Švestkový koláč od babičky
Recept ještě nebyl hodnocenV zadělávací míse so připravíme kvásek z droždí, mléka a cukru. Poté přidáme vejce, mouku, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vlahé sádlo. Těsto řádně propracujeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V zadělávací míse so připravíme kvásek z droždí, mléka a cukru. Poté přidáme vejce, mouku, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vlahé sádlo. Těsto řádně propracujeme a…
Vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny promícháme a vypracujeme těsto (lze použít i pekárnu a program těsto, ruční práce je ale lepší). Z vykynutého těsta…
Vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny promícháme a vypracujeme těsto (lze použít i pekárnu a program těsto, ruční práce je ale lepší). Z vykynutého těsta…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme krátce v klidu droždí…
Začneme kváskem: Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí a přidáme lžíci cukru. Lehce zamícháme a čekáme, až vzejde kvásek.Mezitím nasypeme mouku na…
Nekynuté rohlíčky, kde odměrkou při přípravě surovin je místo váhy klasický hrneček. Žádné vážení, jen odměřit, zpracovat, vyválet a naplnit lahodnou náplní. Pak už…
Kvasnice rozmícháme s cukrem a trochou vlažné vody.Vezmeme větší mísu (aspoň na 10 litrů) a dáme do ní mouku, kmín, semínka, zalijeme vodou, přidáme kvásek (nemusí ještě…
Koláčky, drobňáčky, svatební koláčky, vdolečky. V každém regionu mají svůj osobitý název, tvar a hlavně náplň. V tomto receptu přinášíme tradiční koláčky od Slovácka s…
Na tuku necháme zesklovatět cibuli a přidáme droždí. Mícháme!! Když se droždí rozpustí začíná u okraje hnědnout a voní. Změní konzistenci, vytvoří se vám hrudka…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, tuk vlahý, rozpuštěný) a použijeme program Těsto.Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 6 dílků a z každého uděláme bulku. Asi…
PROGRAM TĚSTO Vyválíme placku, nakrájíme na obdélníčky, potřeme náplní, zavineme a válečky na vnější straně 3–5 cm nařízneme, stočíme do tvaru rohlíčků.Necháme na…
Přes noc necháme heru mimo lednici, ať se dobře zadělává do těsta. Připravíme kvásek - droždí s mlékem a cukrem.Mezitím co pracuje kvásek, připravíme mouku, sůl, heru…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 dílků, z…
Polovinu másla nastrouhejte, přidejte polovinu mouky a uhněťte těsto, které zabalte do mikrotenové fólie a uložte v chladu. V druhé polovině mouky udělejte malý důlek,…
Na másle či sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a poté na ní rozdrobíme obě droždí, které za občasného promíchání necháme pozvolna rozpustit.Pak přidáme…
Nivu nastrouháme, přidáme rozdrobené droždí, prolisovaný česnek, rozmarýn a kopr nebo provensálské koření či majoránku. Do směsi vlijeme mírně osolená vejce, která jsme…
V kastrůlku ohřejeme trošku mléka s cukrem, jen tolik, aby bylo teplé, ne horké. Droždí do něho nadrobíme. Mezitím oloupeme a nastrouháme brambory na menších slzách …
Zaděláme kvásek: do misky dáme droždí, trochu cukru, zalijeme vlažným mlékem a promícháme. Vyběhlý kvásek přidáme k ostatním surovinám. Těsto vypracujeme do hladka a…
Připravit těsto na pizzu je velmi jednoduché. Potřebujeme jen několik surovin a po vykynutí a rozválení ho můžeme potřít a obložit podle vlastní chuti. Skvělá je…
Drožďová pomazánka je tuzemská specialita. S tímto receptem ji zase můžete povznést o level výš. Orestujte skvělý špek, přidejte mrkev, česnek a pórek. Poté už jen…
Suroviny na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout – během kynutí můžeme jednou nebo dvakrát …
Ořechy v míse smícháme se 150 g moučkového cukru a vanilkovým cukrem.Na válu smícháme mouku, máslo, 2 lžíce cukru, prášek do pečiva, rozdrobené droždí, vejce, žloutek a…
Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek, když vzejde, přidáme ostatní suroviny a dobře vypracujeme těsto. Necháme ho vykynout, pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z…
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém. Když vychladne, přidáme kakao a máslo a lehce prošleháme. VYpracujeme těsto. Rozdělíme ho na šest dílů. Každý rozválíme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Okurka jako královna zeleniny je náročná a vybíravá. Nemá ráda mrazíky a slimáky, při správné péči se však odmění sladkými plody
Studenti učí vařit studenty. S aplikací List-N-Eat budou v červenci reprezentovat Českou republiku na největším mezinárodním klání startupů v Istanbulu
Slavíme MDŽ: Recepty, které muži hravě zvládnou a potěší jimi své drahé polovičky