Kopřivový sirup
Recept ještě nebyl hodnocenKopřiva dvoudomá je zázračná bylina, která se hojně využívá v léčitelství i farmacii, ale široké využití nachází i v kuchyni. Posbírejte čerstvé lístky, nejlépe na jaře,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kopřiva dvoudomá je zázračná bylina, která se hojně využívá v léčitelství i farmacii, ale široké využití nachází i v kuchyni. Posbírejte čerstvé lístky, nejlépe na jaře,…
Půlku melounu vydlabeme buď lžičkou, nebo tvořítkem na kuličky a vrátíme do misky z melouna. Zahradní ovoce umyjeme, necháme okapat, větší si nakrájíme a přidáme do…
Lístky rýmovníku lehce propláchneme. Vložíme do hrnce, přidáme na kolečka nakrájený a oloupaný citron nebo bio citron i s kůrou a zalijeme převařenou vodou. Necháme 24…
Dvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji…
Vajcia vyšľahať v mixere z cukrom, postupne pridať ďalšie suroviny (banany roztlačiť vidličkou). Vyliať na plech, vymazaný a vysypaný hrubou mukou. Piecť asi 25-30minut…
Tekvicu ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, zasypeme lyžičkou soli premiešame a necháme chvíľu vypotit.Na oleji usmažíme cibuľku, len slabo, pridáme vyžmýkanú…
Ze surovin na těsto vypracujeme žmolenku.Plech -hluboký si vyložíme pečícím papírem a na něj nasypeme asi 2/3 drobenky.Na drobenku nalijeme náplň a na ní dle chuti…
Ze surovin na těsto vypracujeme žmolenku.Plech -hluboký si vyložíme pečícím papírem a na něj nasypeme asi 2/3 drobenky.Na drobenku nalijeme náplň a na ní dle chuti…
Jednoduché a rychlé jogurtové těsto, ze kterého připravíte jak sladký, skořicí provoněný závin s jablky, tak slanou variantu se šunkou a sýrem. Milovníci sladkého i…
Rebarbora je ryze sezónní zelenina se specifickou kyselou chutí, která je v kuchyni využívána obvykle jako ovoce. Pokud si ji chcete uchovat na zimu, svařte ji s medem.…
Netradiční příchutě marmelád jsou velmi oblíbené, a to nejen u dětí. Banánovo-meruňková marmeláda je navíc ovoněná meduňkou a věřte, že je opravdu vynikající. Je skvělá…
Závin se sladkou cuketovou náplní může znít netradičně, po ochutnání ale zjistíte, jak skvělý nápad to je. Cuketa se postará o svěží chuť, která doplní křupavé listové…
Celá vejce utřeme s cukrem. Máslo si rozpustíme a pomalu ho vmícháváme do vajec. Pak přidáme prosátou mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Jablka na jemno…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na…
Tartaletky, připomínající drobné koláče, pocházejí z Francie. Naplněné slaným karamelem, polité čokoládou a posypané sekanými ořechy, naleznou pravidelné místo na…
Tento tvarohový koláč, je lahodný a nadýchaný sladký pokrm, který potěší všechny milovníky jemných a krémových chutí. Spojuje svěžest tvarohu s lehkým těstem, což…
Nejprve si připravíme tmavé těsto-cukr vyšleháme se žloutkem + přidáme pár kapek horké vody, zašleháme skořici, olej. Pak promícháme s moukou + PDP a kakaem.Nakonec…
Nejprve si připravíme tmavé těsto-cukr vyšleháme se žloutkem + přidáme pár kapek horké vody, zašleháme skořici, olej. Pak promícháme s moukou + PDP a kakaem.Nakonec…
Ledová káva nás dokáže horkých dnech příjemně osvěžit. Její příprava není náročná ani pracná. Její výhodou pak je, že může být připravená v lednici, kdykoliv na ní…
Tak, jak jsou suroviny napsané, dáme do DP a nastavíme na těsto, což je 90 minut. Zatím si uděláme drobenku ze 100 g Hery + jemného krystalového cukru + hrubé mouky a…
Tak, jak jsou suroviny napsané, dáme do DP a nastavíme na těsto, což je 90 minut. Zatím si uděláme drobenku ze 100 g Hery + jemného krystalového cukru + hrubé mouky a…
Snadný osvěžující koláč s tvarohovou vrstvou a ovocem je to pravé, co v létě můžete servírovat návštěvám k ledové kávě nebo dětem ráno na snídani. Zde je použit rybíz a…
Tyto lahodné letní řezy připravíme během chvilky a díky hrnečkovému receptu nebudeme potřebovat ani váhu. Těsto poklademe rybízem a kousky meruněk, posypeme drobenkou a…
Další z receptů na oblíbený závin. Chutná s jakoukoliv nádivkou, ale klasika s jablky svou pikantností nikdy nezklame. Bohužel již zmizela z obchodů kyselá jablka, proto…