

Pečená dýně s rajčaty a cizrnou
Suroviny
- 250 g dýně, zbavené semínek
- 2 šalotky
- 100 g rajčat - bylo to 13 malých rajčátek
- 100 g vařené cizrny
- sůl
- bílý pepř
- koření na grilovanou zeleninu
- 1 polévková lžíce tahini pasty
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu
Do pekáčku dáme dýni nakrájenou na kousky, cibuli na půlkolečka, osolíme, opepříme a posypeme kořením.
V misce smícháme tahini pastu, olej a citronovou šťávu. Směs přidáme k dýni a cibuli a společně promícháme.
Pečeme na 190°C, občas promícháme. Když je dýně měkká - asi po 25 minutách, přidáme rajčata a cizrnu a dopečeme 5 - 10 min.
Poznámka
Já jedla samotné, ale určitě by chutnalo i s opečenou bagetkou. Na talíři ještě můžeme pokapat dýňovým olejem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 54 kuchařů a kuchařek