

Malinová marmeláda s jablkem z DP
Suroviny
- 1200 g malin
- 300 g nastrouhaných jablek
- 1 balení želírovacího cukru 3:1 (nebo 500 g cukru krystal GELFIX 3:1)
- 1 ČL kyseliny citrónové
Postup přípravy receptu
Maliny opláchneme a odvážíme.
Jablka si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a odvážíme tak, aby celková hmotnost ovoce byla 1500 g.
Dáme do nádoby DP, přidáme želír. cukr (event. cukr + gelfix) a kyselinu citrónovou. Zapneme program marmeláda.
Mezitím si připravíme skleničky - já je důkladně umyju a zaleju je včetně víček vroucí vodou z rychlovarné konvice. Když je program hotový plníme do horkých sklenic, dobře uzavřeme víčka a otočíme dnem vzhůru.
Po cca 10 minutách je otočíme zpět a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Letos jsem jablkem nastavovala i jahodovou marmeládu a manžel o ní tvrdí, že je lepší než ta druhá (on neví, která várka je ta "nastavená").
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Malinová marmeláda s jablkem z DP
-
-
Paprika:děkuji moc za radu
-
luxxxik: Já mám pekárnu Moulinex XXL na 1,5 kg (2 míchací háky). Pokud máš menší pekárnu, tak ti samozřejmě větší obsah vyleze ven.
Druh želírovacího cukru myslím v DP nehraje roli. Použila jsem již 1:1, 2:1 a v tomto repeptu i 3:1 a vždycky to dopadlo dobře. Jen je třeba k tomu dát vždy odpovídající množství ovoce. Jednou jsem se spletla a dala jsem ovoce:cukr 2:1 ... a cukr byl 1:1 - takže meruňková marmeláda z jedné várky teče ještě dneska.Promazávám s ní korpusy na dort
Přeji úspěšné marmeládování -
Paprika:Ahojky chtěla jsem se zeptat pekárnu mám chvíly a všude tu čtu jáké dáváte velké množství do pekárny já dala 750 g jahod a polovina mi vytekla do pekárny
pak jsem se dočetla že můžu dát jen půl kila tak nevím jestli byl háček to velké množství nebo něco jiného?A ještě jsem se chtěla zeptat jestli marmeláda v DP zhoustne seč všemi druhy Gelfixu 1:1,2:1,3:1 či se všemi druhy želírovacích cukrů protože v průvodní knížce co jsem dostala k pekárne se píše že nemůžu použít žádný jiný než 1:1 že to prý v jiném poměru nezhoustne tak jsem se chtěla zeptat jestli máte s tímto nějaké zkušenosti a mohli by jsmte mi nějak poradit?předem moc děkuju
-
Tak to já pasíruju obě a mám klid od těch řečí
. Jo a za tu cenu,to je bezva koupě
.
-
Krásná barvička
Moje rodina taky zrníčka z malinové marmelády snese a rybíz musím pasírovat, tam jsou zrníčka větší.
-
Miruš
- u nás se taky neurodilo, ale dnes jsem byla v Berouně na trhu a tam prodávali ukrajinci nádherné čerstvé maliny za 25 kč misku á 25-30 dkg, tak jsem se neudržela vzala jsem 4, protože malinová marmeláda je u nás taky v kurzu. Zrníčka v tomto případě snesou
, ale rybízovku jsem taky cedila
-
Papriko
krásné noční dílko
. Malinovou u nás můžeme ve velkém,jen se jich letos bohužel tolik neurodilo - nebo že by to ti moji broučci stačili ozobat
?. Máš jí moc krásnou i na barvu
. Jen u nás musí být bez pecek - chlapi tak "poručili"
. Boďka č.2 je tvá,i za bezva nápad na DP.