Dortový kohout
Recept ještě nebyl hodnocenPro všechny kreativce a umělecké duše je tu recept na velikonočního kohouta z korpusu a máslového krému. Korpus je upečený v celku, vykrájen a vymodelován do tvaru…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pro všechny kreativce a umělecké duše je tu recept na velikonočního kohouta z korpusu a máslového krému. Korpus je upečený v celku, vykrájen a vymodelován do tvaru…
Tato sladká pochoutka kombinuje jemnou chuť mandlového marcipánu s pestrým zdobením, které můžete přizpůsobit dle vlastní fantazie. Jejich příprava je navíc zábavná a…
Inspirace na velikonoční dortík v podobě zahrádky s kuřátky. Párátky znázorněte plot, přidejte zelené větvičky či mašli, kuřátka z marcipánu nebo oblíbené velikonoční…
Velká úroda rajčat? Tak tu můžete zpracovat do lahodného kečupu podle receptu Kateřiny Winterové. Ten bude mít nezaměnitelnou chuť díky použití různých koření. Výslednou…
Naši polští sousedé připravují na oslavu příchodu jara spoustu různých dobrot. Mezi nimi je například výborná vláčná bábovka, vonící po pomerančové kůře, s citronovou…
To pravé letní osvěžení najdete v ledové tříšti. Jemně kyselkavá chuť ovoce, citronová šťáva a rozmixovaný led s mátou tvoří nápoj, který zvládnete připravit za pár…
Pokud máte doma milovníka punčových řezů, rozhodně jej potěšíte domácím punčovým dortem. Je zdobený fondánovou polevou, čokoládou a lyofilizovanými třešněmi. Příprava je…
Alkoholické osvěžení připravíte z dobře uzrálých, šťavnatých broskví a červeného Lambrusca. Spojení chutí v lahodném nápoji potěší vaše chuťové pohárky. Broskvová bowle…
Pokud máte doma milovníka punčových řezů, rozhodně jej potěšíte domácím punčovým dortem. Je zdobený fondánovou polevou, čokoládou a lyofilizovanými třešněmi. Příprava je…
Velikonoční stůl můžeme ozdobit pěkným věncem, na který poklademe malé květy. Připravíme ho z kynutého těsta a naplníme výbornou ořechovou náplní a rozinkami namočenými…
Klasický kynutý sladký bochník, který voní po másle a citronu, posypeme mandlovými plátky a dozlatova upečeme. Péct ho můžeme nejen tradičně na Bílou sobotu, ale i mimo…
Špendlíková marmeláda je chuťově výraznější než švestková či meruňková. Přidáním perníkového koření a rumu s příchutí kávy získáte marmeládu, která krásně voní a oceníte…
Piškotové těsto na beránka je osvědčenou klasikou. Ozdobte upečeného beránka sněhovou čepicí z vyšlehaných bílků. Pomocí cukrářského sáčku vytvoříte efektní vzor ovčí…
Výborného nadýchaného beránka můžete po upečení ozdobit sněhem z bílků a cukru. Stačí jen celé tělíčko ozdobit kudrlinkami ze sladkého bílého sněhu. Obličej dotvoříte…
Bublanina typická pro Francii, tedy clafoutis, je od té naší nadýchané dost rozdílná. Její těsto je spíše tužší, palačinkového charakteru. Na chuti je velmi jemné a…
K období masopustních průvodů patří neodmyslitelně i sladké pohoštění pro masky. Většinou jsou to koblihy, vdolky nebo koláče. A právě moravské koláče, neboli…
Bublanina typická pro Francii, tedy clafoutis, je od té naší nadýchané dost rozdílná. Její těsto je spíše tužší, palačinkového charakteru. Na chuti je velmi jemné a…
K období masopustních průvodů patří neodmyslitelně i sladké pohoštění pro masky. Většinou jsou to koblihy, vdolky nebo koláče. A právě moravské koláče, neboli…
K období masopustních průvodů patří neodmyslitelně i sladké pohoštění pro masky. Většinou jsou to koblihy, vdolky nebo koláče. A právě moravské koláče, neboli…
Milovníci máku, ani o Velikonocích nemusíte být ošizeni o svoji oblíbenou surovinu! Velikonočního beránka připravíte snadno z tvarohového těsta s přídavkem máku. Díky…
Kořeněný obrácený švestkový koláč s medovým karamelem nabízí bohatou chuť sladkých švestek a křupavých ořechů, doplněnou vůní skořice, badyánu a hřebíčku. Jemné těsto a…
Přemýšlíte co upéct letos na Velikonoce? Zkuste tyto vláčné a lehké, máslem a medem vonící jidáše. Tvarem mají podle tradice připomínat provaz, ale fantazii se meze…
Na velikonoční svátky připravujeme pro naše blízké a koledníky spoustu různých sladkých a slaných dobrot. Pro ty letošní, vyzkoušejte letos upéct vláčný brémský…
Pokud na Velikonoce pečete kynutý mazanec, můžete letos pro změnu zkusit vytvarovat z těsta vejce. Krásně zdobené a nadýchané vejce se bude na svátečním stole hezky…