Vaječné jarní a velikonoční pomazánky
Recept ještě nebyl hodnocenHned tři různé pomazánky se skrývají v tomto receptu. Každá z nich má však ve svém základu vajíčka. Jednu dochutíme sardelkou, do druhé přidáme štiplavý křen a ve třetí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hned tři různé pomazánky se skrývají v tomto receptu. Každá z nich má však ve svém základu vajíčka. Jednu dochutíme sardelkou, do druhé přidáme štiplavý křen a ve třetí…
Variace na studené pohoštění z plněných vařených vajec. Připravte krémové vaječné pěny na několik způsobů a naplňte jimi vydlabané bílky. Ať už se rozhodnete pro směs…
Variace na studené pohoštění z plněných vařených vajec. Připravte krémové vaječné pěny na několik způsobů a naplňte jimi vydlabané bílky. Ať už se rozhodnete pro směs…
Pokud jste si doposud dokázali představit čekankové puky jen v salátu, tento recept bude pokoušet vaši kulinářskou mysl. Čekanka v kombinaci s kuřecími řízky, čerstvými…
Tvarohovo-jogurtová omáčka plná bylinek, je lahůdkou ze studené kuchyně. Výborně se hodí k vařeným bramborám a vejcím. Můžeme si také pohrát s tvary a barvami na talíři…
Jemné králičí maso je při správné přípravě velmi delikátní. Jeho chuť vhodně doplňuje pečený česnek a slanina, která mu dodá šťavnatost. Maso podáváme s bramborovo…
Krémová majonéza v kombinaci s křehkým celerem a vařeným vejcem vytváří vynikající osvěžující směs, která skvěle doplní čerstvé pečivo, nebo zeleninové tyčinky. Je…
Čekankový salát s ředkvičkami je doplněný jemnou bílou ředkví a sladkým jablíčkem. Zálivka ze zakysané smetany a hořčice dává salátu velmi zajímavou chuť. Pokud rádi…
Tento veganský salát spojuje křupavou zeleninu, jemně ochucené tofu a aromatický kopr. Je plný vitamínů a minerálů, skvělý pro zdravý jídelníček a překvapivě chutný.…
Pokud máte chuť na něco malého, co vám zároveň zažene hlad, zkuste tato vařená vejce s vychlazenou omáčkou a bylinkami. Na každý talířek dejte tři půlky vajec, elegantně…
Medvědí česnek je velmi aromatickou bylinou, která se v naší kuchyni uplatní zejména na začátku jara. Vyzkoušejte tuto pomazánku z listů česneku v kombinaci se sušenými…
Jehněčí maso neodmyslitelně patří k velikonočnímu stolu, ale v dnešní době si jej můžeme dopřát po celý rok. Tato delikatesa si zaslouží pozornost a péči – jemné…
V tomto výborném pokrmu vynikne v hlavní roli voňavý a lahodný celer. Použijeme ho k vrstvení místo těstovin, jako náplň pak poslouží bílé klobásy. Podáváme s…
Na oslavách a posezeních s přáteli by nemělo chybět dobré občerstvení. Vyzkoušejte třeba tyto jednoduché košíčky z hořčicového těsta. Náplň připravíte z krémového sýra,…
Jemný a delikátní pstruh nepotřebuje výrazné koření a připravíme ho během chvilky na pánvi. Podáváme ho s kouskem pečiva a dobrým salátem z celeru a mrkve, ochuceného…
Velmi jednoduchý, ale efektní předkrm ze skandinávské kuchyně si našel své místo i na našich stolech. Kombinace marinovaného lososa, ochucené domácí majonézy a vařených…
Pampeliškové růžice se sbírají časně na jaře. Jde o velmi dobře dostupnou, ale ne tak vyhledávanou surovinu. Po očištění je smícháme s lehce pikantní zálivkou a doplníme…
Vlašský salát je klasika české studené kuchyně, která nechybí na žádném slavnostním stole ani v nabídce lahůdkářství. Kombinace vařených brambor, kořenové zeleniny a…
Dobrá pomazánka přijde vždy k chuti, ať už ke svačině, nebo třeba ke snídani. Na jaře si ji připravte z orestovaných ředkviček, baby špenátu a pro vůni přidejte trochu…
Cuketový relish je dochucovadlo se sladkokyselou pikantní chutí, které skvěle doplní různé pokrmy. Hodí se k sendvičům, burgerům i masu, ale využijete ho i v salátech,…
Pokud nemáte čas ani chuť trávit hodiny u plotny, vyzkoušejte tuto kuřecí kapsu pečenou na bramborách a cuketě. Stačí pár jednoduchých kroků a zbytek práce už obstará…