Šťavnatý salát z červené řepy s bílým jogurtem
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve zavaříme řepu, 4 kg kupuji, abych si udělala trochu zásobu. Řepu předvařím asi 3/4 hodiny až 1 hodinu, oloupu, nakrájím na nudličky a naskládám do sklenic s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve zavaříme řepu, 4 kg kupuji, abych si udělala trochu zásobu. Řepu předvařím asi 3/4 hodiny až 1 hodinu, oloupu, nakrájím na nudličky a naskládám do sklenic s…
Rybací filet osolíme, obalíme v zmesi múky a papriky a z oboch strán na oleji osmažíme.Fenykel nakrájame na tenké plátky a rozložíme na tanier.Okolo neho uložíme na…
Z každého kuřecího prsa uděláme dva plátky, které osolíme a okořeníme. V hlubší pánvi zahřejeme olej s máslem a plátky lehce poprášené moukou opečeme z obou stran.Maso…
Očištěnou cibuli, fenykl a zelí nakrájíme na měsíčky nebo nastrouháme na mandolíně na nudličky. Omytá rajčátka přepůlíme.Na olivovém oleji v hrnci zpěníme cibuli,…
Maslo roztopíme na panvici. Pridáme na mesiačiky nakrájanú hrušku a fenykel. Restujeme asi 2 minúty, potom pridáme šťavu a víno a podusíme asi 3 minúty. Hruška nesmie…
Chlieb nakrájame na malé kocôčky 1x1x1 cm. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a vsypeme kocky chleba. Za stáleho miešania orestujeme…
Mrkev a petržel důkladně omyjeme (vyhneme se tak tomu, že bychom je museli škrábat) a nakrájíme je na kostičky. Zázvor nakrájíme na co nejtenčí plátky. Kurkumu…
Připravíme dýňové pyré: Předehřejeme troubu na 185 °C. Dýni omyjeme od hlíny, rozkrájíme na čtvrtiny a lžící zbavíme semínek.Plech vyložíme pečicím papírem, rozložíme…
Kuřecí špalíčky podávané s rýží a výbornou zeleninovou směsí v rajčatové omáčce vám jistě zachutnají. Kousky cukety a mrkve skvěle doplňují nasládlý, aromatický fenykl,…
Fenykl je fantastická zelenina, kterou známe nejen jako surovinu, ale i jako koření na zmírnění trávicích problémů. Fenykl se ale skvěle hodí i jako příloha místo…
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou…
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou…
Fenykl má své příznivce, ale také odpůrce. Pokud patříte do první skupiny, máme pro vás inspiraci na lehký salát. Zkombinujeme v něm chutě fenyklu, papriky, svěžího…
Salátové listy (římského, ledového a rukoly) opláchneme a necháme okapat nebo odstředíme v salátové odstředivce.Avokádo zbavíme pecky, vyndáme ze slupky, nakrájíme na…
Fenykl, jehož chuť připomíná aromatický anýz, má v kuchyni různá využití. Pokud se nechcete pouštět do žádného složitého pokrmu, vsaďte na snadnou pomazánku z pečeného…
Očištěný fenykl pokrájíme na tenké plátky, mrkev nastrouháme a pokrájíme i zelí.Zálivku prošleháme, promícháme se salátem a přidáme libovolná semínka.
Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou…
Červená řepa je surovina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Zabydlela se nastálo v mnoha kuchyních. Připravte z ní fenyklem ochucený salát, který se hodí k masům i…
Dozlatova usmažené kousky kuřecího masa, přelité sladkokyselou omáčkou, podávané s jasmínovou rýží a příjemně osvěžujícím fenyklovo-okurkovým salátem, to je skvělý oběd,…
Indická kuchyně je velice pestrá a plná různých chutí a vůní. Koření, které tuto kuchyni charakterizuje, je bezesporu kari. Připravte si chutnou zeleninu na kari. Dle…
Zkuste rychlé a lehké jídlo, které připravíte ze sezónní zeleniny a koupených gnoccchi. Pečlivé dochucení a příprava obohacená o podlévání vínem a smetanou udělá i z…
1) Červenou řepu i brambory oloupejte a nastrouhejte. Přidejte nasekanou cibuli, vejce a mléko. 2) Nakonec vmíchejte sůl, pepř, fenykl, majoránku a zahustěte moukou. …
1. Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme. 2. Očistíme hovězí maso a nakrájíme na kostky, dáme vařit spolu s brambory, mrkví a fenyklovými semínky, dokud vše…
Kuracie mäso pokrájame na rezance (nudle) a opekáme na oleji. Keď zbelie, prisolíme a pridáme na tenko nakrájaný fenykel, priklopíme pokrievkou a asi 10 minút dusíme, ku…