Marcipánovo skořicové uzly
Recept ještě nebyl hodnocen1. Mléko ohřejte na teplotu 37°C. Do velké mísy nalijte malé množství mléka a rozpusťte v něm droždí. Přilijte zbytek mléka a přidejte kousek másla, cukr, sůl, kardamom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Mléko ohřejte na teplotu 37°C. Do velké mísy nalijte malé množství mléka a rozpusťte v něm droždí. Přilijte zbytek mléka a přidejte kousek másla, cukr, sůl, kardamom…
Připravíme si kvásek (z mléka, droždí, lžičky cukru a trochu mouky). Do mouky přidáme sůl, majonézu, vykynutý kvásek a propracujeme těsto, necháme kynout asi 2 hod. Pak…
Droždie rozmiešame v troške vody a s cukrom, keď začne kysnúť pomiešame všetky suroviny a vypracujeme cesto. Cesto po vypracovaní dáme do mikroténového vrecka, ktoré…
Nivu nastrouháme, přidáme rozdrobené droždí, prolisovaný česnek, rozmarýn a kopr nebo provensálské koření či majoránku. Do směsi vlijeme mírně osolená vejce, která jsme…
Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Z mouky, oleje a soli vypracujeme těsto. Nemusí se nechávat kynout.Rozdělíme na 6 dílů. Každý rozválíme do kruhu. Rozkrojíme na 8…
Do mísy dáme mouku, nastrouhané brambory, sůl, kmín a ocet. V hrníčku zaděláme z vlažné vody, cukru a droždí kvásek, přidáme do mísy a zaděláme tužší těsto (kuchyňská…
Do mísy dáme mouku, uděláme ďolíček, do kterého nadrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem a zalijeme vlahým mlékem. Necháme vykynout kvásek a přidáme studené…
Těsto: připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, žloutky, přidáme vzešlý…
Těsto: Mouku, cukr, sůl smícháme v míse. Připravíme si kvásek. Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné, přidáme trošku cukru, droždí a necháme kvásek pracovat.Rozpustíme…
V kastrůlku ohřejeme trošku mléka s cukrem, jen tolik, aby bylo teplé, ne horké. Droždí do něho nadrobíme. Mezitím oloupeme a nastrouháme brambory na menších slzách …
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které posypeme půlkou vanilkového cukru a zalijeme troškou vlažné vody. Vše v důlku maličko…
Suroviny dáme do formy pekárny postupně, jak jsou napsané v Surovinách a na pekárně zapneme program Těsto.Vykynuté těsto rozdělíme napůl a vyválíme dva pláty, které…
Vodu s cukrem svaříme. Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno.Po třech týdnech kvašení…
Olej s máslem rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrobené droždí. Za stálého míchání ho necháme rozpustit a znovu…
Olej s máslem rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrobené droždí. Za stálého míchání ho necháme rozpustit a znovu…
Škvarky jsou velmi oblíbenou pochutinou v našich končinách. Přidejte je do těsta a pochutnejte si na skvělých rohlíčcích. Kynuté sádlové těsto ochutíme nadrobno…
Presatou mouku, sul a cukr smichame.Ve vlaznem mlece metlickou rozmichame cerstve drozdi a prilijeme k moucne smesi. Pridame olej, vejce a proslehame.Nakonec vmichame…
Mazanec bychom podle tradice měli péci na Bílou sobotu, aby byl připraven v neděli ráno na posvěcení v kostele, proto se mu také dříve říkalo svěceník. Nadýchaný,…
Lívance jsou oblíbeným pokrmem, který potěší každého, kdo si chce dopřát sladkou nebo slanou snídani či svačinu. Jemné, nadýchané a snadno připravitelné lívance lze…
Jemné kynuté těsto, které se vám povede. Domácí koblížky chutnají vždy o trochu lépe než ty kupované. Marmeládu zvolíme podle chuti. Co třeba meruňkovou, nebo jahodovou?
Švestkový točený koláč je mistrovským dílem, které potěší jak oko, tak i chuťové pohárky. Základem koláče je nadýchané kynuté těsto, které naplníme makovou náplní a…
Psyllium má jistě nesporně výhod pro naše trávení. S vodou vytvoří gelovitou konzistenci, kterou tak přidáme do těsta na pečivo. Ať už rohlíky, bagetky či chleba, s…
Nemáte-li dostatek času a na přípravu proslulých škvarkových pagáčů, vyzkoušejte škvarkovo-bramborové placky, které připravíte snadno a rychle. S kynutým těstem se…
Jako naprosto skvělou přílohu k vydatným přesnídávkovým polévkám a nebo jen tak můžete podávat škvarkovníky s jejichž přípravou vám může pomoci i domácí pekárna.…