Telecí pečeně na slanině, mrkvi a hořčicích
Recept ještě nebyl hodnocenNejříve si maso opepříme a poté ho potřeme směsí z obou hořčic.Pak maso zprudka orestujeme na oleji a přidáme rozškvařenou pokrájenou slaninu a na kolečka …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejříve si maso opepříme a poté ho potřeme směsí z obou hořčic.Pak maso zprudka orestujeme na oleji a přidáme rozškvařenou pokrájenou slaninu a na kolečka …
Maso rozdělíme na polovinu a upravíme tak, aby vznikly dva pláty. Každý naklepeme, mírně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky šunky, na kterou…
Připravíme si nejdříve špenát. Kostky špenátu necháme mírně rozmrazit. Kapustu kromě tvrdých listů nakrájíme na kousky a povaříme doměkka / nebo nakrájíme na nudličky a…
Hovězí maso odblaníme a svážeme do tvaru válečku, aby hezky po uvaření drželo tvar.Maso osolíme, opepříme a potřeme na povrchu Dijonskou hořčicí.Do menší pánve dáme…
V misce smícháme zcezeného tuňáka, posekaný špenát, lučinu, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu.Vyválené listové těsto nařežeme na čtverečky. Do středu dáme lžičku…
Maso naklepeme přes folii, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek poklademe plátkem slaniny. Kapie omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a podélně…
Připravíme marinádu na maso, bylinky jsou nejlepší čerstvé, posekané.Maso potřeme marinádou a necháme v chladu odpočinout. Mezitím na kostičky pokrájíme cibuli a česnek,…
Na hrubo nasekané ořechy opražíme na suché pánvi po dobu 2 minut. Švestky nakrájíme na tenké plátky nebo na malé kousky. Smícháme salát (ořechy, švestky, Mix)Uděláme…
Lososa očistíme, stáhneme z kůže, prokapeme citronovou štávou tak, abychom se zbavili nepříjemné rybiny a naložíme do marinády z uvedených surovin -(olej, med, hořčice,…
Do cedníku dejte plátky lilku, posypte solí a 20 minut nechte stát. Opláchněte studenou vodou, nechte okapat a dejte stranou. Na pánvi rozpalte olej a smažte 1-2 minuty…
Porce králíka osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí. V pekáči rozehřejeme máslo, orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu a porce králíka na něm…
V pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (nehorkovzdušná střední). Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom…
Krkovičku potřeme z obou stran marinádou a na půl dne dáme uležet do lednice.Uleželou krkovici orestujeme na pánvi cca 4 minuty z každé strany, takto upravenou krkovici…
Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu.Plát těsta rozválíme a…
1 cibuli nakrájet najemno, 2 cibule na půlkolečka 2 stroužky česneku rozmačkat, 3 nakrájet najemno do mísy si dát maso, najemno nakrájenou cibuli a česnek, okořenit…
Smrkové výhonky nasekejte nadrobno. V hmoždíři je rozmělněte na kaši se špetkou hrubozrnné soli a kapkou oleje a nechte v chladu do druhého dne.Lístky petržele, máty a…
Kuřecí ňadro osolíme, dáme na pánev s rozehřátým olejem, orestujeme z obou stran, přidáme hořčici a najemno nasekaný estragon, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.Po…
Omyté papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na malé kousky, omytá rajčátka pokrájíme na plátky. Vepřové maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na plátky, naklepeme,…
Listový salát opláchneme pod tekoucí vodou a odložíme stranou okapat. Nakrájíme ředkvičky na kolečka a chleba na kostičky. Na malé pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme…
Rybu osolíme a opepříme a na másle opečeme. Vidličkou ji rozmačkáme, přidáme vajíčko, trochu strouhanky a zpracujeme.Bešamel: Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme…
Uvařené brambory necháme zchladnout, oloupeme je a prolisujeme mřížkou na bramborový salát na malé kostičky. Cibulku, balkánský sýr a kyselé okurky nakrájíme na…
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte, nakrájejte na dílky a odložte stranou.Fazolky omyjte a odkrojte jim stopu. Poté je dejte do osolené vařící vody a vařte je 2 - 3 minuty …
Bešamel: V menším kastrůlku necháme rozpustit máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko a metličkou vyšleháme dohladka. Přidáme lžičku…
Vykostěné stehenní řízky nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme, opepříme a smícháme s Dijonskou hořčicí. Takto ochucené maso dáme vychladit asi na hodinu do lednice.…