Hrachové zrazy

Suroviny

300 g hrachu
100 g krupice
2-3 vejce
strouhanka na zahuštění
tuk
sůl
česnek
pepř
Náplň:
2 větší cibule
350 g uzeného masa

Postup přípravy receptu

  1. Večer hrách namočíme a druhý den uvaříme v téže vodě doměkka.

  2. Voda při vaření musí být ve stejné rovině s hrachem. Uvařený hrách prolisujeme nebo umeleme, spojíme s krupicí, přidáme vejce, koření a trošku strouhanky. Vše řádně promícháme. Těsto není příliš tuhé.

  3. Z těsta uděláme lžící kopeček, rozplácneme, poklademe náplní a přiklopíme druhým kopečkem těsta.

  4. Uděláme karbanátek, který obalíme ve strouhance a smažíme na mírném ohni.

    Podáváme s bramborovou kaší a s okurkem, nebo s kysaným zelím a chlebem. I studené chutnají náramně:-)

Poznámka od kuchařky

Proč se to jmenuje Hrachové zrazy, nevím. Tak je to napsané v mé oblíbené kuchařce "Nejlepší recepty od Dony" :-)

Komentáře k receptu Hrachové zrazy

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hrachové karbanátky zrazy hrachové karbanátky recept hrachové karbenátky recept na zrazy hrachový karbanátek hrachová kaše s kysaným zelím zrazy z bramboroveho testa hrachové karbanátky s bylinkami zrázy recept z hrachové karbanátky z hrachové kaše hrachove lupinky hrachovy karbenatek hrachove testo mlete maso kuchařka pro sociálně slabé zrazy karbanátek hrachová náplň hrachové karbanátky se zelím hrachová nápln v teste