Sladký snídaňový chleba
Recept ještě nebyl hodnocenDo nádoby pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí. Dáme péci na program sladké, (v mé pekárně je to 2x hnětení,3x kynutí,58 min pečení. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do nádoby pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí. Dáme péci na program sladké, (v mé pekárně je to 2x hnětení,3x kynutí,58 min pečení. …
Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Mezitím připravíme zbytek těsta: Všechny přísady…
Droždí dám rozpustit do teplé vody, mezitím smíchám mouku a sůl a zaliji droždím. Prohnětu a nechám 2-3 hod. kynout v teple.Z těsta po vykynutí udělám malé bochánky,…
Zaděláme kvásek: 1 dl mléka,1 kávová lžička cukru, 1 polévková lžíce mouky z celkového množství 15 g kvasnic Zamícháme a necháme cca 10 minut kynout.Vejce, zbytek…
Do pekárny nalijeme vodu, přidáme ostatní suroviny a necháme pekárnu pracovat.Suroviny na potření těsta rozmixujeme tyčovým mixérem na pastu.Vykynuté těsto vyválíme tak,…
Z prísad vypracujeme klasické kysnuté cesto a necháme ho vykysnúť. Poleva : Zmiešame kyslú smotanu, cukor, vajcia a škoricu podľa chuti. Cesto vyvaľkáme a uložíme na…
Připravíme si těsto. Zaděláme si na kvásek z vody, cukru a droždí a necháme vzejít. Mouku nasypeme do mísy, přidáme vzešlý kvásek, olej a vlažnou vodu dle potřeby.…
Začneme kváskem: Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí a přidáme lžíci cukru. Lehce zamícháme a čekáme, až vzejde kvásek.Mezitím nasypeme mouku na…
Do vlažného mléka s rumem rozdrobíme droždí, přisypeme vanilkový cukr, mouku dle hustoty těstíčka a sůl. Dle vlastní chuti dochutíme skořicí nebo čerstvě nastrouhanou…
Mouku smícháme se solí a kmínem, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přisypeme cukr, zalijeme teplou vodou a necháme 5 minut vzejít. Mezitím necháme…
Suroviny dáme v uvdeném pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh ušleháme s cukry, přidáme mléko, škrob (pudink),…
Do prosáté mouky vmícháme sůl, strouhanou citrónovou kůru, špetku strouhaného muškátového oříšku a vanilkový cukr.Do mouky uděláme důlek, kam nasypeme cukr a nadrobíme…
Nejprve připravíme náplň. Ořechy nasucho opražíme a umeleme.V rendlíku svaříme mléko s máslem a oběma cukry. Když začne vřít, vmícháme ořechy a med a vypneme. Necháme…
Nejprve dáme do nádoby pekárny vše tekuté a droždí. Poté mouky smíchané s ostatními přísadami.Zapneme pekárnu na program Klasik. Propečení kůrky střední. Váha větší.Po…
Uděláme si kvásek - do trochy vlažného mléka s lžičkou cukru dáme droždí, přidáme trochu mouky. Rozpustíme máslo.Do mísy s moukou, cukrem, solí, mlékem a vejci nalijeme…
Do pekárny uložit suroviny v pořadí tekuté-sypké a zapnout program Těsto. Hotové těsto vyndat, propracovat, rozdělit na 12 kusů, z těch udělat bulky a nechat kratičce…
Škvarky jsou velmi oblíbenou pochutinou v našich končinách. Přidejte je do těsta a pochutnejte si na skvělých rohlíčcích. Kynuté sádlové těsto ochutíme nadrobno…
Trhací chléb je ideální přílohou ke grilování. Každý si uštípne ze skládaného bochníčku ochucené kousky nadýchaného upečeného pečiva podle své chuti a hladu. Příprava v…
Přímo na plechu jsem vyválela malým válečkem těsto a na něj nanášela nádivky.Je třeba před zdobením i po něm nechat těsto ještě nakynout, protože těch náplní je tam…
Suché ingredience promícháme, přilijeme syrovátku a promícháme. Vznikne lehce řidší těsto. U tohoto chleba jsem využila dnes již tradiční recepturu na chléb bez hnětení.…
Jako zajímavé pohoštění, které zpříjemní chvíle, kdy čekáme na grilované maso, můžeme podávat tyto křupavé pečené tyčinky z kynutého těsta. Ochutit je můžeme grilovacím…
Čerstvé domácí pečivo uvítá každý člen domácnosti. Máte-li rádi škvarky, můžete je zakomponovat do těchto pečených bulek. Na povrchu jsou křupavé, s posypem z kmínu a…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme nakynout.Lilek nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme vypotit. Pak…