Vločkové housky
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které nenecháváme kynout. Vyválíme plát, který rozkrájíme na malé čtverečky. Na každý čtvereček dáme malou lžičku ochuceného tvarohu a…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Základní. Po dopečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na mřížce.Dost…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Základní. Pečeme pouze 40, max.45 min.
Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, zalijeme vlažným mlékem a zaprášíme trochou odvážené mouky. Necháme vzejít kvásek, pak k němu přidáme nastrouhané brambory,…
Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme špetku cukru a trošku vlahého mléka, promícháme a necháme přikryté pár minut, než kvásek vzejde. Mouku prosejeme do mísy,…
Těsto: připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, žloutky, přidáme vzešlý…
Vykvašený preferment (viz suroviny) smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10…
Vykvašený preferment (viz suroviny) smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10…
Výše uvedené suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí.Po vykynutí uděláme bochánky, ze kterých uděláme kulaté koláče, které plníme nádivkami. Dělám úspornou makovou…
Nejdříve připravíme náplně do rohlíčků. V rámci úspory času ji klidně můžeme udělat den předem. Uzené maso nakrájíme na drobounké kostičky. Dobré je koupit uzené, které…
Do mísy dáme jogurt. Na odměřování mouky použijeme kelímek od jogurtu.Přidáme kvasnice, špetku soli, špetku cukru, vypracujeme těsto. Dle hustoty přilijeme vodu tak,…
Nejdříve připravíme náplň a drobenku. Hrušky zbavíme jádřince a stopky. Nakrájíme na kousky a dáme dusit. Dusíme do odpaření vody a dochutíme kořením. Vše promixujeme…
Vůně tohoto zajímavě tvarovaného slaného copu se nese celým domem. Na jeho upečení je třeba mít do trouby chlebíčkovou formu, ale když ho pak v ní nesete na stůl, vypadá…
Langoše patří mezi oblíbenou smaženou pochoutku zejména na poutích. Připravit si je můžeme i doma, rovnou ve zdravější variantě. Do těsta jsme přidali cuketu a bílý…
Poznejte chuť Střední Asie s těmito uzbeckými lepjošky, tradičními houskami, které přinášejí dokonalou kombinaci měkkosti a lehkosti. Ochutnejte pečivo, která vám…
Ve vlažné vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Droždie rozmiešame vo vode a spolu s ostatnými ingredienciami, včítane semienok, vymiesime na cesto. Cesto rozdelíme na polovice, každú rozvaľkáme ( nenechávame kysnúť …
Do hrnku dáme mléko, cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. Ten pak vlijeme do mísy s moukou, solí, vejci a vanilínem. Dobře vymícháme. Necháme na teplém místě kynout 30…
Vše smícháme droždí rozdrobit. Dát do velkého sáčku, který jsme předem vymastili olejem. Necháme v lednici 24 hod. Druhý den tvarujeme prsty a smažíme v rozpáleném oleji…
Mouku smícháme s nadrobeným droždím, přidáme sůl, rozehřáté a zchladlé máslo, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a důkladně je vyhněteme. Tužší těsto necháme vykynout…
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a osmahneme. Přidáme rozdrobené droždí a necháme je rozpustit. Vše zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami