Vepřová kotleta s fenyklovou směsí
Recept ještě nebyl hodnocenMaso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Z jednoho pomeranče okrájíme kůru i s bílou slupkou a vykrájíme mezi žebry měsíčky. Z druhého vymačkáme šťávu. Fenykl a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Z jednoho pomeranče okrájíme kůru i s bílou slupkou a vykrájíme mezi žebry měsíčky. Z druhého vymačkáme šťávu. Fenykl a…
Rukolu rozložíme na taniere.Obložíme plátkami jabĺk a na rezance nakrájaným fenyklom.Olej, ocot, cukor, korenie a soľ rozšľaháme a polejeme šalát. Necháme trocha postáť…
Do domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme med a necháme vzejít kvásek.(nenechávám vzejít kvásek,hned přidám ostatní suroviny). Sýr a celer…
Fenykl očistíme a rozložíme na jednotlivé lístky, vložíme je do osolené vroucí vody a krátce povaříme - cca 5 minut. Necháme je zchladnout a obalíme je v klasickém…
Rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme troškou mléka a necháme je chvíli nasáknout. Jablko oloupeme a i s fenyklem jemně pokrájíme. Obojí přidáme k rohlíkům, osolíme,…
Uvařenou řepu nastrouháme na jemno. Promícháme ji s uvařenou čočkou, nakrájenou šalotkou a ostatními přísadami.Z připravené hmoty utvoříme placičky a pozvolna je…
Kotlety posypeme směsí koření, které do masa vtlačíme, pokapeme olejem a necháme v chladu odležet. Solíme až těsně před přípravou. Kapustičky si očistíme, nakrájíme na…
Předehřejte troubu na 190 °C, hranolky z tuřínu rozložte na plech a lehce je postříkejte olejem. Dochuťte solí a pepřem, poté posypte bylinkami. Pečte v předehřáté…
Na rozpálenom oleji restujeme okorenený a osolený filet kožou nadol. Po cca 5 min otočíme a presunieme rybu na okraj panvice.Na zvyšnú časť pridáme na tenšie kúsky…
Napřed spaříme 2 díly čínských nudlí vodou a necháme cca 5 minut ve vodě, poté scedíme. Na pánev s trochou olivového oleje přidáme na proužky nakrájenou papriku, rajče,…
Na dno zapekacej misy dáme plátky údenej slaniny.Premiešame olej, šťavu, korenie a soľ a stehná z oboch strán potrieme. Položíme ich na slaninu. Necháme 1 hodinu postáť…
Nejprve zavaříme řepu, 4 kg kupuji, abych si udělala trochu zásobu. Řepu předvařím asi 3/4 hodiny až 1 hodinu, oloupu, nakrájím na nudličky a naskládám do sklenic s…
Krůtí prsa nakrájíme na porce a v misce smícháme se sekanou bazalkou, solí, pepřem a Martini. Necháme odležet asi hodinu.Řapíkatý celer, cibuli a fenykl nakrájíme na…
Včera k obědu bylo krůtí křídlo, pečené v zelenině (viz nahoře) a guinoa. Ta se musí před vařením důkladně propláchnout na hustém sítu horkou vodou, aby se vyplavily…
Maslo roztopíme na panvici. Pridáme na mesiačiky nakrájanú hrušku a fenykel. Restujeme asi 2 minúty, potom pridáme šťavu a víno a podusíme asi 3 minúty. Hruška nesmie…
Chlieb nakrájame na malé kocôčky 1x1x1 cm. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a vsypeme kocky chleba. Za stáleho miešania orestujeme…
Mrkev a petržel důkladně omyjeme (vyhneme se tak tomu, že bychom je museli škrábat) a nakrájíme je na kostičky. Zázvor nakrájíme na co nejtenčí plátky. Kurkumu…
Připravíme dýňové pyré: Předehřejeme troubu na 185 °C. Dýni omyjeme od hlíny, rozkrájíme na čtvrtiny a lžící zbavíme semínek.Plech vyložíme pečicím papírem, rozložíme…
Fenykl je fantastická zelenina, kterou známe nejen jako surovinu, ale i jako koření na zmírnění trávicích problémů. Fenykl se ale skvěle hodí i jako příloha místo…
V tomto receptu zkombinujeme dvě méně často využívané suroviny - husí játra a fenykl. Játra podáváme orestovaná s výpekem dochuceným hořčicí a jako přílohu použijeme…
Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Plech vyložte pečicím papírem.Dýni nakrájejte na drobné kostičky, velké asi 1 cm. Fenykl nakrájejte na proužky. Dýni i fenykl vložte do…
Luxusní sendvič s chutnou rybou na vás čeká po následování našeho receptu. Ne zcela tradiční suroviny stojí zato zkombinovat a ochutnat. Věřte, že kapary, ryba a fenykl…
Fenykl má své příznivce, ale také odpůrce. Pokud patříte do první skupiny, máme pro vás inspiraci na lehký salát. Zkombinujeme v něm chutě fenyklu, papriky, svěžího…
Fenykl, jehož chuť připomíná aromatický anýz, má v kuchyni různá využití. Pokud se nechcete pouštět do žádného složitého pokrmu, vsaďte na snadnou pomazánku z pečeného…