Pečená dýně s rajčaty a cizrnou

mysulka Kuchařka:

Bezmasá jídla 3 názory

Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů
510

Suroviny

250 g dýně, zbavené semínek
2 šalotky
100 g rajčat - bylo to 13 malých rajčátek
100 g vařené cizrny
sůl
bílý pepř
koření na grilovanou zeleninu
1 polévková lžíce tahini pasty
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme dýni nakrájenou na kousky, cibuli na půlkolečka, osolíme, opepříme a posypeme kořením.

  2. V misce smícháme tahini pastu, olej a citronovou šťávu. Směs přidáme k dýni a cibuli a společně promícháme.

  3. Pečeme na 190°C, občas promícháme. Když je dýně měkká - asi po 25 minutách, přidáme rajčata a cizrnu a dopečeme 5 - 10 min.

Poznámka

Já jedla samotné, ale určitě by chutnalo i s opečenou bagetkou. Na talíři ještě můžeme pokapat dýňovým olejem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená dýně s rajčaty a cizrnou

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo