Vajíčkový salát s rukolou
Recept ještě nebyl hodnocenVejce a rajčata nakrájíme na kousky, šalotku a rukolu nadrobno. Do mísy dáme majonézu, hořčici a smetanu. Promícháme a přidáme vejce, šalotku, rajčata a rukolu.Vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce a rajčata nakrájíme na kousky, šalotku a rukolu nadrobno. Do mísy dáme majonézu, hořčici a smetanu. Promícháme a přidáme vejce, šalotku, rajčata a rukolu.Vše…
Hovězí plátky naklepeme, posolíme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.Mezitím na pánvičce opečeme špek a cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme všechno divoké koření. Na…
Kapustu očistíme a 6-8 velkých listů spaříme v osolené vroucí vodě. Vyndáme je, necháme okapat a paličkou na maso lehce naklepeme žebra u kapusty.Mleté maso dáme do mísy…
Do mísy dáme tvaroh, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr a vejce, prolisovaný česnek a podle chuti hořčici, nasekanou pažitku.Vše promícháme a…
Horní kost stehen odkostíme a vyjmeme. Česnek utřeme s troškou soli a potřeme pastou vnitřky stehen. Z klobásy ukrojíme cca 6 cm, podélně ji rozkrojíme a do prostoru,…
Debrecínskou pečeni nakrájíme na kousky. Do misky dáme máslo, pečeni, hořčici, smetanu, papriku a sůl s pepřem.Ponorným mixérem vše rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme…
umytá sklenice , dám na spodek kolečko cibule, dále se naplní dle popisu a kápnu 4 kapky macerátuzaskládám doplna okurkama, následně zaliji octem a nakonec celou…
Slaninu vyškvaříme a přidáme 1 nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova, přisypeme kmín a hlívu natrhanou na kousky, nesolíme. Dusíme 8-10 minut a necháme vychladnout…
Kdo by nemiloval smažené řízky! Tyhle jsou navíc pikantní přidáním oblíbené hořčice. Stehenní kuřecí řízky jsou vždy šťavnaté a smažením na přepuštěném másle navíc…
Chybí vám inspirace na lehké a chutné jídlo z kuřecího masa? Zkuste řízky naplněné sýrem, pečené ve směsi másla a oleje a podávané spolu s okořeněnou rýží. Připravte je…
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…
Zbyly vám brambory od oběda a vy nevíte co s nimi? Připravte z nich třeba lutenici, výbornou pomazánku. Postačí pár ingrediencí a rychlá večeře je během chvíle hotová.…
Sýrové rolády jsou českou specialitou, která se připravuje v mnoha variantách. Velkou výhodou je variabilita, můžete použít celou řadu sýrů či nátěrek. Není příliš…
Výbornou tatarskou omáčku můžete připravit během chvíle, z několika surovin, v pohodlí vašeho domova. Okurky jí dodají lehce kyselou chuť, která krásně vynikne v…
Slaní šneci z listového těsta nesmí na žádné oslavě chybět. Inspirujte se a připravte chutné občerstvení s kombinací plísňového sýra, ořechů a slaniny. Věřte, že to bude…
Šťavnaté závitky z vepřového masa ochucené hořčicí a plněné slaninou, sýrem a mrkví podáváme s jemnou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu můžeme použít…
Na křupavých topinkách nesmí nikdy chybět masová pomazánka, lehce pikantní chuti. Posypte ji strouhaným sýrem a vyzkoušejte ji na topinkách zapéct, z jednoduchého pokrmu…
Výhodou kuřecího masa je jeho jednoduchá příprava. Zároveň se nemusí dlouho marinovat, jelikož snadno natáhne chutě koření. S tímto receptem tak připravíte skvělé…
Luciano Pavarotti opravdu miloval dobré jídlo a tak se traduje, že miloval tuto pomazánku. Oranžová barva mrkve hezky kontrastuje s nastrouhaným sýrem a česnek jí pak…
Jednoduchou pomazánku připravíme z uzené makrely, kterou rozmixujeme spolu s máslem. Pomazánku dochutíme zakysanou smetanou, hořčicí, jarní cibulkou a sýrem. Podáváme s…
Mleté maso má mnoho možností jak ho lze využít. V našem receptu stačilo pozměnit ochucení, přidat pikantní omáčku a doplnit jídlo vhodnou přílohou aby se staly…
Vepřový bok, lidově zvaný bůček je kus masa, kde se přirozeně střídá libová část s tučnou. Díky tomu, se při tepelné úpravě vytváří křupavá kůrka, zároveň maso není…
Omyté a osušené maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.Cibuli nastrouháme na jemno. Smícháme ji s mlékem, vejcem, kořením, hořčicí a strouhankou.Nakonec vsypeme mouku…
Pečení kapra na lůžku ze zeleniny nejen obohacuje jeho chuť, ale také zajišťuje, že maso zůstane šťavnaté a plné vůně. Citron a bylinky přidávají osvěžující aroma, které…