Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Droždí - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Pivní preclíky

Pivní preclíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo…

toprecepty.cz

55 min

Patenty

Patenty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Na snadné patenty z kynutého těsta vám postačí pouze tři ingredience, chvilka času a trpělivost, abyste je nejedli rovnou z pánve. Můžete je podávat jako přílohu z…

elikula

60 min

Helenské rohlíky

Helenské rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rohlík nemusí být jen slané suché pečivo, jak ho znáte z obchodu. Ve Svaté Heleně pečou sladké rohlíky s rozmanitými náplněmi, které rozhodně musíte vyzkoušet. Upečte si…

Betina

85 min

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Plundrové těsto svým vzhledem připomíná těsto listové, na rozdíl od něj je však kynuté a překládané s vrstvou tuku. Díky tomu je výsledné pečivo vláčné, jemné a méně se…

MarieskaM12

45 min

Moje makové buchty

Moje makové buchty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Z droždí, trošky cukru a teplého mléka uděláme kvásek. V míse vymícháme žloutky s cukrem, solí a citronovou kůrou. Přidáme prosátou mouku (já nejraději používám …

Kynutý dort s třemi náplněmi

Kynutý dort s třemi náplněmi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ve vlažném mléce s cukrem rozdrobíme droždí a necháme cca 10 minut vzejít kvásek. Potom promícháme s osolenou moukou a žloutkem, nakonec zapracujeme i zchladlé sádlo a…

Lněné sádlové rohlíky

Lněné sádlové rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout…

Vícezrnný chleba

Vícezrnný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké, kvásek dáme navrch na mouku, kus od kvasnic. Zapneme program Celozrnný (nebo Klasik), těsto déle kyne.

Domácí chléb v římském hrnci

Domácí chléb v římském hrnci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Připravím kvásek přidám všechny suroviny promíchám (propracovat) a nechám vykynout asi 3h, vložím do připraveného římského hrnce kde mám vložený pečící papír pro snadné…

Dalamánky I.

Dalamánky I.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do větší mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a přidáme cukr. Když kvásek vzejde, přidáme vychladlé rozpuštěné…

Záviny

Záviny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Droždie necháme v mlieku vykysnúť a spolu s ostatnými prísadami vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do alobalu a cez noc necháme v chladničke. Na druhý deň rozdelíme…

Obložené minibanketky

Obložené minibanketky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a zapneme program Těsto. Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek a…

Zázrak z Olomouce

Zázrak z Olomouce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do mísy nasypeme mouku a uděláme důlek pro kvásek. Do důlku nalijeme vlažné mléko, nadrobíme droždí a zasypeme lžící cukru. Někdo dělá kvásek v jiné nádobě, ale já…

Kynuté tlačené koláčky

Kynuté tlačené koláčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Zbylý cukr, mouku, žloutky, sůl, mléko a kvásek lehce…

1 20 21 22 23 24 92