Sypaná tvarohová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenSypaná tvarohová buchta patří mezi ty moučníky, které hravě a snadno zvládne i začátečník v kuchyni. Není potřeba vypracovávat žádné těsto. Sypkou směs jednoduše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sypaná tvarohová buchta patří mezi ty moučníky, které hravě a snadno zvládne i začátečník v kuchyni. Není potřeba vypracovávat žádné těsto. Sypkou směs jednoduše…
Sypaná tvarohová buchta patří mezi ty moučníky, které hravě a snadno zvládne i začátečník v kuchyni. Není potřeba vypracovávat žádné těsto. Sypkou směs jednoduše…
Ideální jídlo do zimního počasí? Halušky - člověk se po nich cítí příjemně sytý a zalezl by rovnou pod peřinu. Nejpracnější je nastrouhat brambory na těsto. Jinak je ale…
Perník - osvědčená klasika mnoha tváří. Receptů na něj naleznete stovky, ale jedno mají společné - voňavé pikantní koření, bez kterého by perník nebyl perníkem. Tento…
Sladká sametová a plná pravé čokolády, přesně taková na jakou máte chuť po dlouhém dni. Příprava horké čokolády je jednoduchá a výsledek chutná jako z oblíbené kavárny.…
Milujete medovník? Příprava není tak složitá, jak se na první pohled zdá. Předpečené pláty chutného těsta zvláční po prolití rumovým sirupem, lehounký krém a křupavá…
Bílky vyšleháme za postupného zasypávání cukrem do pevného sněhu.Podzemnici smícháme s moukou a ručně zamícháme do sněhu.Rozetřeme na plech, vyložený papírem a pečeme…
Křehké, nadýchané sněhové šišky spojené sladkým karamelem se rozplývají na jazyku. Toto cukroví je elegantním doplňkem sváteční tabule, který potěší nejen oči. Připravte…
Ovocný koláč z kefíru, po kterém se během chvilky jen zapráší. Využijte sezónní ovoce nebo zásoby z mrazáku a pusťte se do pečení. Recept je vhodný i pro začátečníky, a…
Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev. To vše…
Kryštáľový cukor a vodu v vo väčšom kastróly privedieme do varu, pridáme rozdrvené keksy /jasom drvila valčekom v igelitovom sáčku/, premiešame, pridáme mleté orechy a…
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Chutné slané pohoštění můžete připravit s pomocí skvělého pomocníka - domácí pekárny. Naplnit závitky "šneky" už pak zkuste podle svojí fantazie. Upečte, narovnejte na…
1) Cukr nasypeme do kastrůlku a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme máslo a šlehačku,dobře zamícháme a potom vmícháme zbytek surovin. 2) Nachystáme si…
Oblíbená rybízová marmeláda je správně tuhá, kyselkavá a výborná nejen na chléb s máslem. Nejlepší je k promazání vánočního lineckého pečiva, které svou pikantní chutí…
Sušené maso získalo na oblibě teprve nedávno, avšak jeho historie je dlouhá. Je výborné jako jednoduchá a vydatná svačina během dne nebo na větší výlet. Zároveň jej lze…
Kvalitní hovězí maso je skvělý základ každého guláše. Drobná obměna však nikdy neuškodí. Stačí přidat sterilovaný hrášek, kukuřici a špetku uzené papriky, a rázem…
Smícháním surovin nachystáme posypku a dáme do chladna.Nachystáme náplně.Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme z části vlažného mléka, 1 KL cukru a kvasnic vzejítý…
Mléko přivedeme k varu a nalijeme na sekané ořechy.K ořechům přidáme rum a směs necháme zchladnout.V rendlíku nad párou svaříme do zhoustnutí med, cukr a vejce, pak vše…
Výhodou domácího moučkového cukru je, že není nastavován škrobem, nemusíte jej skladovat a strachovat se, že vám ztvrdne. Vždy můžete udělat čerstvý. Cenově je…
Jednoduché a rychlé jogurtové těsto, ze kterého připravíte jak sladký, skořicí provoněný závin s jablky, tak slanou variantu se šunkou a sýrem. Milovníci sladkého i…
Štóla je typická pochoutka adventu v německy mluvících zemích. U nás se zabydlela díky své jednoduché přípravě, dlouhé trvanlivosti a samozřejmě také chutnosti. Tato…
Marokánky jsou tvrdé sladké placičky arabského původu. U nás patří také mezi tradiční cukroví, které je součástí slavnostních a i vánočních talířů. Spojením ořechů, medu…
Korpus: V míse šleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Postupně přidáváme žloutky. Jemným pramínkem za stálého šlehání vlejeme olej. Nakonec vmícháme…