Lehká pomazánka z camembertu
Recept ještě nebyl hodnocenCamembert a vejce nastrouháme na okurkovém struhadle. Přidáme na drobno nakrájenou cibulku a na drobno nakrájenou šunku.Dále pak přidáme hořčici, ricottu a zakysanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Camembert a vejce nastrouháme na okurkovém struhadle. Přidáme na drobno nakrájenou cibulku a na drobno nakrájenou šunku.Dále pak přidáme hořčici, ricottu a zakysanou…
Z panenky nakrájíme medailonky, které osolíme, potřeme olejem a pestem z medvědího česneku. Necháme je chvilku odležet a pak je orestujeme na pánvi z obou stran - měly…
Kotlety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Potom kotlety vyndáme na talíř a na výpeku z kotlet dozlatova usmažíme jednu cibuli. Až je cibule…
Vše řádně promícháme a necháme 24 hodin odležet, nejlépe zatížené. Plníme do skleniček, zavíčkujeme, nemusíme sterilovat. Křen je nejlépe strouhat venku. Ze začátku…
Maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí a posypeme křenem. Na plátky poklademe nudličky uzeného masa (uvařeného), zavineme,…
Od maminky nebo babičky chutnalo vždy každé jídlo nejlépe. A není divu, vždyť vařily podle léty prověřených receptů, které se předávají z generace na generaci. Jeden…
Maso nakrájíme na kousky. Připravíme marinádu a vše společně smícháme, kromě kapie. Uložíme do lednice, pokud marinujeme přes noc. Na dvě hodiny nebo kratší dobu necháme…
Všetky suroviny dáme do mixéra a zmixujeme dohladka.Ak chceme omáčku redšiu, pridáme viacej oleja.Používame ako klasickú majonézu na zeleninové šaláty, na cestoviny, ale…
Na přípravu této lahůdky stačí rozpálit gril nebo zapnout troubu s grilem a mít v lednici naložené připravené maso. Otázka dokončení je pak půl hodinka čekání na správné…
Máte chuť na hamburger, ale jste spíše příznivcem kuřecího masa? Tak to tu pro vás máme přesně tento recept na placky z kuřecích prsou. Namleté maso smícháte s dalšími…
Máte v plánu nasušit houby? Určitě to udělejte! Nasušené houby mohou vylepšit mnoho jídel. Takové plněné masové kapsy na houbách vám připomenou sbírání hub i vůní…
Lehká večeře nebo svačina, nenáročná na přípravu a ze surovin, které většinou míváme doma. Jen je potřeba použít méněstupňové pivo, protože po 12° by byl pokrm nahořklý.…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a 4-5 minut před koncem vaření těstovin přidáme hrášek a nakrájenou papriku. Scedíme a necháme vychladnout.Zároveň uvaříme…
Lehký cizrnový salát s opečenou cuketou s domácím dresingem z dobře ochucené smetany, vám přijde na mysl nejen v letních dnech, ale i pokud chcete něco malého k jídlu a…
Vajíčková pomazánka je jednou z nejčastěji připravovaných pomazánek napříč domácnostmi. Je sytá a plná dobrých surovin. Vajíčka, máslo a sýr dochutí drobně pokrájená…
Kulaté a zářivě žluté královny podzimu můžete v kuchyni využít na tisíc a jeden způsob. Dýně se totiž hodí nejen na teplé pokrmy, ale lze s ní zkusit i chutnou pomazánku…
Sýrový tatarák oceníte nejlépe na dozlatova opečené topince. Navíc vás postaví na nohy. Tajemství správné chuti spočívá ve výběru koření a způsobu dochucení, proto si…
Máslo přepustíme a teplé smícháme se solí, hořčicí a naloženým (sladkokyselým) koprem, lžičkou citrónové šťávy a případně trochu dosladíme.Marinádu necháme zchladnout a…
Surimi, často zvané krabí tyčinky, mají s krabím masem společného jen málo – obvykle jde o výrobek z masa bílých ryb. V této pomazánce jim dělají společnost vařená vejce…
Masové kuličky pečené na paprikách, cibuli a rajčatech, zalité pivní marinádou, chutnají výborně s dušenou rýží i čerstvým chlebem. Příprava zabere zhruba hodinu a…
Ze spojení kvalitních surovin vzejde zákonitě skvělý pokrm. Stejné je to i u tohoto receptu. Pomalu dušená šťavnatá krkovička, voňavé houby a česnek, podávané s různě…
Maso třeba zbylé od oběda nebo obrané od kosti by mělo hodně měkké. Natrháme ho dvěma vidličkami na vlákna a odložíme.Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a…
Bílky rozsekáme najemno, vložíme do mixéru, rozmixujeme. Pak opatrně vléváme mléko, pozor na množství – jen aby vznikla hustá kaše, poté vlijeme olej, rovněž pomalu a…
Kuřecí prsa přeříznemé na větší plátek, naklepeme, osolíme, opepříme,potřeme rozetřeným česnekem, promázneme hořčicí, použila jsem Dijonskou a potřeme připravenou náplní…