasycené | 1,80 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 34,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,02 g |
| Sacharidy | 28,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Zeleninová polévka je hezky barevná a výživná i díky cizrně. Její uvaření není složité a zvládnou ji i začátečníci. V zeleninové polévce s cizrnou můžete různě obměňovat…
Cizrna je skvělou luštěninou, má velmi podobnou chuť oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. V tomto receptu najdete inspiraci na slané…
Cizrna je skvělou luštěninou, má velmi podobnou chuť oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. V tomto receptu najdete inspiraci na slané…
Plech vyložte pečícím papírem a troubu předehřejte na 100°C. Otevřte skleničku cizrny a tekutinu z ní slijte přes cedník do misky s vyššími okraji. Pokud se chystáte…
Cizrna je celosvětově třetí nejvýznamnější luštěninou po hrachu a fazolích. Obsahuje řadu živin, včetně bílkovin, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže.…
Cizrnu namočíme a necháme nabobtnat, (nejlépe přes noc). Vodu slijeme a luštěninu řádně propláchneme. Dáme vařit do studené vody asi na 1 až 1 1/2 hodiny - každopádně do…
Vegetariánské jídlo nemusí být vůbec nudné a jednotvárné. Ochucení vstupních surovin dělá divy a z obyčejných potravin dá vzniknout luxusnímu pokrmu. Cizrna je navíc…
Arabský cizrnový hummus je velmi chutný a jednoduchý pokrm s bohatým obsahem živin. Podává se tradičně s chlebovou plackou nebo se syrovou zeleninou, kterou se nabírá, a…
Cizrnu den předem namočíme, poté uvaříme doměkka a scedíme.Ještě teplou ji smícháme se stroužkem česneku, utřeného se solí a necháme vychladnout.Cibuli nakrájíme na…
Výborné karbanátky vonící česnekem a majoránkou na kterých si pochutná celá rodina. Jako přílohu můžete zvolit vařené brambory a zeleninový salát. Kdo by měl pocit, že…
Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je hummus příliž hustý přidejte více vody.
Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je hummus příliž hustý přidejte více vody.
Cizrnu, tofu a olej lehce rozmixujeme tyčovým mixérem.Přilijeme vodu na požadovanou hustotu.Přidáme jablečný ocet, sůl a sezamová semínka.Vše dobře promícháme, případně…
Mořské plody si jako středoevropané dopřáváme nejčastěji na dovolené u moře, nebo si je můžeme zmrazené pořídit domů. Jednoduše si pak připravíme pochoutku z chapadel…
Připravte sytý obědový salát, snadný přípravou a skvělý chutěmi. Příprava zabere jenom pár minut, díky použití konzervovaných luštěnin a kukuřice. Ty se postarají o…
Vydatná polévka zasytí, zahřeje a dodá jistě příjemný pocit. Zvlášť, pokud je plná dobrých surovin. Zeleninový vývar doplníme cizrnou, celerem a mrkví a zahustíme…
Cibuli nakrájejte najemno. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostky.V hrnci rozehřejte olej a cibuli, opékejte…
Máme-li náladu při vaření experimentovat a zkoušet netradiční kombinace chutí, můžeme se pustit do přípravy květákového kari. Směs zeleniny okořeníme výrazným kořením a…
Variací na bramborový salát je nespočet. Kromě brambor jsou vlastně další suroviny jen a jen na vašich chutích. A tak můžete připravit i zdravější variantu s cizrnou,…
1) Cizrnu rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. (ale ne zcela do hladka, v pomazánce by měly být menší i větší kousky cizrny) 2) Přidáme avokádo, které také rozmačkáme…
Falafel jsou malé kuličky nebo i placičky z cizrny. Toto je recept ze syrové cizrny tak, jak je pravděpodobně původní. Klidně nechte cizrnu namočenou až 36 hodin, půjde…
Cizrnu předem namočíme do studené vody a uvaříme do měkka. Pokud požíváte sterilovanou cizrnu, slijte ji.Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Dýni oloupeme a…
Cizrnu rozmixujeme s trochou vody na hustou hladkou pastu.Přidáme ostatní suroviny, znovu promixujeme a můžeme podávat.