Hutná zeleninová polévka s hlívou a majoránkou
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve oloupeme a nesekáme cibuli na drobné kousky. Na velké pánvi ji necháme zezlátnout na oleji. Již nyní do oleje přidávám majoránku, aby olej získal její chuť. Vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve oloupeme a nesekáme cibuli na drobné kousky. Na velké pánvi ji necháme zezlátnout na oleji. Již nyní do oleje přidávám majoránku, aby olej získal její chuť. Vše…
Předehřejte troubu na 170 °C (horkovzdušná trouba), popř. 190 °C (horní a spodní ohřev). Neoloupané brambory s 1 lžičkou soli dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k…
Pečené kuře plněné nádivkou je vskutku slavnostní pokrm. Avšak tradiční nádivku lze přece jenom lehce obměnit a udělat pokrm zajímavější. Vyzkoušejte přidat do nádivky…
Pečené kuře plněné nádivkou je vskutku slavnostní pokrm. Avšak tradiční nádivku lze přece jenom lehce obměnit a udělat pokrm zajímavější. Vyzkoušejte přidat do nádivky…
Tento rychlý salát si vychutnáme zatepla s kouskem pečiva. Připravíme ho z cukety a hlívy, které krátce osmažíme na pánvi a pak ochutíme jednoduchou citronovou zálivkou.…
Hlíva ústřičná po asijsku je skvělým příkladem toho, jak jednoduché ingredience mohou vytvořit bohatou chuť, která potěší nejen milovníky asijské kuchyně, ale i všechny,…
Rybu si očistíme, kůži stáhneme od naříznutí ocasu po celé rybě, jde to dobře, nařežeme na filátka, umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do vytřeného pekáčku olejem a…
Jednoduchý slaný koláč s výbornou náplní z patisonu a hlívy ústřičné můžeme jíst teplý i studený. Náplň je díky paprikové pastě lehce pikantní. Po upečení koláč posypeme…
V této netradiční pomazánce se zajímavě doplňuje jemná chuť hlívy ústřičné a sladkost dýně hokaido. K dochucení použijeme česnek a chilli omáčku, která dodá pomazánce…
Kung-pao s květákem a hlívou je vegetariánská variace na tradiční asijský pokrm. Příprava je velmi snadná a rychlá a pokrm je velmi zdravý. Věřte, že i na pokrmu bez…
Do cca 2 litrů studené vody dáme pozvolna vařit maso, cibuli, přidáme pár kuliček celého pepře a sůl. Když je maso téměř měkké, vyndáme cibuli (dává se do polévky jen…
Z brambor můžeme vykouzlit spoustu výborných pokrmů, který opravdu zasytí. Vsaďte na zapečené brambory s jarní cibulkou, pórkem a hlívou, provoněné bylinkami. Skvělé…
Připravte rodině netradiční salát. Kombinace brambor, batátů, polníčku a zlehka podušené hlívy je zvláštní, ale velmi chutná. Takový salát je i příjemně sytý. Nebojte se…
Paštika patří mezi oblíbené produkty naší kuchyně. Kdo neholduje těm masovým, může si připravit její výživnou a veganskou verzi. Základem je opečená hlíva s česnekem a…
Vepřové plátky jsou na našem jídelníčku často, a tak mnohdy přemýšlíme, jak je upravit. Naložte je přes noc do jogurtu, maso se dokonale zjemní a zkřehne. Poté stačí…
Připravte sytou polévku s nejlepšími špekáčky, které se vám povede sehnat. Dají běžné bramborové polévce punc výborné chuti. Předem připravené, zamražené houby navíc…
Pikantní kuskus s lilkem a hlívou je exotické a výživné jídlo, které zaujme svou bohatou kombinací chutí a vůní. Jemný kuskus se skvěle doplňuje s pečeným lilkem,…
Výživné smetanové polévky jsou ideální do chladného počasí. Hlíva ústřičná a brokolice se dobře doplňují a tvoří zajímavou plnou chuť, kterou zjemníme smetanou. Polévku…
Pokud si chcete udělat jeden den bez masa a přitom si pochutnat, připravte k obědu hlívu jako řízek. Příprava je velmi snadná a díky koření má hlíva skvělou a výraznou…
Zeleninu, máme-li čerstvou, dáme povařit do osolené vody do poloměkka a po vychladnutí nakrájíme na menší dílky.Hlívu natrháme na 1 cm proužky, slaninu a cibuli…
Základem pro úspěšný start do nového dne snídaně, která zasytí na celé dopoledne. Krásně barevná omeleta je plná různých chutí. Kombinace pórku, hlívy ústřičné, kuřecího…
Variace na tradiční velikonoční nádivku, kterou si v této podobě můžete dopřát po celý rok. Hlíva dodá pokrmu šťavnatost a mladé kopřivy lze nahradit baby špenátem nebo…
Tento sytý pokrm nás překvapí spoustou chutí, které se pečením ještě zdůrazní. Sladkou dýni naplníme dobře ochucenou směsí hlívy ústřičné, mletého masa, bulguru a…
Krémové risotto s jemnou chutí hlívy ústřičné, sladkého hrášku a lahodného crème fraîche je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Kombinace svěžích surovin a…