Koláč jablkový nebo hruškový

Suroviny

Těsto:
220 gr polohrubé mouky
50 gr cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 vajíčko
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
120 gr másla
med na pocákání těsta
Směs:
600 gr nastrouhaných jablek nebo hrušek
2 vanilkové cukry
1 lžička skořice
50 gr nastrouhaných piškotů
Drobenka:
mouka
cukr
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, vanilk. cukru, vajíčka, citr. kůry a másla zpracujeme těsto a dáme cca. na 1 hodinu vychladit do ledničky.

  2. Vychlazené těsto pak vyválíme ( pozor těsto lepí ) nebo jen prsty vtlačíme do kulaté koláčové formy a vytáhneme k okrajům.

  3. Těsto pokapeme trochou medu, poté rozprostřeme připravenou směs.

  4. Navrch přidáme připravenou drobenku a dáme péct do rozehřáté troby při 180°C na cca. 40 minut.

Poznámka od kuchařky

Nastrouhaná jablka nebo hrušky jsem vážila až po vymačkání přebytečné šťávy a pak už jsem do směsi ani nepřidávala nastrouhané piškoty.

Komentáře k receptu Koláč jablkový nebo hruškový

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jablkovo hruškový koláč hruskovy kolac s jablky jablkovohruskovy kolac babiččin hruškový koláč s tvarohem marcipánovo hruškový koláč hruškový koláč hrusko jablkovy koláč marcipánovo hruškový dort top recepty hruškový koláč hruškoý koláč sypaný hruškový koláč s drobenkou jablkovo hruskovy dort křehký jablkový koláč do kulate formy zdravy hruškový koláč s jablky jalkovy -hruskovy dort jablko hruškový koláč s jablky francouzsky hruškový kolač hruškoý koláč s jablky hruškový koláč s drobenkou koláč z nastrouchaných hrušek