Čokoládové croissanty
Recept ještě nebyl hodnocenV mlieku roztopíme trocha cukru,pridáme droždie,necháme vykysnúť kvások.Z preosiatej múky,vajec,cukru,soli a kvásku spravíme cesto.Ideálne je ho spraviť v domácej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V mlieku roztopíme trocha cukru,pridáme droždie,necháme vykysnúť kvások.Z preosiatej múky,vajec,cukru,soli a kvásku spravíme cesto.Ideálne je ho spraviť v domácej…
Kynuté koláčky nemusí mít vždy jen sladkou náplň. Příkladem jsou tyto skvělé slané koláče se sýrovou náplní. Klasické kynuté těsto s máslem je základem pro směs ricotty…
Těsto si připravíme v domácí pekárně. Vykynuté ho přendáme do vymyzané a vysypané formy, kterou jsme zvolili a necháme 20 minut kynout. Pak dáme do vyhřáté trouby na 180…
Udělat těsto nechat 3O minut kynout. Vyválet, potřít bazalkovým pestem, udělat roládu, nakrájet na kousky asi 5cm široké a pevně obalit plátkem anglické slaniny. Po 20…
Na povrchu křupavý a uvnitř nadýchaný a vláčný čerstvý chléb dokáže nejen potěšit chuťové pohárky, ale také provonět dům. Těsto můžete zadělat ručně nebo za pomoci…
Do pekárny uložit suroviny v pořadí tekuté-sypké a zapnout program Těsto. Hotové těsto vyndat, propracovat, rozdělit na 12 kusů, z těch udělat bulky a nechat kratičce…
Mouky v míse smícháme se špetkou soli, rozdrobíme do něj droždí, přidáme vejce, máslo a vlahé mléko. Důkladně propracujeme ve vláčné těsto. Necháme kynout asi 1,5…
Domácí pečivo ze špaldové mouky je dobrota, kterou si můžete zlepšit den. Voňavý a křupavý rohlík bude chutnat k polévkám, salátům, uzeninám či sýrům. Nebo si ho…
Na rozehřátem tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a půlku hlavičky česneku, také nadrobno. Papriky nakrájíme na jemné kousky a po rozvonění cibule s česnekem je…
Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, mouku a metličkou našleháme. Necháme vzejít kvásek.Až kvásek vykyne, přidáme ho do osolené mouky a necháme vsát do…
Domácí křupavý rohlík, plněný sýrem a na povrchu posypaný semínky či solí, je naprosto luxusní záležitost. Příprava sice chvilku trvá, ale odměnou za upečené zlatavé…
Toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.Ve vodě s částí cukru necháme vzejít droždí, pak přidáme zbytek surovin a vymísíme žluťounké těsto. Posypeme moukou…
Nejdříve rozdrobíme droždí do misky, posypeme trochou cukru a zalijeme 150 ml vlažného mléka. Zlehka promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek, nejlépe, až se…
Koblihy chutnají nejen o masopustu a nejen dětem. Zahřešte si vlastnoručně připraveným tradičním smaženým moučníkem. Lahodným a při prvním kousnutí lákavě kyprým. Navíc…
Všechny recepty na koblihy se zdají být sejné, přece jen je vždy nějaká drobnost odliší. Toto těsto je zaděláno s hladké i hrubé mouky, voní po vanilce a rumu a plníme…
Mouku prosejeme do mísy. Doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 2 lžíce vlažného mléka a s trochou mouky rozmícháme těstíčko, které přikryjeme. Když droždí vykyne,…
Pokud vám smažené koblihy připadají mastné a těžké, můžete je vyzkoušet upéct v troubě. Koblihy, plněné švestkovým džemem, jsou krásně vláčné a po snězení vám v ústech…
Z mouky, mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a vlijeme ho do mouky, smícháme se solí a práškem a muškátovým květem. Přidáme žloutky a olej a vypracujeme těsto. Necháme…
Smažené moučníky jsou vyhledávané dětmi i dospělými. Chutné, kypré a vymazlené zavařeninou, šlehaným oslazeným tvarohem, či šlehačkou. Dobrota, kterou lehce připravíte…
Každý karamelový donut je plný bohaté karamelové chuti, která se jemně rozplývá na jazyku. Neodolatelná kombinace nadýchaného těsta a sladkého karamelu, vám přinese…
Čerstvě upečené šátečky z kynutého těsta rozvoní váš domov. Uvnitř se skrývá lahodná tvarohová náplň a po upečení je můžeme potřít směsí másla, cukru a rumu. Věřte, že…
Všetky suroviny dáme do DP alebo vymiesime ručne a necháme vykysnúť. Medzitým vymiešame plnku : šunku nakrájame na malé kocky, pridáme kyslú smotanu a nastúhaný syr a…
Presatou mouku, sul a cukr smichame.Ve vlaznem mlece metlickou rozmichame cerstve drozdi a prilijeme k moucne smesi. Pridame olej, vejce a proslehame.Nakonec vmichame…