Pocákané broskvové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenBroskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí …
Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí …
Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí …
Suroviny na těsto rychle zpracujeme a zabalené v potravinářské fólii necháme alespoň půl hodiny odležet. Připravíme náplň – máslo rozpustíme a smícháme s mlékem. Tvaroh…
Suroviny na těsto rychle zpracujeme a zabalené v potravinářské fólii necháme alespoň půl hodiny odležet. Připravíme náplň – máslo rozpustíme a smícháme s mlékem. Tvaroh…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt, olej a přimícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme papír na…
Vejce vyšleháme s oběma cukry, přidáme vodu, olej. Postupně zašleháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Většinu těsta vylijeme do vymazené formy. Do zbytku těsta …
Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují použit místo 500 ml vody pouze 400 ml). Zahřejte smetanu a cukr v kastrůlku až k bodu varu. Pak za…
Dýni očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do vroucí vody s kyselinou citrónovou nasypeme dýni a od bodu varu jí 2 minuty povaříme. Poté jí vylijeme na síto a necháme…
Dýni očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do vroucí vody s kyselinou citrónovou nasypeme dýni a od bodu varu jí 2 minuty povaříme. Poté jí vylijeme na síto a necháme…
Do mísy dáme mouku, kakao, máslo, cukr a sůl a vytvoříme drobenku. Pak postupně po troškách přimícháme vodu a hněteme, až se utvoří hladké těsto. Necháme ho odležet 30…
Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou napsané za sebou, jen semínka vložíme mezi mouku, aby byla zakrytá. Zvolíme program Těsto - hnětení a kynutí…
V rendlíku se silným dnem upražíme za stálého míchání zlatavý karamel. Zalijeme horkou vodou, necháme rozvařit. Pak přidáme strouhaná jablka a kousek skořice, zamícháme…
Ve velké míse promícháme mouku s cukrem. Uprostřed mouky uděláme důlek a do něj nalijeme, vlažné mléko, vlažnou smetanu (měla jsem ke šlehání), vejce, rozpuštěné máslo a…
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku,…
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku,…
Vejce vyšleháme a cukrem do husté pěny, pak prosejeme hl. mouku a zlehka zamícháme. Tak připravenou hmotu roztíráme na plát nebo do formy. Po upečení vykrojíme hlavu asi…
Vejce vyšleháme a cukrem do husté pěny, pak prosejeme hl. mouku a zlehka zamícháme. Tak připravenou hmotu roztíráme na plát nebo do formy. Po upečení vykrojíme hlavu asi…
Tvarůžky rozdrtíme mačkadlem na brambory, zalijeme smetanou a v uzavřené nádobě necháme na kuchyňské lince odpočinout do druhého dne.Do domácí pekárny vložíme suroviny…
Povolené máslo, cukr a žloutky vyšleháme do světlé pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh.K máslové pěně přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a…
Všechny suroviny zpracujeme a uděláme těsto. Roládové těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 – 200 °C Mezitím si připravíme krém:…
Nejdříve si opražíme na suché pánvi oříšky.Když jsou opražené přísypeme cukr a obalíme je v karamelu.Musíme rychle míchat a nenechat tam dlouho,aby to nezhořklo…
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
K anglickému čaji se podávají scones: Tyhle nadýchané křehké koláčky s hustou smetanou a sladkým džemem připravíte snadno
10 luxusních chodů aneb Poslední večeře první třídy na Titanicu: Podávala se pečená kachna, broskve v želé i francouzská zmrzlina
Tajemství šumivých vín: Jak se liší sekt od šampaňského?