Tymiánový losos s teplým celerovým salátem
Recept ještě nebyl hodnocenV rendlíku smícháme smetany, citrónovou šťávu a hořčici. Podle chuti osolíme, opepříme a zahříváme na slabém plameni. Přivedeme k varu a asi 3-4 minuty povaříme, aby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V rendlíku smícháme smetany, citrónovou šťávu a hořčici. Podle chuti osolíme, opepříme a zahříváme na slabém plameni. Přivedeme k varu a asi 3-4 minuty povaříme, aby…
Cibuli a okurky nakrájíme na jemno. Smícháme majonézu s jogurtem a hořčicí. Přimícháme nakrájenou cibulku, bylinky a kapary. Všechno pořádně promícháme, dochutíme solí a…
Do mísy dámě měkký tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a mletou papriku. Všechno dobře promícháme a necháme asi jednu hodinu v chladu. Sladkokyselé…
Nejdříve si připravíme základ na bešamel. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na hrubo a spolu s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření dáme do hrnce.…
Nejprve naložíme maso. Ve hmoždíři si rozdrtíme sečuánský pepř, pár kuliček barevného pepře, tymián a rozmarýn. Zalijeme trošku olejem a touto směsí potřeme celou…
prsa nakrájíme na šikmé proužky, každé na 4 hořčici smícháme se se solí pepři, a potřeme jím maso, dáme jej do misky a zalijeme podmáslím. do pánve nalijeme olej…
1. Zelí a cibuli očistit a nakrájet na tenké plátky. Hrušku (se slupkou) nakrájet (já použila škrabku na zeleninu). Ořechy nasekat nahrubo. Vše smíchat. 2. Smíchat…
Květák dobře omyjeme a rozdělíme na větší růžičky. Dáme nad páru na chvíli změknout. Bramboru oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme,…
Kotlety na okrajích mírně nařízneme a z obou stran popepříme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.Na rozpálené pánvi zesklovatíme cibulku, přidáme maso a z obou stran rychle…
Omytou zeleninu - okurku i rajčátka si pokrájíme na malé kostičky. Zakysanou smetanu nebo jogurt smícháme se solí a čerstvě mletým pepřem, dijonskou hořčicí a vše pěkně…
Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky a pouze osolíme, opepříme a dáme chvilku odležet. Velmi prostě ochucené maso vložíme do hrnce, kde máme rozpuštěnou lžíci…
Frikadelky si připravíme z mletého masa, vejce, nadrobno nakrájené cibulky, v mléce namočené a vymačkané housky, česneku, koření a soli. Ze směsi vytvoříme menší…
Křen nastrouháme na jemném struhadle. Červenou řepu nakrájíme na klínky nebo plátky a rozložíme na talíř. Cibuli podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na jemné plátky…
Maso naklepeme, osolíme, potřeme pastou ze změklého másla, hořčice, nastrouhané malé cibule a křenu, poklademe rozmarýnem a posypeme strouhankou. Na oleji si zpěníme…
Plátky mäsa naložíme do pripravenej marinády a prikryté potravinárskou fóliou dáme na noc do chladničky. Po odležaní vyberieme také množstvo mäsa, aké práve chceme…
Nakrájíme cibuli na jemno, portobello nakrájíme na plátky. Rozpálíme hrnec, nalijeme olej, dáme cibuli a portobello. Přidáme kuřecí, které jsme si nakrájeli na…
Na kostky nakrájená kuřecí prsa osmahneme do zlatova na pánvi, vyjmeme a uchováme v teple. Na stejnou pánev přidáme kousek másla, na něm osmahneme cibulku, přidáme houby…
Cibuli nakrájíme na klínky. Maso pomažeme hořčicí. Do pekáčku dáme cibuli, maso, zakápneme olejem a podlijeme trochou vody a pečeme přikryté asi 40 minut. Mezitím…
Kuřecí tlačenku nakrájíme na kostky. Cibule a jarní cibulku pokrájíme nadrobno, beraní rohy a sušená rajčata pokrájíme na menší kousky.V míse smícháme worcester,…
Predný diel kuraťa rozsekneme pozdlžne na polovicu, každú polovicu ešte šikmo na polovicu, odstránime kožu, horné polovice vykostíme, ale ponecháme hornú časť krídlovej…
Maso osolíme a opepříme. Smícháme jogurt s hořčicemi, paprikou a utřeným česnekem. Stehna důkladně obalíme a necháme minimálně dvě hodiny uležet.Do vhodného pekáčku…
Nakrájíte všechny suroviny, rozpálíme hrnec. Nalijeme olej, přidáme cibuli, žampiony, maso, papriku, pórek, rajčata, nasypeme koření a omáčky, zamícháme a podlijeme…
Celerovou bulvu očistíme a nastrouháme na nudličky. Ihned po nastrouhání celer zakápneme šťávou, aby zůstal krásně bílý. Smetanu promícháme s hořčicí, solí a pepřem a…
Nejdříve svaříme ocet, olej, hořčici, kečup a worcester a necháme v chladu. Poté přidáme k vychladlé směsi majolku nebo tatarskou omáčku. Pokrájíme na tenká kolečka…