

Bramborové „lívanečky“
Suroviny 20 porcí
- Těsto:
- přibližně
- 1/2 kg vařených osolených brambor
- 150 g mouky hladké
- Náplň:
- 1 tvaroh ve vaničce
- asi 2 lžičky moučkového cukru (dle chuti)
- trošku vanilkového cukru
- Ozdoba:
- jahodový džem – příchuť podle vaší chuti
Postup přípravy receptu
Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku
a zpracujeme vláčné těsto.Válečkem vyválíme, skleničkou vykrajujeme kolečka, která smažíme
z obou stran na rozpáleném oleji do růžova.Ještě teplé namažeme tvarohem a dozdobíme džemem.
Poznámka od kuchařky
Zbyly vám od oběda vařené brambory? Připravte si z nich
tuto naprosto jednoduchou a rychlou pochoutku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborové „lívanečky“
-
MonikaNem@30: Hezký den Moniko - děkuji za připomenutí - už jsem je dlouho nedělala, musím to napravit. Dobré jsou teplé, ale myslím si, že i studené by se jíst daly....
-
Dobrý den, zajimalo by mne zda jdou livanecky jist i studene nebo jsou dobre jen teple? Shanim nejake zajimave sladke bramborove jidlo na soutez. Dekuji Monika
-
Děkuji Jani, děkuji za pochvalu i my si je často děláme
Zkusím i v troubě - alespoň tam nebude tolik tuku
-
Betty skvělé, skvělééé!! Já nemohla použít ten tvaroh, ani klasický cukr. Tak jsem si je udělala jen s džemem-DIA. Moc jsem si pochutnala, díky. Sakra, nemohla jsem to najít, ani s těmi uvozovkami, pořád se mi tam pletl recept od Andrey Motlíkové a dokonce jsem tam i přidala fotky. Hned jsem je smazala, Andrea to má trochu jinak.
Přidávám s dovolením foto, já je pekla v troubě na pečícím papíře pomazaném olejem
-
No, koukám, jak bych to udělala, abych to mohla do dělenky. Takže bych mohla ty brambory, mouku, místo cukru trochu fruktozy, nebo medu, vajíčko tam koukám není a mohla bych si to potřít dia džemem. Super nápad, díky
, to půjde
-
Ukládám
-
Jé ,tak ty sem dělala zrovna včéra
-
Beetty: jooo já ti věřím
-
spagetka:to já si s tím i někdy vyhraji a udělám klidně i vykrajovaná srdíčka
, na důkaz přikládám fotečku
-
Takhle se u nás dělají běžně placky, ale dobré to je, to jo