Dort "Pivo"
Recept ještě nebyl hodnocenForma je vysoká asi 40 cm. Koupená na www.dortformy.cz. Celá vejce, žloutky a cukr ušleháme. Pak přimícháme mouku, práše do pečiva a sníh z bílků. Formu vymažeme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Forma je vysoká asi 40 cm. Koupená na www.dortformy.cz. Celá vejce, žloutky a cukr ušleháme. Pak přimícháme mouku, práše do pečiva a sníh z bílků. Formu vymažeme,…
Meruňky nakrájíme na menší kousky, přidáme krupicový cukr, citronovou šťávu, 60 g (ml) vody a krátce povaříme, až jsou meruňky měkké. Odstavíme a ponorným mixérem…
Nevařená marmeláda je tradiční způsob přípravy. Slaďoučká, v puse se stane bonbónem, vylepší palačinky a bude i lékem při nachlazení. Zachovává si totiž díky studené…
Celá vejce vyšlehat s cukrem, kořením, kůrami do husté pěny, lehce vmíchat mouku s kypřícím práškem a nakonec okapané rozinky, pokrájené datle a fíky, prosypané hrubou…
Směs na listové těsto zpracujeme na vále a necháme 3 hodinky odpočnout. Potom vyválíme ve velikosti plechu,přeneseme jej na něj, hojně propícháme vidličkou a dáme upéct…
Směs na listové těsto zpracujeme na vále a necháme 3 hodinky odpočnout. Potom vyválíme ve velikosti plechu,přeneseme jej na něj, hojně propícháme vidličkou a dáme upéct…
V míse vyšleháme cukr s vejcem do pěny. Už při nejnižších otáčkách šlehače pozvolna přidáme olej a jogurt, pak prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec…
Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku. Pomalu vmícháme sníh. 1/4 těsta si…
Hlavní výhoda cuketového koláče se skořicí tkví v jeho rychlé a jednoduché přípravě. Kromě toho je moučník díky nastrouhané cuketě, obsažené v těstě, příjemně vláčný a…
Maliny patří mezi super ovoce. Nejen dobře chutnají, ale jsou velmi zdravé, působí proti stresu, migrénám a zpomalují stárnutí. Proto je dobré si je uchovat i na zimu,…
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, vmícháme cukr a žloutky. Potom přidáme olej. Vyšleháme do husté pěny. Nakonec lehce vmícháme mouku a ořechy. Těsto rozetřeme na…
Nepečený ořechovo-mandlový dezert nám zabere jen chvilku a přitom nadělá spoustu parády. Můžeme ho připravit i jako vánoční dobrotu, při různých oslavách, nebo jen tak,…
Kynuté koláčky nemusí mít vždy jen sladkou náplň. Příkladem jsou tyto skvělé slané koláče se sýrovou náplní. Klasické kynuté těsto s máslem je základem pro směs ricotty…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Bílky oddělte od žloutků a se špetkou solu je ušlehejte do tuha. Přidejte k nim oba cukry a poté i žloutky. Mouku smíchejte se solamylem a…
Nejprve si den předem uvaříme tmavou šlehačku a to tak, že do kastrolku vlijeme šlehačky a přidáme kakao, dobře prošleháme a přivedeme k bodu varu. Odstavíme, ještě…
Rozehřejte troubu na 180 °C. Sušenky rozmixujeme v mixéru a přidáme rozpuštěné máslo. Mixujeme na hladké směsi. Rozprostřete sušenky na dno 26 cm kulaté formy a dáme…
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut do chladu.Do mléka vmícháme krupici a mletý hřebíček, za stálého míchání přivedeme…
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut do chladu.Do mléka vmícháme krupici a mletý hřebíček, za stálého míchání přivedeme…
Troubu předehřejeme na 180°C. Do misky nebo většího hrnku dáme 100 ml vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme 1 ČL cukru, 1 PL mouky, promícháme vidličkou na kašičku…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, teplou (ne vařící) kávu a pro výraznější kávovou chuť ji můžeme použít i částečně s lógrem. Vše promícháme, přisypeme…
Ze zelí odebereme 6 listů a spaříme je v horké vodě. Rozprostřeme si je na vál a vyřízneme část tvrdého středu. , Studenou pohanku, uvařenou v mléce do měkka, dáme do…
Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ručním šlehačem. Vlijeme do vymazané dortové formy o průměru 28 cm a vložíme do remosky. Pečeme asi 40 minut, ale v polovině…
Marokánky patří mezi klasiku vánočního pečiva. Vyhledávají je hlavně ti, kteří nemusí takové suché a cukrované. Někdo zdobí klasicky čokoládou spodní stranu placiček,…
Tento medovník se liší od podobných dortů vrstvou povidel. Tato pikantní chuť dobře ladí s chutí ořechů a a karamelového krému. Vyzkoušejte tuto inovaci a budete…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Pět nejpopulárnějších jídel s párkem: Frčí zabalené v listovém těstě, k čočce i jako součást frankfurtské polévky
Nevíte, jak využít zelí? Zkuste holubky! Plněné zelné listy chutnají skoro celé Evropě
MasterChef Česko 2022: Nejlepší rajská omáčka podle Terky je na základu z karamelu a chuť jí dodává skořice, badyán a zázvor