Koprová smetanová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme kvásek na knedlíky - vlažné mléko, lžička cukru, lžička mouky a kvasnice. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Potom zapracujeme do mouky a vypracujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme kvásek na knedlíky - vlažné mléko, lžička cukru, lžička mouky a kvasnice. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Potom zapracujeme do mouky a vypracujeme…
Připravíme kvásek a necháme vzejít, pak vlijeme do prosáté mouky promíchané se solí, přidáme ostatní suroviny, včetně nadrobno nakrájené klobásy a nastrouhaného…
Uděláme kvásek z trošky vlažného mléka, kvasnic a lžičky cukru. Do mísy prosejeme mouky, přidáme ostatní suroviny. Med a sádlo rozpustíme, ale nelijeme horké do mouky.…
Všechny ingredience smícháme nebo dáme do pekárny. Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm hrubo. V pánvi…
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile začne zlátnout, nadrobíme k ní droždí. Mícháme, než se omastek oddělí od droždí a ještě chvilku navíc.Přidáme sůl…
Domácí pečivo ze špaldové mouky je dobrota, kterou si můžete zlepšit den. Voňavý a křupavý rohlík bude chutnat k polévkám, salátům, uzeninám či sýrům. Nebo si ho…
Husí stehna zlehka nasolíme a pocukrujeme a necháme 24 hodin odležet v lednici.Druhý den stehna opláchneme a vložíme do rozpuštěného sádla. Pečeme na 120 °C přibližně 3…
Trhací chléb je ideální přílohou ke grilování. Každý si uštípne ze skládaného bochníčku ochucené kousky nadýchaného upečeného pečiva podle své chuti a hladu. Příprava v…
Drožďová pomazánka je tuzemská specialita. S tímto receptem ji zase můžete povznést o level výš. Orestujte skvělý špek, přidejte mrkev, česnek a pórek. Poté už jen…
Smažené moučníky jsou vyhledávané dětmi i dospělými. Chutné, kypré a vymazlené zavařeninou, šlehaným oslazeným tvarohem, či šlehačkou. Dobrota, kterou lehce připravíte…
Promícháme vlažnou vodu, cukr a droždí, necháme vzejít kvásek. Přidáme olej, mouku, rum a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme a necháme 1,5-2hod kynout. Krátce…
Zaděláme kvásek z vlahého mléka, cukru a droždí. Prosátou mouku a zbytek surovin na těsto spojíme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout, až zdvojnásobí…
Těsto dobře propracujeme nebo uhněteme v domácí pekárně. Těsto by mělo být hladké a nelepí se na ruce, pokud ano přidáme ještě mouku. Těsto rozdělíme na dvě části.Z…
Sýrové tyčinky jsou křupavé a voňavé slané pečivo, které se skvěle hodí jako rychlé občerstvení. Jemné těsto proložené sýrem se upeče dozlatova a vytváří dokonale…
Škvarkové pagáčiky jsou lahodné kousky slaného pečiva. Křupavé škvarečky ovoní a ochutí, pepř přídá říz, kynuté překládané těsto bude lehounké a nadýchané. Vyzkoušejte a…
Klasické kynuté české nadýchané buchty vonící máslem a zasypané moučkovým cukrem nikdy neomrzí. Když je upečete podle tohoto léty prověřeného receptu, jistě se vám…
Pokud se nemůžete rozhodnout, jestli máte nejraději tvarohovou, ořechovou nebo makovou náplň, vyzkoušejte tento recept, ve kterém najdete všechny. Kynuté těsto rozdělené…
Hledáte inspiraci na slanou dobrotu, kterou si můžete vychutnat u televize či jako večeři? Připravte si úžasné bramborové šneky, které jsou vhodné na každou příležitost.…
Tento tradiční koláč se vyznačuje nadýchaným kynutým těstem, které je pokryto šťavnatými plody rybízu a angreštu a navíc zasypáno sladkou drobenkou. Kyselost rybízu a…
Psyllium má jistě nesporně výhod pro naše trávení. S vodou vytvoří gelovitou konzistenci, kterou tak přidáme do těsta na pečivo. Ať už rohlíky, bagetky či chleba, s…
Masopustní koblížky tak trochu jinak - tentokrát smažené na sádle a navrch ozdobené povidly a tvarohovým krémem. Nadýchané vdolky, voňavé rumem a citronovou kůrou budou…
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
Kefír, vejce, mouku, sůl, droždí, Podravku důkladně umícháme a necháme půl hodiny vykynout.Sýr smícháme s drobně nakrájenou šunkou a pažitkou.Lívance usmažíme a…
Tohle nápaditě vypadající pečivo na talíři na stole zaujme na první pohled. A přitom je jeho tvarování velmi jednoduché a zvládnou ho i naše děti. Výsledkem jsou…