Mrkvová polévka s drožďovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme nastouhanou mrkev. Orestujeme.Poté mrkev zasypeme jemně hladkou moukou a zamícháme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polévka: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme nastouhanou mrkev. Orestujeme.Poté mrkev zasypeme jemně hladkou moukou a zamícháme.…
Vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme vykynout (1/2 až 3/4 hod). Z těsta vyválíme placku asi 1-2 mm. Vykrajujeme kolečka, která plníme malou lžičkou…
V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve…
Z droždí, lžičky cukru a vlahého mléka uděláme kvásek. Mouku prosejeme, přidáme kvásek a všechny zbývající suroviny. Vypracujeme hladké těsto a necháme pod utěrkou asi…
Bryndzu necháme pri izbovej teplote zmäknúť, aby bola vláčna a dobre sa s ňou pracovalo.Prísady na cesto vymiesime a cesto necháme vykysnúť.Vykysnuté cesto vyvaľkáme na…
ve vlažné vodě s trochou cukru (z odváženého množství) necháme vzejít droždí, pak přidáme zbytek surovin a robotem nebo vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které necháme…
Nejprve udělám kynuté těsto. Do větší mísy navážím 800 g polohrubé mouky přidám sůl, cukr, nadrobím droždí. Poté promíchám vařečkou a přiliji vlažné mléko (nesmí být…
Do misky prosejeme mouku, ve které uděláme důlek. V mléce promícháme rozdrobené droždí, cukr, 1 lžíci mouky, vlijeme do připraveného důlku a posypeme trochou mouky.…
Do misky dáme droždie, cukor, teplú vodu, vymiešame, pridáme mlieko, olej, bielka, zamiešame. Pridáme soľ, múku (najprv polovicu, potom podla potreby prisypeme, kým nám…
Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, nadrobíme droždí, posypeme van. cukrem, přidáme mléko a mícháme, poté přidáme zbytek přísad, poslední jde rozpuštěné máslo, promícháme…
Přesijeme mouku do větší misky. Do mouky uděláme důlek a přidáme vlažné mléko, cukr a kvasnice. Necháme vzejít kvásek.Poté přidáme zbytek surovin do těsta, které řádně…
200 g hladké mouky propracujeme s 250 g tuku. Zpracujeme do bochánku a dáme do ledničky ztuhnout.Kostku droždí rozdrobíme do hrnku, promícháme se lžičkou cukru, lžičkou…
Křehké a vláčné podmáslové koláčky naplníme klasickou, oblíbenou tvarohovou náplní a posypeme máslovou drobenkou. Díky podmáslí, přidanému do těsta, jsou koláčky výborné…
Každý má doma svůj oblíbený recept na koblihy. A věřte, že ne všechny jsou stejné. V tomto receptu najdeme skvělé koblihy, které jsou před svým smažením naplněny kouskem…
Nejdříve rozdrobíme droždí do misky, posypeme trochou cukru a zalijeme 150 ml vlažného mléka. Zlehka promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek, nejlépe, až se…
O prospěšnosti jogurtu na lidské zdraví a zažívání už bylo napsáno mnoho. Jeho použití při pečení však sleduje i jiné cíle – nádherné vláčné těsto a chléb, který se…
Receptů na ovocné knedlíky není nikdy dost. Jejich sezona je zejména v létě, kdy do nich můžeme zabalit čerstvé ovoce z vlastní zahrádky. K těmto kynutým se pak při…
Švestkové koláče patří mezi stálice našich moučníků. Nemusí však být jen na plechu. Máslové nekynuté těsto můžeme dávkovat do košíčků na muffiny, poklást je kouskem…
Univerzální těsto na svatební koláčky můžete plnit dle vlastní fantazie. Těsto je snadné a rychlé na přípravu a nemusíte čekat až vykyne. Stačí jen vyválet, naplnit a…
Dejte šanci drožďové pomazánce, která má sice specifickou, ale zároveň velice zajímavou chuť, kterou buď budete nenávidět, nebo milovat. Tato pomazánka, namazaná na…
Skořicoví šneci jsou dnes již známou pochutinou na snídani, svačinu nebo v kavárně ke kávě. Vyzkoušejte jejich obměnu, která v sobě ukrývá plátky šťavnatých hrušek. K…
Co může být lepší, než doma vytvořené skvělé jídlo? O tomhle je přesně tento recept. Domácí kynuté housky, které jsou základnou pro šťavnaté hovězí hamburgery. K nim pak…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, trošku pocukrujeme a zalijeme ho trochou vlahého mléka, necháme vzejít.…