Zeleninová polévka s cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninová polévka je hezky barevná a výživná i díky cizrně. Její uvaření není složité a zvládnou ji i začátečníci. V zeleninové polévce s cizrnou můžete různě obměňovat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 314 kJ / 314 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 6,00 g |
| – nasycené | 0,80 g |
| – nenasycené | 4,80 g |
| –– mononenasycené | 1,80 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 34,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,02 g |
| Sacharidy | 28,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Zeleninová polévka je hezky barevná a výživná i díky cizrně. Její uvaření není složité a zvládnou ji i začátečníci. V zeleninové polévce s cizrnou můžete různě obměňovat…
Cizrna je celosvětově třetí nejvýznamnější luštěninou po hrachu a fazolích. Obsahuje řadu živin, včetně bílkovin, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže.…
Cizrnu namočíme a necháme nabobtnat, (nejlépe přes noc). Vodu slijeme a luštěninu řádně propláchneme. Dáme vařit do studené vody asi na 1 až 1 1/2 hodiny - každopádně do…
Cizrna je skvělou luštěninou, má velmi podobnou chuť oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. V tomto receptu najdete inspiraci na slané…
Cizrna je skvělou luštěninou, má velmi podobnou chuť oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. V tomto receptu najdete inspiraci na slané…
Cibuli nakrájejte najemno. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostky.V hrnci rozehřejte olej a cibuli, opékejte…
Variací na bramborový salát je nespočet. Kromě brambor jsou vlastně další suroviny jen a jen na vašich chutích. A tak můžete připravit i zdravější variantu s cizrnou,…
Cizrnu den předem namočíme, poté uvaříme doměkka a scedíme.Ještě teplou ji smícháme se stroužkem česneku, utřeného se solí a necháme vychladnout.Cibuli nakrájíme na…
Arabský cizrnový hummus je velmi chutný a jednoduchý pokrm s bohatým obsahem živin. Podává se tradičně s chlebovou plackou nebo se syrovou zeleninou, kterou se nabírá, a…
Výborné karbanátky vonící česnekem a majoránkou na kterých si pochutná celá rodina. Jako přílohu můžete zvolit vařené brambory a zeleninový salát. Kdo by měl pocit, že…
Vegetariánské jídlo nemusí být vůbec nudné a jednotvárné. Ochucení vstupních surovin dělá divy a z obyčejných potravin dá vzniknout luxusnímu pokrmu. Cizrna je navíc…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, koření, pastu a necháme rozvonět. Přidáme lžíci kokosového mléka a dvě lžíce vývaru, nasekaný zázvor a…
Máme-li náladu při vaření experimentovat a zkoušet netradiční kombinace chutí, můžeme se pustit do přípravy květákového kari. Směs zeleniny okořeníme výrazným kořením a…
Den předem namočenou a uvařenou cizrnu (15 až 20 minut) rozmačkáme čímkoliv co máme po ruce a smícháme s ostatními surovinami dle chuti. Lžící děláme placičky na pečící…
Indická kuchyně je plná rozličných chutí a také vůní. Pod názvem chana masala se ukrývá cizrna po indicku, kterou můžeme podávat s chlebovými plackami, nebo rýží. Cizrna…
Pikantní cizrnová polévka po mexicku je ideální volbou pro milovníky ostrých a výrazných chutí. Kombinace cizrny, rajčat a voňavého koření vytváří sytou a lahodnou…
Cizrnu si namočíme den předem. Před samotným vařením je dobré vodu, ve které byla cizrna přes noc několikrát propláchnout, aby se co nejvíce minimalizoval nafukovací…
Cizrnu předem namočíme do studené vody a uvaříme do měkka. Pokud požíváte sterilovanou cizrnu, slijte ji.Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Dýni oloupeme a…
Jednoduchý pokrm z cizrny s rajčaty a španělskou klobásou chorizo vám určitě zachutná. Cizrna s lehce oříškovou chutí se s rajčaty a pikantní klobásou skvěle doplňuje,…
Maso nakrájíme na kostky, řapíkatý celer na proužky, fazolky na kousky a šalotku, lahůdkovou cibulku a slaninu nadrobno. Na oleji zpěníme cibulku se slaninou, přidáme…
Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je hummus příliž hustý přidejte více vody.
Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je hummus příliž hustý přidejte více vody.
Cizrnu, tofu a olej lehce rozmixujeme tyčovým mixérem.Přilijeme vodu na požadovanou hustotu.Přidáme jablečný ocet, sůl a sezamová semínka.Vše dobře promícháme, případně…