Dršťky s hořčičnou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme múku a po krátkom orestovaní zalejeme vývarom, pridáme korenie a dobre rozvaríme. Potom omáčku precedíme, pridáme nastrúhané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme múku a po krátkom orestovaní zalejeme vývarom, pridáme korenie a dobre rozvaríme. Potom omáčku precedíme, pridáme nastrúhané…
Listový salát opláchneme pod tekoucí vodou a odložíme stranou okapat. Nakrájíme ředkvičky na kolečka a chleba na kostičky. Na malé pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme…
Oloupejte cibuli, česnek, brambor a kedlubny. Cibuli překrojte na půl a nakrájejte na půl kolečka. 5 stroužků česneku rozmáčkněte čepelí nože. Brambor nakrájejte na…
Mäso nakrájame na menšie kúsky tak, aby sa dali napichovať.Všetky prísady na marinádu premiešame a dáme do nej kúsky mäsa. Premiešame a necháme cca 5 hod marinovať. …
Mozarellu, vejce, špenát, psyllium a sůl rozmixujeme v robotu. Rozprostřeme na plech vyloženy pečícím papírem. Pečeme na 160 stupňů cca 10 minut.Smícháme ricottu, kopr,…
Maso si očistíme a usušíme.V mističce uděláme marinádu, přidáme mletou sladkou papriku, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek, olej, najemno pokrájené jalapeño, sůl a…
Z kuracích stehien odstránime kožu a na 1 hodinu ich naložíme do marinády s jednou prelisovanou hlavičkou cesnaku, dijonskou horčicou, sójovou omáčkou a cukrom. Ošúpané…
Tataráček: uzeného lososa naškrábeme nožem, dáme do mističky, nakrájíme na drobno cibule a rajčátko, přidáme do misky. Do misky dáme i zbytek surovin. Zakápneme limetou…
Nejdříve si připravíme marinádu: V misce smícháme víno, sójovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu. Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme…
Romadúry nastrouháme nahrubo. Přidáme smetanu, cibuli, česnek, hořčici a koření.Vše důkladně promícháme, misku přikryjeme a necháme v pokojové teplotě do druhého dne…
Cibule, kapie a jalapeňos nakrájíme na velmi drobno.Smícháme majonézu s dijonskou hořčicí.Vše spolu zamícháme a podle chuti a potřeby přidáme nahrubo mletý pepř a chilli.
Telecí řízky opatrně naklepeme, nařízneme a pak potřeme všechny plátky Dijon hořčicí a opepříme. Poté na opepřené plátky, potřené hořčicí, pokládeme plátky tvrdého sýra…
Nejprve si připravíme majonézu - všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu, aby se nesrazily.Žloutky, ocet a hořčici si začneme pomalu šlehat. Postupně přidáváme…
Ze sardinek slijeme olej a dobře je rozmícháme v misce vidličkou s máslem, žervé, taveným sýrem, hořčicí, zakysanou smetanou, solí a pepřem. Po rozmíchání můžeme ještě…
Vařená vajíčka nakrájíme nadrobno, stejně jako debrecínku (nebo můžeme použít dušenou šunku dle vlastní libosti), smícháme s majolkou a hořčicí, doplníme pepřem,…
Černé olivy nakrájíme na drobné kostičky.Tuňáka slijeme a všechny ingredience smícháme.
Směs salátů propláchneme, kuřecí filety nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a velmi pomalu smažíme na oleji. Až jsou kousky měkké,…
Salát řádně propereme ve vodě a osušíme. Přidáme nakrájená rajčata a do křupava opečenou anglickou slaninu.V misce smícháme hořčici, ocet a koření. Ušleháme a postupně…
Vaječnou pomazánku dělaly už naše babičky, varianta s kapary a sardelkami jí ale dodá neobvyklou, zajímavou chuť a modernější vzhled. Bude výborná k večeři na krajíčku…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente.Brokolicu rozoberieme na ružičky, hlúbik olúpeme a nakrájame na malé kúsky a spolu blanšírujeme v horúcej vode asi 4 minúty.…
Avokádo rozpůlíme, vyloupneme pecku a vydlabanou dužinu nakrájíme na malé kousky.Lososa nakrájíme co nejvíce nadrobno. Stejně tak cibulku, kapary a lahůdkovou cibulku.…
Kuřecí prsa nenaklepáváme, jen osolíme a opepříme. Připravíme marinádu smícháním všech přísad. Maso důkladně obalíme v marinádě, přikryjeme a uložíme do chladu.Necháme…
Červenou cibuli jsem marinoval v octu po dobu 30 minut. Okurku jsem překrojil podélně a nakrájel na půlkolečka. Salát překrojil na půl a potom na tenké proužky. Pečené…
Kuskus dáme do mísy, promícháme se solí a pepřem a zalijeme horkým vývarem. Promícháme a přikryté necháme odpočinout. Vývar se musí nasáknout do kuskusu.Kotlety…