Okurková marmeláda se zázvorem
Recept ještě nebyl hodnocenNezvyklá, možná trochu šílená, ale děsně dobrá - přesně taková je okurková marmeláda. Skvěle chutná s grilovanými žebry, ale i jiným masem nebo namazaná na čerstvé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nezvyklá, možná trochu šílená, ale děsně dobrá - přesně taková je okurková marmeláda. Skvěle chutná s grilovanými žebry, ale i jiným masem nebo namazaná na čerstvé…
Objevte tradiční britskou chuť s touto pomerančovou marmeládou s kousky kůry. V Anglii je velmi oblíbená ke snídani, na opečeném křupavém toustovém chlebu. Je také…
Marmelády jsou jedním z produktů, které nám pomohou ze zpracováním úrody ovoce. Tento recept je koncipován na přípravu marmelády z domácí pekárny. Ta ji uvaří a pak,…
Omyté brusinky si odvážíme a dáme do nádoby DP. Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Zapneme program zavařenina/marmeláda. Po ukončení programu plníme do sterilizovaných…
Maliny opláchneme a odvážíme. Jablka si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a odvážíme tak, aby celková hmotnost ovoce byla 1500 g. Dáme do nádoby DP, přidáme…
Pikantní rybízovou marmeládu můžeme připravit pokaždé jinak, lišit se může nejen barvou podle druhu použitého rybízu, ale i chutí. Hotovou marmeládu dokonce není potřeba…
Švestkovo-jablečná marmeláda se skvěle hodí na snídaňový chléb, do dezertů nebo jen tak na lžičku. Dopřejte si trochu tohoto voňavého potěšení, které vám doma vytvoří…
Meruňky nakrájíme na malé kousky, vložíme je do nádoby pekárny, přidáme cukr, kyselinu citronovou a zapneme program Marmeláda. Horké plníme do čistých a suchých…
Do velkého hrnce nalijeme odměřenou šťávu, vodu, vanilkovou dřeň i lusk, vmícháme cukr. Uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme po dobu minimálně 5 minut. Vmícháme…
Jabka i kiwi zbavíme slupek a rozmixujeme. Zalijeme vodou, smícháme s želirovacím cukrem a práškem. Směs dáme do domácí pekárny. Použijeme program Marmeláda.Horké plníme…
Hřebíček rozdrtíme v hmoždíři najemno. Sušené švestky nakrájíme nadrobno. Hrušky nakrájíme na drobné kousky. Hrušky smícháme v hrnci s želírovacím cukrem a přivedeme k…
Jahody rozmixujeme, ale pozor, ne úplně do hladka, je ideální, když zůstanou kousky. Přimícháme cukr, víno, mátu, šťávu z pomeranče a limetky a velmi pečlivě promícháme.…
Z červeno-oranžových sladkokyselých plodů jeřábu můžeme připravit lahodný osvěžující džem. Pěknou vůni mu dodáme trochou griotky. Džem využijeme do dezertů i například…
Máte přebytky rebarbory? Připravte z nich výborný džem a budete si její chuť moci vychutnat i mimo sezónu. Džem z rebarbory a ananasu má příjemnou chuť, je velmi…
Třešňový džem s griotkou je lahůdka pro opravdové fajnšmekry. Je skvělý do dortů, ale využijete ho i na různé piškotové řezy nebo do palačinek. Jen dětem bychom ho…
V létě nalezneme téměř u každé polní cesty strom s plně zralými mirabelkami. Uchovejte si jejich příjemně medovou sladkou chuť v podobě marmelády, která chutná skvěle…
Snažíte-li se omezit klasický bílý cukr, bude se vám hodit tento recept na ostružinový džem nejen pro diabetiky. Na želírování je použit ovocný cukr fruktóza. Džem…
Meruňky pečlivě omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme. Na mírném ohni je rozvaříme nepatrně podlité vodou. Potom přepasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme asi…
Vypekované meruňky omyjeme a rozmixujeme. Pokud chceme mít v zavařenině větší kousky, tak cca 1/4 meruněk nemixujeme, ale nakrájíme nožem na kousky požadované velikosti …
Na kocky narezané jablká dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme kávu, škoricu a klinčeky a privedieme k varu. Varíme pomalým plameňom cca 5 min, aby boli jablká ešte…
Polovicu jahôd rozmixujeme a premiešame so želírovacím cukrom. Vmiešame druhú polovicu jahôd nakrájanú na kúsky. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Nesmie to byť tuhé…
Meruňky omyjeme a vypeckujeme, po vrstvách skládáme do sklenic a každou vrstvu posypeme půl lžičkou želírovacího cukru (celkem asi 2 lžičky). Naskládáme až po hrdlo a…
Borůvky omyjeme, jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Přisypeme cukr, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Poté vaříme za stálého míchání…