

Fenykl na pomeranči
Suroviny 4 porce
- 4 malé fenykly
- 50 g másla
- 1-2 pomeranče
- 1 mandarinka
- 1/4 citrónu nebo limetky
- 3 lžičky medu
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 chilli paprička
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 8 kuliček nového pepře
- sůl
Postup přípravy receptu
Jeden stroužek česneku nastrouháme nebo prolisujeme, druhé dva stroužky nasekáme.
Fenykl nakrájíme nahrubo a společně s česnekem opékáme na roztopeném másle asi dvě minuty.
Zalijeme vymačkanou šťávou z citrusů (pomerančů, mandarinky a citrónu či limetky), dobře osolíme, přidáme med, sójovou omáčku, nasekanou feferonku a koření.
Přikryjeme pokličkou a dusíme 10-15 minut.
Poté odklopíme, necháme odpařit přebytečnou tekutinu a případně zahustíme lžičkou másla, po jehož přidání už nevaříme.
Podle potřeby dosolíme, dopepříme či přisladíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fenykl na pomeranči
-
Ochutnala jsem a musím dát bodík také
-
Musím se přiznat, že toto byla moje fenyklová premiéra a vycházela jsem jen z chuti, kterou jsem okusila v restauraci a chutnala mi. Je to už pár týdnů, ale na fenykl jsem narazila až nyní a zachutnal doma všem (kromě Lízy, ale to není nic překvapivého...
, protože ani nechtěla ochutnat).
Děkuji za body a za důvěru. -
Hmmm, velmi lákavé, vyzkouším!!!
-
Tak to vůbec neznám, fenykl jsem snad ještě ani doma neměla, ale Eli, od tebe by vypadaly asi i halušky s vajíčkem dobře
-
wau
to vypadá moc dobře
a foto už ani nekomentuji...made in Eliza, to už ti nikdo neodpáře
-
Fenykl mám moc ráda, dělala jsem z něho salát s pomerančem, teplou variantu vyzkouším
+
-
Eliz, tohle je snad to, co už jsem jedla a moc mi to chutnalo, to už je ale doba!!!
, takže vzhůru pro fenykl