Perníková kraslice
Recept ještě nebyl hodnocenTradičně při velikonočním koledování darujeme vařená vajíčka, které pak musí maminky zpracovávat. Inspirujte se tímto receptem a připravte perníková vajíčka. Sladké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradičně při velikonočním koledování darujeme vařená vajíčka, které pak musí maminky zpracovávat. Inspirujte se tímto receptem a připravte perníková vajíčka. Sladké…
Tradičně při velikonočním koledování darujeme vařená vajíčka, které pak musí maminky zpracovávat. Inspirujte se tímto receptem a připravte perníková vajíčka. Sladké…
Nevíte čím letos překvapit koledníky na Velikonoce? Z lineckého těsta můžete připravit velikonoční vajíčka. Trpělivost při skládání vajec z lineckých koleček se vyplatí.…
Na Velikonoční pondělí nesmí chybět také bohatá odměna pro příchozí koledníky. Zajíčci z perníku jsou ideální volbou. Dají se využít i jako jedlá dekorace. Po upečení…
Jedním z tradičních velikonočních symbolů jsou Jidáše. Jde o drobné pečivo z kynutého těsta, které by se mělo péct i sníst na Zelený čtvrtek. Kynuté těsto tvarujeme do…
Velikonoční věnec je, vedle beránka a mazance, tradičním symbolem jarních svátků. Jemné, ale kořeněné kynuté těsto tvarujeme a splétáme do věnce. Ten před a po upečení…
Boží milosti jsou jedním z prvních symbolů, které provází Velikonoce. Připravují se tradičně v období masopustu, fašanku. V tomto receptu je použito drobenkové těsto, ze…
Boží milosti jsou jedním z prvních symbolů, které provází Velikonoce. Připravují se tradičně v období masopustu, fašanku. V tomto receptu je použito drobenkové těsto, ze…
Pokud se nebojíte výzev, upečte vánočku z černého piva. Budete překvapeni, jak je nadýchaná a vláčná a pivo ní není vůbec cítit. Navíc nemusíte suroviny dlouze odvažovat…
Křehké linecké sušenky dostávají tajemný kabátek – čarodějnické motivy promění klasiku v zábavné pečení pro malé i velké. Ať už je ozdobíte duchem nebo netopýrem,…
Nalaďte se do jarní nálady s těmito pestrými jarními košíčky. Košíčky z barevného těsta naplníte marmeládou a čokoládou a nakonec podle své fantazie dokončíte ozdobami z…
Tradiční nudle s mákem dostávají nový šmrnc díky rebarboře, která jim dodá příjemnou kyselkavost a svěžest. Tento jednoduchý a rychlý pokrm potěší všechny, kdo milují…
Kokosové řezy bez lepku vám možná připomenou Eskymo řezy. Příprava je velmi jednoduchá, bílky využijete do těsta a žloutky do krému. Ten je potřeba vyšlehat nad párou,…
Kokosové řezy bez lepku vám možná připomenou Eskymo řezy. Příprava je velmi jednoduchá, bílky využijete do těsta a žloutky do krému. Ten je potřeba vyšlehat nad párou,…
Pokud máte rádi jablka pečená v županu, vyzkoušejte rychlejší variantu. Jablka smažená v těstíčku se skořicí jsou výbornou alternativou k lívancům a hodí se jako snídaně…
Pokrmy, které najdeme v kuchařkách československých norem jsou zárukou dobrých chutí. Vyzkoušejte podle norem také tyto lahodné zapečené palačinky. Ty naplníte…
Pokrmy, které najdeme v kuchařkách československých norem jsou zárukou dobrých chutí. Vyzkoušejte podle norem také tyto lahodné zapečené palačinky. Ty naplníte…
Tenká vrstva křehkého těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte…
Tradiční francouzskou cukrovinkou, která vás zaujme už jen svým barevným vzhledem, jsou makronky. V ústech se jemné makronky z mandlového těsta lehce rozpustí a vaše…
Tradiční francouzskou cukrovinkou, která vás zaujme už jen svým barevným vzhledem, jsou makronky. V ústech se jemné makronky z mandlového těsta lehce rozpustí a vaše…
Honí vás mlsná a vy nevíte jakou rychlou sladkou dobrotu si připravit? Vyzkoušejte zapečené toasty s banánem a jahodovým džemem. Hotové toasty podáváme s vanilkovým…
Nadýchaný velikonoční mazanec krásně provoní váš dům a naladí vás na přicházející svátky jara. Můžeme jej připravit i v bezlepkové variantě a navíc bez kynutí. Chuťově…
Nadýchaný velikonoční mazanec krásně provoní váš dům a naladí vás na přicházející svátky jara. Můžeme jej připravit i v bezlepkové variantě a navíc bez kynutí. Chuťově…
Rebarbora je sezonní záležitost a je potřeba si ji pořádně užít. Je báječná v klasickém koláči na plech, ale můžete ji pro slavnostní příležitost vyzkoušet i v tomto…