Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž za oknem šustí listí a déšť jemně bubnuje na parapet, nastává ta pravá chvíle na voňavý dýňový koláč. Tento recept nabízí poctivé linecké těsto, sladkou dýňovo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když za oknem šustí listí a déšť jemně bubnuje na parapet, nastává ta pravá chvíle na voňavý dýňový koláč. Tento recept nabízí poctivé linecké těsto, sladkou dýňovo…
Voňavé jablečné řezy svojí chutí perfektně doplní podzimní atmosféru. Řezy z křehkého těsta s jablečnou náplní, která krásně voní po vanilce, se v ústech lehce rozplynou…
Miništóly z nekynutého těsta jsou rychlou a voňavou variací na tradiční německou vánoční štólu. Křehké tvarohové těsto ukrývá měkký marcipán, doplněný rozinkami,…
Kombinace výtečného moučníku a dobré kávy dokáže zpříjemnit den. Koláč z křehkého těsta s příjemně sladkou tvarohovou náplní a hruškami je přesně tím moučníkem, který…
Nic nevoní tak příjemně jako čerstvě upečený jablečný závin z poctivého domácího těsta. Křehké, tenoučké vrstvy obalují šťavnatou náplň plnou jablek, skořice a rozinek.…
Anděl patří mezi symboly, které nesmí o Vánocích chybět. Připravte barevné linecké těsto, ze kterého vykrájíte tvary andílka s čtyřlístkem pro štěstí a srdíčkem jako…
Tento koláč spojuje to nejlepší z podzimu – sladká jablka, jemný tvaroh a křehké drobivé těsto. Střapatý vzhled mu dodává půvab a jeho chuť vás dostane už po prvním…
Lahodné řezy z mrkve, plněné tvarohovou náplní. Recept je snadný a podle tohoto návodu, jej hravě zvládnete. Z tohoto receptu můžete udělat i řezy perníkové, přidáním…
Vanilkové rohlíčky provoní během jejich přípravy celý domov. Klasika s mletými oříšky jistě nesmí chybět v mnoha domácnostech na Vánoce. Vyzkoušet však můžete i obměnu a…
Letní ovocný salát je vitamínová bomba jako stvořená do horkých dní. Ideální je podávat jej vychlazený nebo na něj použít mražené ovoce. Dochucený kokosovým likérem je…
Krásně vláčná a příjemně sladká. Taková je bábovka z podmáslí s nastrouhaným jablkem a banánem. Přijde vhod nejen nedělní návštěvě k šálku dobré kávy, ale i jako lehká…
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Rajčatová marmeláda je perfektní způsob, jak zužitkovat bohatou úrodu rajčat. Jemně sladká s nádechem rumu, skvěle se hodí na pečivo, k sýrům nebo jako netradiční…
Cukroví na svátečním stole nesmí chybět. A i na Velikonoce rádi pohostíme návštěvu či koledníky. Snadné cukroví v podobě kokosek vytvarujeme do hnízdeček, která po…
Koláče s dvojí náplní, známé také jako dvojctihodné koláče, se pečou při slavnostních příležitostech. Jemné kynuté těsto s majonézou ukrývá příjemně sladkou tvarohovou…
Pokud máte rádi tyčinku Ledové kaštany, je toto cukroví pro vás jako stvořené. Krém ochucený tyčinkou z hořké čokolády použijete na slepení křehkých koleček. Ledové…
Nadýchaná malinová bublanina je letní klasika, která nikdy nezklame. Jemné těsto, šťavnaté ovoce a jednoduchá příprava z ní dělají ideální moučník ke kávě i k nedělní…
Nadýchaná malinová bublanina je letní klasika, která nikdy nezklame. Jemné těsto, šťavnaté ovoce a jednoduchá příprava z ní dělají ideální moučník ke kávě i k nedělní…
Orechy nasucho opražíme a zomelieme.Pšeno (jáhly) prelejeme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Zalejeme mliekom, pridáme orechy, vanilkový cukor a štipku soli. Varíme 20…
Maslo vyšľaháme s cukrom a vajciami do peny.Pridáme múku s práškom do pečiva a podľa potreby 4-5 lyžíc mlieka. Dobre vymiešame. Cesto nemá byť riedke, len dobre…
Jemné, svěží a lehce pikantní citronové řezy jsou dokonalou volbou pro všechny, kdo milují dezerty s osvěžující chutí. Tento moučník potěší nejen na slavnostním stole,…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vanilkovou esenci, mouku s práškem do pečiva, sůl, olej, nastrouhanou mrkev, mandle, pomerančovou kůru a vše řádně promícháme. Těsto…
Listové těsto rozválíme na dva pláty, naplníme strouhanými jablky, rozinkami, osladíme, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, svineme. Pečeme na 200°C asi 20 minut na…