Vepřové na žampionech
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa nařízneme, z obou stran posolíme, opepříme a potřeme z každé strany hořčicí. Lehce obalíme či posypeme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa nařízneme, z obou stran posolíme, opepříme a potřeme z každé strany hořčicí. Lehce obalíme či posypeme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm…
Krkovičku prošpikujeme okurkami a šunkou, popřípadě ovážeme provázkem, aby držela tvar válečku.Rozpálíme sádlo v kastrolu, osmahneme maso kolem dokola, přidáme…
Cibulku osmažte na rozpuštěném másle do tmavě zlaté barvy.Vmíchejte do mletého masa, přidejte kysanou smetanu, osolte, opepřete a promíchejte.Na plech dejte pečící papír…
Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší kousky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme hořčicí, majolkou…
Pod názvem sloní žrádlo se skrývá výtečná pomazánka ze šunkového salámu, sterilovaných okurek a cibule. Použít ji můžete třeba na chlebíčky a nebo ji můžete konzumovat…
Tradiční příloha svátečních a zejména těch vánočních dnů. Bramborový salát má mnoho různých podob. V tomto receptu k uvařeným bramborám přidáme v octové vodě vařenou…
Pikantní chuťovky v podobě slaninového závitku s pečeným kuřecím masem, jsou velmi vítaným pohoštěním. Lze je dle vlastní fantazie obměňovat různým kořením, nebo…
Blíží se nezadržitelně čas návštěv a nabízení obložených chlebíčků. Bude se jistě hodit recept na jednoduchou pomazánku, na kterou lze navršit pochutiny podle svých…
Sardinky necháme okapat a dáme do misky. Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme k sardinkám. Do misky dáme ještě cottage sýr, hořčici, osolíme, opepříme a promícháme.Necháme…
Skoro klasika, ale salát je rychle hotový - 4 malé, oloupané, ve slupce uvařené brambory (nebo trochu zbylých brambor z předešlého dne) protlačíme kolečkem na kostičky a…
Uvařit vejce na tvrdo asi 10 minut od doby, kdy se začnou vařit.Vejce oloupat, nakrájet, nebo protlačit přes mřížku.Cibuli a okurky nakrájet na jemno.Vše smíchat v misce…
Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou…
Vepřenky jsou vlastně karbanátky z mletého masa. V tomto receptu smícháme mleté maso s kořením, vejci, trochou smetany a strouhankou a tvoříme placky. Ty poté pečeme na…
Topinkové směsi jsou velmi oblíbené, zejména ty pikantní masové. Ovšem tuto cuketovou směs si zamilujete ještě více. Výborná jak na topinky, tak i pod maso nebo ji lze…
Poctivá roláda z krůtího stehna plněná bůčkem, vejcem a okurkou se bude krásně vyjímat na nedělním stole. Maso se pomalu upeče dozlatova a ze vzniklého výpeku se…
Tvaroh dáme do misky a rozmícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a na maličké kousky nakrájenou červenou papriku. Pořádně promícháme.Přidáme na kolečka nakrájenou…
Hledáte inspiraci co připravit k obědu? Šťavnaté plátky vepřové krkovice, zapečené se dvěma druhy sýrů, camembertem a Rivalem, budou dobrou volbou. Podávat je můžete s…
Králíka naporcujeme a naskládáme do pekáče. Posypeme ho cibulí nakrájenou na čtvrtkolečka, paprikami nakrájenými na proužky a slaninou nakrájenou na malé kostičky. …
Vepřovou panenku očistíme od blan, osolíme a opepříme. V misce smícháme olej, hořčici a worcester, maso v marinádě obalíme a necháme uležet nejlépe přes noc v lednici.V…
Máslo mícháme se solí, hořčicí a utřenými vaječnými žloutky, osolíme, dáme drobno krájenou cibuli, opepříme. Zlehka mícháme.
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Pak přidáme nakrájenou…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Uvařená vejce a okurky nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme najemno nakrájený pórek, sůl, pepř, Lučinu, hořčici a…
Šťavnatá kuřecí stehna, marinovaná v dobře ochucené marinádě, upečeme a podáváme se šťouchanými bramborami a smaženou cibulkou podlité výpekem. Tento jednoduchý oběd si…
Zkuste vámi oblíbené suroviny bramborového salátu ochutit zajímavou a velmi netradičně pojmenovanou zálivkou obvyklou v rodině autorky. Možná ji zařadíte do repertoáru…