Jednoduchý salát z cizrny
Recept ještě nebyl hodnocenCizrnu den předem namočíme, poté uvaříme doměkka a scedíme.Ještě teplou ji smícháme se stroužkem česneku, utřeného se solí a necháme vychladnout.Cibuli nakrájíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 314 kJ / 314 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 0,80 g |
– nenasycené | 4,80 g |
–– mononenasycené | 1,80 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 28,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Cizrnu den předem namočíme, poté uvaříme doměkka a scedíme.Ještě teplou ji smícháme se stroužkem česneku, utřeného se solí a necháme vychladnout.Cibuli nakrájíme na…
Cizrna je celosvětově třetí nejvýznamnější luštěninou po hrachu a fazolích. Obsahuje řadu živin, včetně bílkovin, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže.…
Cizrna je skvělou luštěninou, má velmi podobnou chuť oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. V tomto receptu najdete inspiraci na slané…
Cizrna je skvělou luštěninou, má velmi podobnou chuť oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. V tomto receptu najdete inspiraci na slané…
Sladká dýně se hodí do sladkých i slaných jídel. Připravit z ní můžeme například lahodné kari, které v chladných dnech příjemně zahřeje. Dýně s kari kořením, čerstvým…
Cizrnu namočíme a necháme nabobtnat, (nejlépe přes noc). Vodu slijeme a luštěninu řádně propláchneme. Dáme vařit do studené vody asi na 1 až 1 1/2 hodiny - každopádně do…
Vegetariánské jídlo nemusí být vůbec nudné a jednotvárné. Ochucení vstupních surovin dělá divy a z obyčejných potravin dá vzniknout luxusnímu pokrmu. Cizrna je navíc…
Hledáte zdravý a pestrý pokrm plný živin a barev? Vyzkoušejte pečenou zeleninu s cizrnou, quinoou a tempehem. Už při prvním soustu vám bude jasné, že rostlinná strava…
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Polovinu cizrny dáme do mixeru, přidáme menší hrst bazalky, sběračku vody z těstovin a rozmixujeme na hladký krém. Promícháme se…
Zeleninová polévka je hezky barevná a výživná i díky cizrně. Její uvaření není složité a zvládnou ji i začátečníci. V zeleninové polévce s cizrnou můžete různě obměňovat…
Cizrnu si namočíme den předem. Před samotným vařením je dobré vodu, ve které byla cizrna přes noc několikrát propláchnout, aby se co nejvíce minimalizoval nafukovací…
Cizrnu, tofu a olej lehce rozmixujeme tyčovým mixérem.Přilijeme vodu na požadovanou hustotu.Přidáme jablečný ocet, sůl a sezamová semínka.Vše dobře promícháme, případně…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, koření, pastu a necháme rozvonět. Přidáme lžíci kokosového mléka a dvě lžíce vývaru, nasekaný zázvor a…
Výborné karbanátky vonící česnekem a majoránkou na kterých si pochutná celá rodina. Jako přílohu můžete zvolit vařené brambory a zeleninový salát. Kdo by měl pocit, že…
Arabský cizrnový hummus je velmi chutný a jednoduchý pokrm s bohatým obsahem živin. Podává se tradičně s chlebovou plackou nebo se syrovou zeleninou, kterou se nabírá, a…
Cizrna na kari se zeleninou je lahodný a výživný pokrm, který potěší milovníky exotických chutí. Tento vegetariánský recept spojuje měkkou cizrnu s pestrou směsí…
Cícer namočíme na niekoľko hodín a uvaríme.Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme posekaný cesnak, pokrájanú mrkvu, podlejeme vodou a dusíme.Osolíme, pokvapkáme…
Den předem namočenou a uvařenou cizrnu (15 až 20 minut) rozmačkáme čímkoliv co máme po ruce a smícháme s ostatními surovinami dle chuti. Lžící děláme placičky na pečící…
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, celer, kapustu, ke konci přidáme pokrájený česnek, 1 lžíci sl. papriky, trošku mletého kmínu, rajčata (protlak),podlejeme vodou (nebo…
Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je hummus příliž hustý přidejte více vody.
Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je hummus příliž hustý přidejte více vody.
Cibulku a vejce nasekejte na jemno, přidejte rozmixovanou cizrnu a tři lžíce zakysané smetany.Řádně promíchejte, ochuťte solí, pepřem a jarními bylinkami (v období…
Máme-li náladu při vaření experimentovat a zkoušet netradiční kombinace chutí, můžeme se pustit do přípravy květákového kari. Směs zeleniny okořeníme výrazným kořením a…