

Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 velký fenykl
- 100 ml bílého vína nebo vývaru
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce octa balsamico
- 2 kávové lžičky dijonské hořčice
- 2 polévkové lžíce smetany na vaření
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Prsa rozkrojíma na tenčí plátky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran.
Mezitím rozkrojíme fenykl na polovinu, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájéme jej na silnější proužky.
Med, balsamico, hořčici dobře promícháme.
Maso vyjmeme, do pánve dáme fenykl a cca 3 minuty restujeme na mírnějším plameni. Vlijeme víno nebo vývar a necháme trochu odvařit.
Přilijeme směs a vaříme zhruba 5 minut, necháme zredukovat.
Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme. Fenykl by měl zůstat křupavý.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
-
velmi zajímavý receptík
-
Moc pěkné
-
moc pěkný recept
-
Já jsem Andrejko z fenyklu dělala pouze salát, ale tato kombinace je velmi zajímavá
+9
-
HankaPu:Haničko, ráda tě tady vidím a děkuju
Děkuju všem -
Krásná fotka a určitě i chutný recept, ukládám si.
+
-
Je to moc hezký
- já si na fenykl ještě netroufla, ale už sbírám síly
-
Z chutných surovin krásná dobrota
-
-
Krásný recept i fotka.
-
Pěkný receptík, parádně naservírované
lákavá fotka
-
1974andrea:je pravda, že to tady hodně upadlo
stačilo jen pár rýpalů
-
Tak tu máš druhý známý nick
. ne vážně, zamlouvá se mi to a chybí mi jen ten fenykl, ukládám, uvařím, to u nás projde stopro
-
suslajda:Hani díky
, ráda tady mezi komentáři vidím nějaký známý nick
-
Jako vždy krása a chuť bude výborná