Jehněčí Rogan Josh

tejaja Kuchařka: tejaja

Jiné maso 6 názorů

Suroviny

750 g jehněčího masa (i s trochou kosti)
4 stroužky česneku
asi 2 cm kousek zázvoru
3 lžíce oleje
4 rajčata
750 ml bílého jogurtu
1 cibule
Koření I.:
1 lžíce celého pepře
6 semen kardamonu
3 hřebíčky
1 celá skořice
Koření II.:
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mleté skořice
1/2 lžičky cayenského pepře
2 lžičky drceného fenyklu
2 lžičky garam masala
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Olej rozohrejeme v hrnci a asi 2 min na ňom opražíme korenie I. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a krátko opražíme. Vložíme na kocky narezané mäso a prudko opečieme.

  2. Cesnak a zázvor s troškou vody rozmixujeme na pastu a pridáme k mäsu. Pridáme koreniny II., na kocky narezané paradajky a opäť krátko orestujeme.

  3. Potom zalejeme vodou tak, aby mäso bolo skoro zakryté a pomaly dusíme, kým nie je mäkké.

  4. Stiahneme z plameňa a tesne pred podávaním primiešame jogurt.

  5. Podávame s opečenými zemiakmi, ktoré zmiešame so zmesou podrveného koriandra a horčice (semená).

Poznámka

Recept je z knihy "1 000 receptov".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jehněčí Rogan Josh

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    cecilka: Cecilka, kľude podľa svojej chuti. Zázvor s cesnakom rozmixovať. ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jitkas: To je možné, že je kniha "vedle", ale zase musíš uznať, že bez nej by tu nebola tá správna debata. :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Zvlastni interpretace tohoto absolutne typickeho indickeho pokrmu, rekla bych, ze ponekud nadstandarni, jogurt se puziva v pocatecni marinade masa, ne k zaliti, omacka ma byt husta, hodne cervena s nadechem do hneda.
    Nevim, ale kniha "1000 receptu" je podle meho hodne vedle...

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    Česnek a zázvor bych dohromady ani nezkoušela, pro mne příliš koření v jednom, a na tom talíři to ani vábně nevypadá. Méně je někdy více.
    (už se těším jak mne tady "semelete") ;-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Teším sa na vyskúšanie tohto receptu, zajtra mi privezú jahňacie,asi troj kilové vykostené "stehienko" :-D:-D:-D= hneď ho aj budem robiť, no bez kosti. A skúsim nepokrájané na kocky ale vcelku. A 2 cm zázvoru treba dať celé ,alebo.....:-? A hodia sa k tomu, po zaliatí jogurtom , opekané zemiaky? Mne môj jazyk hovorí, že vhodnejšia by bola knedľa alebo cestoviny:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • amalia amalia

Tématické fráze: rogán josh jehněčí rogan josh rogan josh recept raganjosh jehněčí jazyk roganjosh indické jídlo rogan josh jehněčí rogan jehněčí jazyk recepty jehneci na zazvoru vepřový rogan josh recepty s roganjosh pastou vepřový „rogan josh“ jehneci recepty rogon josh recept recept na jehněčí jazyk raganjosch rojanjosh roganjosch recept na rogan josh