Bůčkové miniroládky s mletým masem a cuketou
Recept ještě nebyl hodnocenChcete pozvednout obyčejné jídlo z mletého masa na něco více slavnostnějšího? Vyzkoušejte tyto miniroládky zabalené do plátků bůčku a cukety. Díky zlatavé kůrce a šťávě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chcete pozvednout obyčejné jídlo z mletého masa na něco více slavnostnějšího? Vyzkoušejte tyto miniroládky zabalené do plátků bůčku a cukety. Díky zlatavé kůrce a šťávě…
Lehký, křupavý a plný svěžích chutí – tento letní salát z okurek, rajčat a řapíkatého celeru je ideální volbou do horkých dnů. Skvěle doplní grilování, piknik i lehký…
Jednoduché grilované placičky z mletého masa s kousky červené papriky se navzdory svému názvu připravují v troubě. Trik spočívá v použití horního ohřevu. Díky koření…
Lahodnými jehněčími kotletkami s netradiční přílohou z krup, potěšíte celou rodinu i milou návštěvu. Pečené jehněčí maso je dochucené česnekem, dijonskou hořčicí a…
Lehký a výživný salát s polníčkem, rajčaty, avokádem a vejci je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Jogurtový dresink s limetkou a dijonskou hořčicí dodá svěžest…
Vychutnejte si dokonale křehké a šťavnaté kotlety z grilu. Klíčem k jejich dokonalosti je delší pobyt v marinádě z červeného vína, hořčice a bylinek. Čím delší…
Připravte si grilovanou červenou řepu, která zaujme i ty největší milovníky masa. Zabalte ji do křupavé slaniny a potřete lahodnou hořčično-medovou marinádou. Podávaná…
Frittata je ideální způsob, jak z pár surovin vykouzlit rychlé, syté a přitom elegantní jídlo. Tahle verze s houbami shiitake a čerstvým koprem spojuje zemité tóny s…
Zelená čočka se zemitými liškami, doplněná jemnou balzamikovou zálivkou a listovým salátem. Výsledkem je sytý, ale svěží salát plný chuti a textur, který oceníte nejen…
Na cibuli dušené plátky hovězího masa ve šťávě z rajčat a sterilovaných žampionů voní provensálským kořením. Můžeme je podávat třeba s rýží, těstovinami nebo bagetou a…
Chutné a vyvážené jídlo, které si bez výčitek mohou dopřát i diabetici, najdete v tomto receptu. K jemné kuřecí roládce s nádivkou připravíme zapečenou kedlubnu a také…
Šťavnaté kuřecí plátky se sladkokyselým nádechem, který jim dodá šťáva ze švestek s dijonskou hořčicí. Maso se obalí v mouce, opeče dozlatova a pak pomalu dusí. Nakonec…
Zapékaný celer s bramborami je sytý pokrm z jednoho pekáčku, který potěší svou jemně krémovou chutí. Zelenina, smetana a slanina se propojí v lahodnou kombinaci, kde…
Do necelého litru vody přidáme ocet, sůl, koření a přivedeme k varu.Kloboučky václavek důkladně očistíme, vložíme do vařící vody a vaříme 20-30 minut.Čočku uvaříme podle…
Treska je lahodné a křehké maso, které využijete k přípravě chutných a snadných filet v medovo-hořčičné omáčce. Smetanovou omáčku stačí dochutit čerstvým koprem a…
Masové kuličky v hořčičné omáčce představují perfektní pokrm pro každý den i slavnostnější příležitosti. Pečené kuličky v troubě krásně voní po česneku a skvěle je…
Zelný salát se strouhanou mrkví a sladkokyselou zálivkou je perfektním doplněním vitamínů zejména v podzimním a zimním období. Podávat ho můžete k třeba k pečenému masu…
Salát z quinoy s pečenou dýní a fetou je lehký a výživný pokrm. Quinoa dodává bílkoviny a vlákninu, zatímco dýně, feta, semínka a hořčičná zálivka vytvářejí lahodnou…
Oloupanou cibuli nakránenou na měsíčky restujte na rozpáleném oleji 6 minut. Přidejte cukr, vše promíchejte a nechte 2-3 minuty zkaramelizovat. Dejte stranou.V míse…
Kapustičky povaříme v osolené vodě a nakrájíme nadrobno. Studené brambory nastrouháme najemno, přidáme sůl, pepř, vajíčko.Přidáme nakrájené kapustičky, mouku, česnek a…
Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a orestuje oloupanou, najemno nakrájenou 1/2 červené cibule dosklovata. Vsypte propláchnutou, okapanou čočku, očištěný, najemno…
Maso si očistíme a usušíme.V mističce uděláme marinádu, přidáme mletou sladkou papriku, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek, olej, najemno pokrájené jalapeño, sůl a…
Mäso nakrájame na menšie kúsky tak, aby sa dali napichovať.Všetky prísady na marinádu premiešame a dáme do nej kúsky mäsa. Premiešame a necháme cca 5 hod marinovať. …
Slaninu nakrájíme na kostičky, játra na proužky, cibuli a česnek nadrobno. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, slaninu a krátce zarestujeme. Přidáme játra,…