Droždí - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Recept ještě nebyl hodnocenDroždí rozpustíme ve vlažném mléce, přidáme trochu cukru a necháme nakynout.Mezitím ve vhodné nádobě smícháme prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, špetku soli…
Máslová psaníčka s překvapením
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy prosejeme obě mouky, uděláme důlek, do kterého rozdrolíme droždí, posypeme troškou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Až kvásek vzejde,…
Italská pizza
Recept ještě nebyl hodnocenV misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme. Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné.…
Drožďová pomazánka s tofu
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmažíme pokrájanú cibuľku, po chvíli pridáme rozdrobené droždie a necháme dobre osmažiť.Tofu vytlačíme od tekutiny dlaňou a na slzičkovom strúhadle nastrúhame…
Smažené pirohy
Recept ještě nebyl hodnocenZ droždí a trochy mléka si uděláme kvásek. Do misky si prosejeme mouku a cukr. Přidáme vejce, žloutek, kypřící prášek, zbylé mléko, olej, minerálku, vanilkový cukr, sůl,…
Kynuté těsto na buchty, koláče, karásky...
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny ingredience propracujeme dohromady a na teplém místě necháme vzejít těsto.Je to jednoduchý recept mojí tetičky, který se vždy povede.
Jednoduché (nejen) přílohové dalamánky
Recept ještě nebyl hodnocenMnožství surovin je celkem malé, proto se v pekárně těžko míchá. Dělala jsem klasicky, robotem.....ti, co s kynutým těstem moc zkušeností nemají, můžou nahlédnout do…
Švestkový koláč bez kynutí
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy dáme mouky, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které posypeme cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a mírně promícháme. Až droždí vzejde a udělá…
"Cinzano" z rýže
Recept ještě nebyl hodnocenVodu s cukrem svaříme. Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno.Po třech týdnech kvašení…
Langoš od Ikinky
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny ingredience smícháme nebo dáme do pekárny. Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm hrubo. V pánvi…
Dvojctihodné koláčky s povidly
Recept ještě nebyl hodnocenPřesijeme mouku do větší misky. Do mouky uděláme důlek a přidáme vlažné mléko, cukr a kvasnice. Necháme vzejít kvásek.Poté přidáme zbytek surovin do těsta, které řádně…
Sváteční koblihy
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve odvážíme 100 g hladké mouky a smícháme s polovinou odměřeného mléka, lžičkou medu a droždím. Zamícháme a přikryté necháme cca 45 minut kynout.Do mísy dáme…
Pšenično-žitné rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na omládek dobře promícháme a necháme 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.Vykynuté propracujeme, rozdělíme na díly (9…
Šábesová chala - Barches
Recept ještě nebyl hodnocenMúku preosejeme a pomocou ostatných surovín pripravíme kysnuté cesto s pridaním husacej masti.Necháme vykysnúť a následne vyklopíme na dosku, rozdelíme na polovicu a…
Staročeská drožďovka
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, česnek a podusíme.Pak přidáme rozdrobené droždí a necháme ho za stálého míchání rozpustit a rozvonět.…
Tvarohové a makové koláče
Recept ještě nebyl hodnocenZ mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Mouku smícháme se solí, rozpustěným máslem, žloutky, cukrem, přidáme kvásek a uděláme těsto. Těsto necháme alespoň hodinu kynout…
Koblihy (šišky)
Recept ještě nebyl hodnocenKoblihy, na Slovensku šišky, jsou tradiční kynutý smažený moučník. Připravte ho své rodině a sklidíte oprávněné ovace. Není nic luxusnějšího, než se zakousnout do…
Máslový rohlík
Recept ještě nebyl hodnocenZákladní postup výroby těsta pro bílé pečivo. Tento sortiment pekařských výrobků připravujeme vždy na kvásek (pekařský omládek) způsobem zamíchání všech surovin najednou…
Švestkové koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané kynuté koláčky posypané zlatou drobenkou chutnají jako od babičky. Náplň připravíme z máku a švestek, které společně chutnají báječně. Místo švestek můžeme…
Pivní preclíky
Recept ještě nebyl hodnocenK pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo…
Bramborové vdolky
Recept ještě nebyl hodnocenPokud nám od oběda zbyde trochu vařených brambor, můžeme z nich připravit kynuté, dozlatova smažené vdolky, které podáváme naslano. Vdolky pomažeme pikantním kečupem a…
Mazanec v domácí pekárně
Recept ještě nebyl hodnocenMazanec je spojen s velikonočními svátky a pracnou přípravou. Tento kousek však můžete vykouzlit za pomoci domácí pekárny. Křupavá kůrka, jemný střed a rozinky s…
Nejlepší langoše
Recept ještě nebyl hodnocenLangoše jsou oblíbeným stánkovým občerstvením. Pokud byste rádi vyzkoušeli ty domácí, máme pro vás snadný recept, podle kterého se vám určitě podaří. Langoše z…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více