Beefburger
Recept ještě nebyl hodnocenHamburgery se jeví jako velmi složitý pokrm na přípravu. Opak je však pravdou. Namíchat maso, udělat placky, osmažit a poté už jen zkompletovat finální hamburger. Můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hamburgery se jeví jako velmi složitý pokrm na přípravu. Opak je však pravdou. Namíchat maso, udělat placky, osmažit a poté už jen zkompletovat finální hamburger. Můžeme…
Jak ještě víc ozvláštnit klasický hamburger? Zkuste to podle tohoto receptu. Osmahněte žampiony a přidejte je spolu s volským okem k masové placce a zelenině do opečené…
Hrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale…
Maso rozklepeme na co největší placku, osolíme, poklademe plátky slaniny, nádivkou a beraními rohy.Zavineme do rolády a stáhneme provázkem.Vložíme na pekáč, podlijeme…
Lehce prorostlé hovězí maso vcelku (0,8kg) + vepřové maso vcelku (0,3kg) + ideálně kousek telecího vcelku. Lze použít samozřejmě průmyslově namleté, ale pro gurmánský…
Na skvělé hamburgery si můžeme kdykoliv zajít do restaurace. Zároveň si je však můžeme jednoduše připravit i doma a poskládat si je podle vlastní chuti. Od masa, přes…
Omyté cukety nakrájíme na co nejtenčí plátky. Blanšírujeme je v osolené vodě asi 30 sekund.Než zchladnou, připravíme si posyp. Housku z minulého dne nastrouháme nahrubo,…
Co může být lepší, než doma vytvořené skvělé jídlo? O tomhle je přesně tento recept. Domácí kynuté housky, které jsou základnou pro šťavnaté hovězí hamburgery. K nim pak…
Upečte oblíbenou velikonoční nádivku v netradiční podobě, jako muffiny. Jsou plné bylinek a zelených oliv. Malé pečené košíčky můžete podávat samostatně a nebo jako…
Křehké a šťavnaté zaječí maso má výrazné aroma a skvěle chutná s klasickou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu podáváme klasické karlovarské knedlíky,…
Burgery můžou chutnat skvěle i bez masa, stačí dobře zvolit náplň. Tyto burgery potřeme bazalkovým pestem, přidáme pečenou papriku, lilek a sýr halloumi. Sýr se při…
Nádivka může mít mnoho rozličných chutí a tvarů. Co by v ní však nemělo rozhodně chybět, je maso a bylinky. Na tento nádivkový koláč použijeme uzené maso a slaninu.…
Jarní nádivka je zpravidla plná masa a bylinek. Podle tohoto receptu si připravíme nádivku jednotlivě pečenou v zapékacích mističkách a použijeme do ní uzená kuřecí…
Perlička patří v kuchyni mezi méně známou drůbež, což je veliká škoda. Její maso je chuťově mezi bažantem a kuřetem a skvěle se hodí na pečení. Naplňte ji nádivkou a…
Zemle pokrájame na kocky a necháme ich voľne preschnúť niekoľko hodín v mise - nie v trúbe! V miske rozšľaháme mlieko, vajce, žltky a soľ. Na masle orestujeme na jemno…
Tento recept přináší nové nápady, jak ozvláštnit vaše oblíbené jednohubky a udělat z nich hvězdu každého pohoštění. Ať už hledáte originální kombinace chutí, zajímavé…
Všechny suroviny smícháme naplníme jimi papriky,dáme do pekáčku,ještě posypeme kořením,poklademe kousky másla a dáme do trouby péct.Pečeme asi půl hodiny a v polovině…
Všechny suroviny smícháme ve velké míse dohromady a zpracujeme nelepivé těsto. Z těsta pak pleteme houstičky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pomažeme…
Konzervovaného tuňáka pečlivě slijeme, dáme do misky a smícháme s povolenou rozmixovanou kukuřicí, moukou a strouhankou. Podle chuti dosolíme, pořádně prohněteme a z…
Z housek odřízneme vršek a vydlabeme. Na struhadle nastrouháme tvrdý sýr a šunku, smícháme s vejcem (popř. s vejci), solí, pepřem a vlijeme do housek a přikrejeme…
Housku natrháme na malé kousky a namočíme jí do mléka. Mezitím si očistíme česnek a žampiony (odřízneme nožičku a odstraníme slupku z kloboučku). Housky vymačkáme,…
Do misky dáme mleté maso, na jemno nakrájenou cibulku, nastrouhaný česnek, housky přelité trochou horkého mléka, pepř, sůl, chilli a vše řádně promícháme. Podle potřeby…
Prsíčka nakrájíme na větší kousky, pomeleme, do mlýnku přidáme cibuli, česnek a nakonec půl rohlíku. Pomletou směs osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájené uzené…
Housky nakrájíme na kostičky, pokapeme je mlékem a necháme nasáknout. V míse utřeme změklé máslo s vejci a žloutky do pěny. Přidáme zvlhčené housky, nasekanou petrželku…