Okaté fazole se špenátem a dýní
Recept ještě nebyl hodnocenFazole si den předem propláchneme a namočíme. Druhý den je uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem doměkka. Nesolíme. Listový špenát a kousky dýně necháme podusit s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole si den předem propláchneme a namočíme. Druhý den je uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem doměkka. Nesolíme. Listový špenát a kousky dýně necháme podusit s…
Troubu vyhřejeme na 200°C. Suroviny na těsto pečlivě vymícháme v hladkou polotekutou směs. Velký pekáč vyložíme pečícím papírem (můžeme i vymazat a vysypat) a pečlivě…
Hokkaido zbaváme semeníku a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a krátce na něm…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Promícháme a v případě, že se část mléka nevsákla do rohlíků, tak přebytečné mléko slijeme. Přidáme mleté maso.Cibuli a…
Dýni kartáčkem ve vodě důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Odřízneme stonek, dýni přepůlíme, načtvrtíme a nejlépe lžící vydlabeme dužinu se semínky. Dužinu i…
Očištěnou dýni nakrájíme na hrubší kostky, cuketu na podobně velké kousky.Na rozehřátou pánev dáme plátek másla a vložíme dýni. Malinko osolíme, opepříme a necháme…
Dýni, kapii a cibuli upečeme v troubě doměkka (vše se slupkou). Upečenou zeleninu necháme částečně vychladnout,poté kapii a cibuli sloupneme. Z rybiček slijeme olej a…
Dýni uvaříme pár minut v páře, aby zůstala „al dente“.Celer nakrájíme na hranolky či kostičky, osolíme a okořeníme podle vlastní chuti – já dala pouze pepř a mletou…
Dýni zbavenou semínek nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru, přilijeme mléko a rozmixujeme na hladkou hmotu.Vejce s cukrem a medem dobře prošleháme, přidáme rozpuštěné…
Uvaříme oloupanou dýni v osolené vodě. Dýně musí být měkká. Slijeme vodu a dýni rozmačkáme vidličkou, poté necháme vychladnout.Přidáme vejce, mouku a vypracujeme těsto.…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky (dýni hokaido nemusíme loupat). Zakápneme ji olejem, osolíme a dáme do (na 180 st.) vyhřáté trouby. Pečeme cca 20 minut…
Dýni očistíme a vydlabeme semínka. Půlku dýně nakrájíme na silnější plátky a druhou půlku nastrouháme na hrubém struhadle. Ve větší míse smícháme mleté maso,…
Nejprve rozpálíme troubu na 200°C. Dýni hokkaido omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky tak, jak nám přijde pod ruku. Tato dýně má výhodu v tom, že se nemusí loupat…
Dýni pořádně omyjeme, vyndáme z ní semínka a i se slupkou nakrájíme na kostky. Na kostky si připravíme i oloupané brambory. V hrnci na třošce másla a olivového oleje…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kousky masa, sůl, pepř a prolisovaný česnek.Chvilku restujeme, pak přidáme ostatní nakrájenou zeleninu a dusíme do změknutí…
Na oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou pokrájenou dýni, koření, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.Cizrnu slijeme do cedníku, polovinu přidáme k…
Na oleji osmahneme cibulku (ne do hněda - pouze doměkka), přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na menší kousky nakrájenou dýni (Hokkaido není třeba zbavovat slupky,…
Hokkaido, brambory i mrkev okrájíme a nakrájíme na kousky. Polijeme olivovým olejem a přidáme špetku soli a bazalky a promícháme.Dáme do pekáčku nebo do zapékací mísy,…
Do líček nařízneme kapsu, maso ze všech stran osolíme a opepříme a prozatím necháme bokem.V kastrůlku rozehřejeme máslo, hlívu nakrájíme na menší kousky, také kapii na…
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a okmínujeme. Pekáček vyklademe kousky másla a kuřecí stehna na něj položíme.Hokkaido omyjeme, pokud je špatná slupka, tak ji odkrojíme.…
Brambory, dýni a petržele oloupeme, nakrájíme na drobno a dáme vařit do osolené vody, uvaříme do měkka, slijeme vodu, přidáme máslo a mléko a uděláme klasickou kaši.…
Na kousku másle osmažím 1 cibulku, přidám 1/2 střední dýně hokkaido nakrájené na kostky a ještě trochu opeču. Osolím, opepřím, přidám stroužek česneku,1 kl kari koření…
Kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka ji ze všech stran opečeme na oleji. Pak přidáme houby, česnek a směs podlijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a tak…
Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přivedeme k varu a po cca 1 minutě odstavíme a necháme dojít pod pokličkou. Pórek nakrájíme nadrobno, patizon a hokkaido…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Zdravé sladké brambory: Ochutnejte batáty na mnoho způsobů v slané i sladké podobě
Palapaisti aneb Dušené hovězí s mrkví: Vynikající finské jídlo z jednoho hrnce zasytí a zahřeje
Královské chutě: Karel IV. měl rád dušené veverky a kaše s medem. Jídlo si nabíral speciálním způsobem