Tyrolská játra
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí játra nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Nesolíme!Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu. Buď mraženou, nebo čerstvou (mrkev, celer, petržel).Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí játra nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Nesolíme!Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu. Buď mraženou, nebo čerstvou (mrkev, celer, petržel).Přidáme…
Jednoduchá omáčka k minutkovým masům. Hodí se k hranolkům, kuskusu nebo bramborám. Zkusit jí můžete i samotnou. Kdo má rád pikantnější chuť může si přidat do základu…
Pokud máte po koledě doma spoustu vajec vařených natvrdo, můžete z nich připravit jednoduchý smažený oběd. Stačí je smíchat se strouhaným sýrem a salámem, lehce dochutit…
Rajská omáčka je základní kámen dobrých omáček pro mnohou začínající kuchařku. Přidejte domácí kynuté knedlíky a budete za vycházející kulinářskou hvězdu pro vaše…
Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, důkladně opereme a necháme okapat. Potom ho natrháme na menší kousky.Zálivku připravíme tak, že zakysanou smetanu, hořčici…
Tataráček z lilku a sušených rajčat je lahodný vegetariánský pokrm plný bohatých chutí a výrazných ingrediencí. Skvělá volba pro předkrm nebo lehkou večeři, která vás…
V podzimním počasí jistě uvítáme pořádnou dávku vitamínů, navíc když je ve formě lahodného salátu. Salát z řepy, mrkve, zelí a jablek je nejen zdravý, ale také výborně…
Milujete svačinové majonézové saláty? Víte, že je lze vcelku jednoduše připravit i doma? Zkuste třeba zjednodušenou verzi oblíbeného pařížského salátu. Je to dílo slabé…
Tato retro lahůdka byla vyhlášeným pokrmem zejména na konci minulého století. Jistě, můžete ji koupit stále v obchodě, nicméně, nebude přece jen chutnat lépe, když ji…
Jemná tvarohová pomazánka s kousky šunkového salámu a jarní cibulkou. Výborná je s čerstvým chlebem a pochutnají si na ní jak děti, tak dospělí. Stačí umixovat všechny…
Salám nahrubo nastrouháme nebo můžeme rozemlít, přidáme pokrájená uvařená vejce a vidličkou rozmačkané okurky.Vše důkladně promícháme s tofunézou, kečupem i hořčicí a…
Burgery z červené řepy jsou barevnou, zdravou a chutnou alternativou k tradičním masovým burgerům. Skvěle se hodí do housky se svěžím salátem, dipem i karamelizovanou…
Rozšleháme vejce se solí, pepřem, česnekem a strouhankou. Krajíčky chleba potřeme z jedné strany lehce hořčicí. Na krajíček dáme bohatě sýr a nakrájenou cibulku…
Okurky nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Máslo našleháme se smetanou a hořčicí. Potom už stačí jen přimíchávat.Přidáváme postupně sůl, pepř,…
1) Dejte vařit vejce na tvrdo (dám do studené vody a vařím 5 minut, neřeším) :)) 2) Mezitím si naskládejte na sebe šunku a krájejte na dlouhé proužky, to samé udělejte…
Porce nakrájíme tak, abychom mohli do každé udělat kapsu. Tu naplníme plátkem slaniny, plátkem jablka a polovinou okurky. Osolíme a přidáme trošku hořčice. Kapsy…
Uvaříme si těstoviny dle návodu. Mezitím nakrájíme cibuli na jemno. V misce smícháme kysanou smetanu, dvě lžičky hořčice a lžičku zelené curry pasty. Dochutíme solí a…
Maso naklepeme. Osolime, opepříme, potreme prolisovanym cesnekem a dame plátky slaniny.V panvicce rozpalime olej s kouskem masla. Pridame cibuli na kosticky a…
Maso omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme na mřížky cca 1 cm a snažíme se neříznout do masa. Důkladně maso osolíme a opepříme z obou stran.Po cca půlhodinovém odležení…
Pečení kapra na lůžku ze zeleniny nejen obohacuje jeho chuť, ale také zajišťuje, že maso zůstane šťavnaté a plné vůně. Citron a bylinky přidávají osvěžující aroma, které…
Tyto plátky jsou syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě české kuchyně. Šťavnaté maso je jemně dušené spolu s kysaným zelím, zelenými fazolkami a kořenovou…
naklepeme řízky,osolíme,opepříme a obalíme v mouce...na sádle zesklovatíme cibuli,poté přidáme maso,které potřeme na jedné straně plnotučnou hořčicí...prudce,ale krátce…
1.způsob: vykostěné maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme ,pomažeme hořčicí,položíme plátek šunky nebo salámu . Vajíčka umícháme a dovnitř vmícháme steril. hrášek,…
1.způsob: vykostěné maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme ,pomažeme hořčicí,položíme plátek šunky nebo salámu . Vajíčka umícháme a dovnitř vmícháme steril. hrášek,…