Černá polévka
Recept ještě nebyl hodnocenZ masa, boku a skeletu připravíme vývar. Zeleninu nakrájenou na menší kousky orestujeme na rozškvařené slanině a másle do tmavohněda. Pak přidáme k vývaru a vaříme cca…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z masa, boku a skeletu připravíme vývar. Zeleninu nakrájenou na menší kousky orestujeme na rozškvařené slanině a másle do tmavohněda. Pak přidáme k vývaru a vaříme cca…
Veku nakrájíme na plátky a po jedné straně ji pomažeme máslem. Zapékací misku vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky veky pomazanou stranou nahoru. Poklademe jablky…
Na oleji osmažíme drobne nakrájanú cibuľu, vlejeme 9 rožšľahaných vajec, osolíme a osmažíme ich. Nenecháme vysušiť, necháme mierne zatuhnúť, vychladíme.Žemle namočíme do…
Ve vyssi panvi rozehrejeme maslo a olivovy olej, pridame na prouzky pokrajenou cervenou cibuli a na mirnem plameni 30 minut restujeme (bez poklicky). Po 10 minutach…
Nejdříve zapneme troubu na 180°C.Najdeme vhodný pekáč, vylijeme ho olejem a vložíme kuřecí křídla (polovinu pekáče necháme volnou na nádivku). Maso osolíme a okořeníme.…
Bábovkovou formu vymažeme, zbylý tuk dáme do mísy, přidáme koření, dva žloutky a vše vymícháme. Přidáme na kostky nakrájené housky a mléko. Promicháme, přidáme kostky…
Mleté masou propracujeme s namočeným pečivem, vejci, kořením. Osvědčilo se mi česnek nastrouhat na jemném struhadle. Po propracování masy, necháme odpočinout a pak…
Do osolené vařící vody dáme vařit omyté řapíky nakrájené na menší kusy. Vaříme je asi 20 minut. Starší housku nakrájíme na kostičky a na sádle je osmažíme do červena…
Housku namočíme zhruba na 10 minut do vody a pak ji dobře vymačkáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí, vejci, petrželkou a…
Bramboru oloupeme a dáme do osolené vody povařit 10min. Housku si nakrájíme na kostičky a namočíme do vody. Cibuli, česnek, rajčata a bylinky nasekáme na malé kousky.…
Vodu přivedeme k varu a rozpustíme v ní dva smetanové sýry, přidáme masox a chvíli povaříme. Podáváme s osmaženou houskou nakrájenou na kostičky a posekanou petrželkou…
Porce kapra, osolíme a necháme hodinu odležet. Připravíme si obalování, do jedné misky dáme mouku do druhé rozkvedláme vejce s pivem a do třetí nastrouháme housku na…
Očištěné a omyté maso a v mléce namočené a dobře vymačkané žemle na strojku umeleme, přidáme vejce, na kostičky nakrájenou slaninu a na sádle osmaženou cibuli, sůl,…
Očištěné a omyté maso a v mléce namočené a dobře vymačkané žemle na strojku umeleme, přidáme vejce, na kostičky nakrájenou slaninu a na sádle osmaženou cibuli, sůl,…
Uvaříme trochu hrachu den předtím namočeného. Zvlášť ve slané vodě nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme očištěné rybí vnitřnosti případně i hlavu z ryby.Když jsou…
Stehýnka okořeníme, jak je máme rádi (stačí osolit a třeba přidat anglickou slaninu) a upečeme.Mezitím, co se stehýnka pečou, připravíme nádivku: Housky natrháme na malé…
Všechny suroviny spolu dobře promícháme.Z hmoty tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a usmažíme v rozehřátém sádle (nebo oleji).
Na pánvi zahřejeme olej přidáme rozkrájenou cibul a pak rozdrobíme droždí, mícháme dokud se droždí nerozpustí a začne vonět, přidáme na kostičky měkký salám. Nakonec…
Zelené části pórku vařit ve slané vodě asi 25 min.Bílé části osmažit na másle, zasypat hl.moukou a zalít přecezeným vývarem. Přidat masox a trochu pepře. Vařit asi 20…
1. způsob úpravy: Camembert nastrouháme na hrubém struhadle, mleté vepřové maso dáme do mísy, zpracujeme s ostatními ingrediencemi a do masového těsta zamícháme…
Do studené vody vložíme dva omyté kousky tilapie a vaříme asi 20 minut s kouskem mrkve, celeru a pokrájene zelené jarní cibulky. Krátce před dovařením rybích kousků…
Zo žemle odkrojíme vrch, vydlabeme, striedku potrháme na menšie kúsky, zvlhčíme kyslou smotanou. Klobásu a syr na drobno pokrájame, všetko zmiešame, naplníme žemle.Vrch…
Dame do misky pul kelimku masla (davam Ramu kvuli alergii).Pridame do masla nastrouhany cesnek na jemno, sul a poradne promichame.Rozkrojime housky, nemusi byt uplne…
Vemínko je před konečnou úpravou třeba uvařit. Nejprve ho zbavíme přebytečného tuku, dobře omyjeme a dáme vařit do vroucí osolené vody tak, aby bylo celé ponořené. …