Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Droždí - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Moje koblihy

Moje koblihy

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Uděláme kvásek z vlahého mléka, poloviny cukru a droždí. Necháme asi 15 minut vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme smetanu, žloutky, máslo a zbytek surovin…

Jablečné koblihy

Jablečné koblihy

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mouku promícháme se 100 g cukru, vejci, tukem, solí a citronovou kůrou. Droždí rozpustíme v mléce, přidáme do vaječné směsi a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je a…

LiviaKrausova

50 min

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Čerstvý a voňavý, na povrchu s kůrčičkou a uvnitř jemný jako samet. To je přesně tento sváteční mazanec. Z uvedených surovin připravíte dva krásné bochánky, takže jeden…

cathleen

65 min

Focaccia s cibulí

Focaccia s cibulí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nejjednodušší druh italské pečené pochoutky, co můžete rodině připravit. Pro dokonalý výsledek stačí na dobře vypracovaném a upečeném těstu pouze tři cibule, olivový…

zuzi777a

50 min

Křupavé rohlíky se sýrem

Křupavé rohlíky se sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Domácí křupavý rohlík, plněný sýrem a na povrchu posypaný semínky či solí, je naprosto luxusní záležitost. Příprava sice chvilku trvá, ale odměnou za upečené zlatavé…

RubyRom

45 min

Mini rohlíčky s čokoládou

Mini rohlíčky s čokoládou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Malé sladké rohlíčky z kynutého těsta naplníme nasekanou čokoládou a dozlatova upečeme. Drobné rohlíčky jsou ideálním pohoštěním pro návštěvy nebo je můžeme připravit…

RubyRom

50 min

Sójové rohlíky

Sójové rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek dobře smícháme a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut v teple kynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pokyne asi…

Sváteční minikoláčky

Sváteční minikoláčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zaděláme kvásek z vlahého mléka, cukru a droždí. Prosátou mouku a zbytek surovin na těsto spojíme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout, až zdvojnásobí…

Sladké loupáky

Sladké loupáky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

S využitím domácí pekárny budete mít těsto jako dech. Vytvořit rohlíčky nebude už složité. A konečný výsledek po upečení potěší děti i dospělé. Loupáky s kávou nebo…

kudlova3

40 min

Berounské koláče - staročeské

Berounské koláče - staročeské

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

S těstem mi pomohla pekárna, ale lze i klasicky: Droždí a cukr rozmícháme na kašičku, přidáme vlažné mléko, žloutky, kůru, vanilkový cukr a mouku promíchanou se solí.…

Kaiserky s mákem

Kaiserky s mákem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pro domácí pekárnu: Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.Ručně nebo s robotem: …

cathleen

45 min

Smažené citronové lístky

Smažené citronové lístky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ve vodě rozmícháme droždí, cukr a trochu mouky – vše z přichystaných surovin – a tento kvásek necháme asi 20 minut kynout.Přidáme zbytek surovin, vymísíme vláčné, téměř…

cathleen

150 min

Ořechová vosí hnízda

Ořechová vosí hnízda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Z trocha mlieka, droždia a 2 lyžičiek kryštálového cukru urobime kvások.Zo zvyšku mlieka, múky, kvásku, oleja, cukru, vanilkového cukru a štipky soli vypracujeme vláčne…

jan.fertal

60 min

Vánočka podle Romana Vaňka

Vánočka podle Romana Vaňka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Dokonale vychytaný recept se všemi záludnostmi, to je vizitka zkušeného kuchařského mistra Romana Vaňka. Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům, ale byla by škoda si jí…

chute-sveta.cz

130 min

Koblihy (cukrářské -Originální )

Koblihy (cukrářské -Originální )

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Z téhle dávky těsta bude opravdu plná velká mísa voňavých koblih. Malé a kulaté roztomilé kousky se nebojte naplnit ještě před kynutím a smažením. Jistě se vám povedou.

Makynhka

154 min

Kynuté jidáše

Kynuté jidáše

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jedním z tradičních velikonočních symbolů jsou Jidáše. Jde o drobné pečivo z kynutého těsta, které by se mělo péct i sníst na Zelený čtvrtek. Kynuté těsto tvarujeme do…

fluffy cloud

140 min

1 49 50 51 52 53 93

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli