

Babiččiny bochánky
Suroviny cca 12
- 300 g hladké mouky
- 50 g másla
- 1 žloutek
- 2 dl mléka
- 1/2 droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
Do mísy dáme prosátou mouku, uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme troškou vlahého mléka, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít.
Pak přidáme ostatní suroviny a dobře propracujeme těsto, které necháme vykynout.
Z vykynutého těsta utvoříme stejně velké bochánky, potřeme je vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Babiččiny bochánky
K receptu nejsou žádné komentáře.