Perníková bábovka se sušeným ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenPokud se nemůžete rozhodnout, zda byste si radši dali vláčnou bábovku nebo voňavý perník, připravte si tuto výbornou perníkovou bábovku. Do těsta přidejte i sušené fíky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud se nemůžete rozhodnout, zda byste si radši dali vláčnou bábovku nebo voňavý perník, připravte si tuto výbornou perníkovou bábovku. Do těsta přidejte i sušené fíky…
Pokud milujete čokoládu, určitě ochutnejte tyto výborné řezy. Nadýchaný čokoládový korpus je potřený výraznou rybízovou marmeládou a tvarohovo-čokoládovým krémem. Vše…
Co by to bylo za Velikonoce, bez dozlatova upečeného beránka? Tento z našeho receptu je navíc plný kandovaného ovoce a rozinek. Provoní celý dům a krásně ozdobí sváteční…
Malé roztomilé dortíky připravíte ve formičkách na muffiny. Jsou z jednoduchého těsta a s pořádnou čepicí čokoládového pudinkového krému. Finální dozdobení vytvořte…
O Velikonocích by na žádném stole neměl chybět tradiční symbol - beránek. Podle tohoto jednoduchého receptu je za hodinu hotový, pak stačí jen opatrně vyklopit z formy,…
Pokud mezi vaše oblíbené sladkosti patří tyčinky Kofila, pak musíte vyzkoušet tyto řezy, s lahodným krémem a šlehačkou na povrchu. Jsou sice náročnější na přípravu, ale…
Sladký koláč dokáže zpříjemnit náš den a potěší návštěvu při posezení u dobrého šálku kávy. Přesně takový je ovesný koláč s jogurtovou náplní s lesním ovocem a jablkem.…
Z mouky, Hery, vajíčka, cukru, mléka, citronové šťávy a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu odpočinout po dobu, než uvaříme…
Tyto výborné řezy můžeme podávat například jako nedělní dezert. Jemné kakaové těsto polité vanilkovým pudinkem upečeme, po vychladnutí potřeme skvělým smetanovým krémem…
Oživte Velikonoce s mandlovým zajíčkem - symbolem radosti, tradice a lahodné chuťové harmonie. Mandlové těsto s vůní rumu a rozinek, vytváří základ tohoto malého…
Tyto výborné řezy můžeme podávat například jako nedělní dezert. Jemné kakaové těsto polité vanilkovým pudinkem upečeme, po vychladnutí potřeme skvělým smetanovým krémem…
Drobné pečivo z jednoduchého třeného těsta zaujme neobvyklým tvarem. Je snadné a rychlé na přípravu, neboť silikonové formičky není třeba ani vymazávat. Je jen na vás,…
Velikonoční beránci nemusí být jen z čistě piškotového těsta. Do tohoto máslového těsta s medem přidáme také drobně nakrájená jablíčka. Osvěží tak každé kousnutí. Se…
Beránek je tradičním symbolem Velikonoc. Receptů na něj najdeme nespočet, a tak každý může najít svou oblíbenou verzi. V tomto receptu použijeme pomazánkové máslo a…
Voňavý beránek nesmí o Velikonocích na našem stole chybět. Těsto ochutíme mletými ořechy a provoníme citronem a vanilkou. Beránek je díky smetaně krásně vláčný. Podáváme…
Tradiční koblihy v netradičním pojetí. Kynuté těsto vykrájené do požadovaných tvarů dokonale usmažíme ve vrstvě oleje a poté je plníme lahodným žloutkovým krémem.…
Dobrý knedlík s omáčkou patří mezi klasická jídla české kuchyně. Do tohoto kynutého knedlíku přidáme i uzené maso, díky tomu má výraznější chuť. Skvěle chutná například…
Smícháme všechny sypké ingredience, přidáme mléko, rozpuštěný vlahý tuk, vejce a ručním elektrickým šlehačem krátce prošleháme, ale jen do spojení těsta.Připraveným…
Jarní pozdrav v podobě dortu udělá radost celé rodině. Dort ve tvaru květináče, doplněný květy z modelovací hmoty a jedlými kamínky, krásně ozdobí sváteční stůl, a může…
Palačinky nemusí nutně znamenat jen usmaženou světlou placku plněnou marmeládou. V tomto receptu najdete inspiraci na tři různé příchutě palačinek, do kterých pak…
Co by to bylo za Velikonoce bez tradičního beránka na sváteční tabuli? Tento beránek je příjemně lehký a vláčný díky jogurtovému těstu. Rozinky, sušené ovoce, sekané…
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Průběžně odebíráme pěnu.Když jsou měkké, tak je scedíme, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje…
Beránek z těsta s jogurtem je krásně vláčný a kyprý, přimíchané ořechy navíc dodávají skvělou chuť i texturu. Připravte na Velikonoce formu na beránka a upečte si třeba…
Srdce z perníkového těsta voní po aromatickém koření a citronové kůře. Vláčnost dodává kefír nebo podmáslí, díky tomu je moučník kyprý a chutný i druhý den po upečení.…