Hruškový dortík s čokoládovou polevou
Recept ještě nebyl hodnocenJemný, výživný, šťavnatý a jednoduše připravený. Takový je tento hruškový dortík. Máslové těsto, na kterém leží tvarohová náplň s vanilkovou příchutí je korunováno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemný, výživný, šťavnatý a jednoduše připravený. Takový je tento hruškový dortík. Máslové těsto, na kterém leží tvarohová náplň s vanilkovou příchutí je korunováno…
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme všechny ostatní suroviny a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme při 170 stupních cca 50 min. v bábovkové formě.
Nenechte se zmást názvem, jedná se prý o francouzskou specialitu! Jemné kousky bez kynutí, obalené ve slaďoučkém cukru. K dokonalému tvaru, který bude lahodit nejen oku,…
Nejdřív vyšleháme sníh z bílku, ať nemusíme umývat metličky, pak šleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do husta. Přidáme dohromady prosátou krupici s práškem,…
Na korpusy ušleháme dotuha sníh se špetkou soli a cukrem, všleháme postupně olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem (podrobněji odkaz viz odkaz v poznámce).…
Těsto rozdělíme na dvě části a každý díl rozválíme na velikost plechu na pečení. Potřeme jej rozšlehaným vejcem a propícháme vidličkou. Pečeme při 200°C asi 20 minut. …
Korpus : z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme žloutky a cukr. Vmícháme mouku smíchanou s oříškama. Pečeme ve vymazané a hr.moukou vysypané dortové formě průměr cca 24…
Sladká chuťovka s jablečnou náplní, to jsou palačinky netradičně s přidaným kokosem. Připravte je na snídani a překvapte své blízké lahodnou kombinací chutí. Ozdobit…
Sladká chuťovka s jablečnou náplní, to jsou palačinky netradičně s přidaným kokosem. Připravte je na snídani a překvapte své blízké lahodnou kombinací chutí. Ozdobit…
Všechny přísady do těsta smíchat a upéct na hlubokém plechu. Utřít tvarohy s tukem a cukrem /možno přidat rum/, natřít na upečný koláč. Uvařit želatinu z Vitacitu a 3/4…
Řezy: Ušlehat z bílků sníh,do něj postupně vmíchat cukr, žloutky, mák a nakonec postupně mouku s práškem do pečiva a trochu vody (cca 1 dcl). Péci na 150°C cca 5-10min a…
Žloutky utřeme s cukrem, zašleháme olej, kakao, Coca-colu, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh.Pečeme při 170°C cca 45 minut.Vychladlou bábovku polejeme čokoládovou…
Všechny sypké suroviny smícháme. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. K sypkým ingrediencím přidáme žloutky, olej a likér, dobře promícháme (je-li těsto příliš tuhé,…
Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.Ostatní suroviny vymícháme, aby v těstě nebyly hrudky.Přidáme ořechy a nakonec opatrně vmícháme sníh. 1/4 těsta…
Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr a postupně přimícháme olej a mléko. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme očištěnými nastrouhanými…
Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. Letadlo rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe nakrájeným banánem - asi dva ks…
1. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřete do pěny, přidejte dvě lžíce teplé vody a tekutý med. Mouku, jedlou sodu a koření promíchejte a…
Šťavnaté švestky a voňavá jablka zapečená v nadýchaném těstě tvoří koláč s jemnou, doslova sametovou chutí. Ideální dezert, který zahřeje u srdce a provoní celý domov.
Chcete upéct moučník a nemáte času na zbyt? Máme pro vás tip. Stačí připravit těsto, rozválet na dva pláty, jeden pokrýt strouhanými jablky, přiklopit druhým a dát…
Nad párou v misce šleháme (cca 5 min) máslo, cukr, vejce, med a smetanu. Budeme mít krém, který nebude hustý. Do mísy si vysypeme mouku, smícháme s jedlou sodou a…
Korpus necháme vychladnout (1) a druhý den se pustíme do zdobení. Rybu rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe mandarinky(2). Přiložíme vršek…
Korpus necháme vychladnout (1) a druhý den se pustíme do zdobení. Rybu rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe mandarinky(2). Přiložíme vršek…
Jablka i švestky omyjeme, odstraníme jádřince u jablek a u švestek odstraníme pecky. Jablka pokrájíme na měsíčky, švestky rozpůlíme. Je-li slupka u jablek tužší, raději…