Pikantní ragú z kuřecích jater

maris Kuchařka: maris

Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

500 g kuřecích jater
150 g libovější anglické slaniny v celku
2 šalotky
2 zelené papriky
2 lžíce rajského protlaku
1-2 lžíce Harissy (ostrá zeleninová pomazánka)
čerstvé oregano
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra propláchneme a necháme okapat. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a játra zprudka orestujeme. Přidáme protlak, slaninu nakrájenou na kostky, jemně pokrájenou šalotku, osolíme a společně opékáme.

  2. Papriky nakrájíme na tenké proužky a vložíme krátce před koncem k játrům. Ochutíme podle chuti Harissou a společně ještě krátce povaříme. Na závěr promícháme s lístky oregana.

  3. Jako přílohu jsem zvolila polentu, ale hodila by se i bramborová kaše.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pikantní ragú z kuřecích jater

Zapomněl/a jsem heslo