Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Recept ještě nebyl hodnocenRagú je oblíbeným způsobem úpravy masa s omáčkou. V tomto případě použijeme kuřecí nebo králičí maso. K němu přidáme hlívu ústřičnou, tymián a vše podlijeme ideálně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ragú je oblíbeným způsobem úpravy masa s omáčkou. V tomto případě použijeme kuřecí nebo králičí maso. K němu přidáme hlívu ústřičnou, tymián a vše podlijeme ideálně…
Nejdříve očistíme krevety- odtrhneme hlavu, oloupeme krunýř, na hřbetu uděláme řez a vyndáme cévu. Vývar nalijeme do kastrolu a dáme na prudký plamen. Přivedeme ho k…
Jako pohoštění k večernímu sezení u televize si můžete připravit křupavé chipsy z hlívy ústřičné. Není to nijak složité, postačí jen hlívu nakrájet na větší kousky a…
Nejprve oloupeme a nesekáme cibuli na drobné kousky. Na velké pánvi ji necháme zezlátnout na oleji. Již nyní do oleje přidávám majoránku, aby olej získal její chuť. Vše…
Pečené kuře plněné nádivkou je vskutku slavnostní pokrm. Avšak tradiční nádivku lze přece jenom lehce obměnit a udělat pokrm zajímavější. Vyzkoušejte přidat do nádivky…
Lahůdkové brambůrky grenaille si zrovna říkají o využití do luxusnějších typů salátů. Přidejte k nim baby špenát, polníček a jedlá kvítka. Při podávání doplňte natvrdo…
Pečené kuře plněné nádivkou je vskutku slavnostní pokrm. Avšak tradiční nádivku lze přece jenom lehce obměnit a udělat pokrm zajímavější. Vyzkoušejte přidat do nádivky…
Rybu si očistíme, kůži stáhneme od naříznutí ocasu po celé rybě, jde to dobře, nařežeme na filátka, umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do vytřeného pekáčku olejem a…
Jednoduchý slaný koláč s výbornou náplní z patisonu a hlívy ústřičné můžeme jíst teplý i studený. Náplň je díky paprikové pastě lehce pikantní. Po upečení koláč posypeme…
Kung-pao s květákem a hlívou je vegetariánská variace na tradiční asijský pokrm. Příprava je velmi snadná a rychlá a pokrm je velmi zdravý. Věřte, že i na pokrmu bez…
Připravte rodině netradiční salát. Kombinace brambor, batátů, polníčku a zlehka podušené hlívy je zvláštní, ale velmi chutná. Takový salát je i příjemně sytý. Nebojte se…
Pikantní kuskus s lilkem a hlívou je exotické a výživné jídlo, které zaujme svou bohatou kombinací chutí a vůní. Jemný kuskus se skvěle doplňuje s pečeným lilkem,…
Výživné smetanové polévky jsou ideální do chladného počasí. Hlíva ústřičná a brokolice se dobře doplňují a tvoří zajímavou plnou chuť, kterou zjemníme smetanou. Polévku…
Pokud si chcete udělat jeden den bez masa a přitom si pochutnat, připravte k obědu hlívu jako řízek. Příprava je velmi snadná a díky koření má hlíva skvělou a výraznou…
Jednoduché a rychlé jídlo připravíme na pánvi z hub a zeleniny. Žampiony a hlívu ústřičnou můžeme případně nahradit lesními houbami. Pokrm láká k ochutnání pěknými…
Připravte si chutný a zdravý pokrm z bulguru s hlívou ústřičnou a zeleninou. Tato kombinace celozrnné obiloviny a čerstvé zeleniny nabízí vyvážený zdroj vlákniny,…
Zeleninu, máme-li čerstvou, dáme povařit do osolené vody do poloměkka a po vychladnutí nakrájíme na menší dílky.Hlívu natrháme na 1 cm proužky, slaninu a cibuli…
Hlíva ústřičná je skvělá houba s blahodárnými účinky na naše zdraví. V kombinaci s hlávkovým zelím tvoří lahodnou náplň pro tento slaný závin. Na závin použijeme…
Kroupy patří mezi klasické suroviny české kuchyně. Mají velký podíl vlákniny a mnoho vitamínů, proto určitě stojí za to zařadit je do našeho jídelníčku. Ochutnejte je s…
Hlíva ústřičná má blahodárné účinky na naše zdraví a také výborně chutná. Připravíme ji velmi snadno. V pekáčku ji promícháme s bylinkami, česnekem a cibulí, okořeníme,…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček. S příchodem jara je chuť na tyto pokrmy větší, a tak vás dobře zasytí i jarní salát s rukolou, cherry rajčátky, hermelínem…
Tento rychlý a jednoduchý recept plný barev podpoří vaše zdraví. Hlíva posílí imunitu, ředkvičky doplní vitamín C a vajíčka dodají spoustu kvalitních bílkovin pro…
Tento sytý pokrm nás překvapí spoustou chutí, které se pečením ještě zdůrazní. Sladkou dýni naplníme dobře ochucenou směsí hlívy ústřičné, mletého masa, bulguru a…
Pikantní díky feferonce a vonící po česneku je směs jater, hub a zeleniny, podávaná na křupavém toustu a hojně zasypaná strouhaným sýrem. Ideální jako teplá večeře či…