Marmeláda z jablek a kiwi v DP
Recept ještě nebyl hodnocenJabka i kiwi zbavíme slupek a rozmixujeme. Zalijeme vodou, smícháme s želirovacím cukrem a práškem. Směs dáme do domácí pekárny. Použijeme program Marmeláda.Horké plníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jabka i kiwi zbavíme slupek a rozmixujeme. Zalijeme vodou, smícháme s želirovacím cukrem a práškem. Směs dáme do domácí pekárny. Použijeme program Marmeláda.Horké plníme…
Polovicu jahôd rozmixujeme a premiešame so želírovacím cukrom. Vmiešame druhú polovicu jahôd nakrájanú na kúsky. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Nesmie to byť tuhé…
Hřebíček rozdrtíme v hmoždíři najemno. Sušené švestky nakrájíme nadrobno. Hrušky nakrájíme na drobné kousky. Hrušky smícháme v hrnci s želírovacím cukrem a přivedeme k…
Skvělým způsobem, jak zpracovat přebytky jahod, je příprava džemu. Díky džemu si můžeme vychutnat skvělou chuť jahod i mimo sezónu. Pokud k jahodám přidáme šťavnatý…
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si ji, ať máte na zimu zásoby. Zavařeniny nemusí být pouze jednodruhové, všimněte si, že…
Domácí marmelády se těší stále větší oblibě. Pokud vás nebaví klasické kombinace, zkuste vylepšit jahodovou marmeládu rebarborou, která svou nakyslostí dokonale vyváží…
Mirabely jsou opomíjené ovoce, které můžeme sklízet na mnoha mezích úplně zdarma. Pokud vybereme zralé a šťavnaté plody, výrobky z nich se zcela vyrovnají i dražším a…
Z červeno-oranžových sladkokyselých plodů jeřábu můžeme připravit lahodný osvěžující džem. Pěknou vůni mu dodáme trochou griotky. Džem využijeme do dezertů i například…
Máte rádi jahodovou marmeládu? Vyzkoušejte ji připravit podle tohoto receptu a jistě si pochutnáte. Sladkou chuť jahod skvěle doplňuje aromatická máta a jemná, lehce…
Pokud si marmeládu připravíte doma, máte jistotu skvělé chuti bez umělých přísad a zároveň toho, že obsahuje jen to nejlepší z ovoce. Díky použití speciálního dia…
Rebarbora je skvělá zdravá zelenina se zajímavou kyselkavou chutí. Můžeme z ní připravit například marmeládu, ve které ji zkombinujeme s kousky banánu. Tato marmeláda se…
Vychutnejte si chuť slaďoučkých jahod a nakyslé rebarbory kdykoliv během roku. Tento lahodný džem, ve kterém se snoubí svěží kyselost rebarbory a sladkost jahod s lehce…
Jahodová marmeláda je pro mnoho lidí ta nejoblíbenější. Ze sladkých a voňavých jahod doplněných osvěžující chutí limetkové a pomerančové šťávy vytvoříte marmeládu, která…
Příprava domácího džemu je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta i do chladných zimních dnů. Džem z vyzrálých třešní s kapkou rumu dodá dezertům jedinečnou chuť a…
Z přebytků jahodové úrody můžete připravit lahodný džem s chia semínky. V chladných zimních dnech vám tak svojí chutí připomene teplejší dny. Džem má všestranné využití,…
Nevíte, jak zpracovat úrodu meruněk a broskví? Uchovejte si jejich chuť i do zimních měsíců v podobě příjemně sladkého džemu s lehkým tónem máty. Džem upotřebíte při…
V lese nalezneme malé červené plody lesních jahůdek. Z jahod můžete připravit lahodný džem, který v kuchyni zajisté upotřebíte. Jejich sbírání je sice pracnější, ale…
Třešňový džem s griotkou je lahůdka pro opravdové fajnšmekry. Je skvělý do dortů, ale využijete ho i na různé piškotové řezy nebo do palačinek. Jen dětem bychom ho…
V létě nalezneme téměř u každé polní cesty strom s plně zralými mirabelkami. Uchovejte si jejich příjemně medovou sladkou chuť v podobě marmelády, která chutná skvěle…
Snažíte-li se omezit klasický bílý cukr, bude se vám hodit tento recept na ostružinový džem nejen pro diabetiky. Na želírování je použit ovocný cukr fruktóza. Džem…
Skoropovidla jsou domácí dobrota na pomezí povidel a marmelády – rychlá, voňavá a s kouzlem starých kuchařských triků. Zdlouhavé vaření je přenecháno domácí pekárně a…
Voňavý džem je dokonalým způsobem, jak zpracovat přebytek borůvek. Domácí pekárna udělá práci za vás, bez, bez stálého míchání. Výsledkem je hustý, sladký džem plný…