Jáhlová kaše
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte inspiraci na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Jáhlová kaše bude ta pravá. Jáhly jsou plné vitamínů a chutnají po lískových oříšcích.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 586 kJ / 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 3,00 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 2,50 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hledáte inspiraci na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Jáhlová kaše bude ta pravá. Jáhly jsou plné vitamínů a chutnají po lískových oříšcích.…
Jáhly jsou vyloupaná zrníčka prosa. Získávají se odstraněním tvrdé slupky a mají žlutou až zlatavou barvu. Jáhly jsou výživné, snadno stravitelné, jednoduché na přípravu…
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…
Jáhly si důkladně propereme pod horkou vodou a dáme je vařit do osoleného mléka. Přidáme cukr nebo med a vaříme do kašovité hustoty. Podle potřeby můžeme dolít mlékem…
Jáhly spaříme v cedníku vařící vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou (na 1 díl jáhel dáme 2,5 dílu vody) a vaříme při mírnější teplotě asi 13-15 minut doměkka. Jáhly…
Jáhly třikrát spaříme a zbavíme je tím hořkosti. Dáme je vařit do vody a mléka, přidáme bujon, bobkový list a sůl.Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém…
Nejdříve propláchneme jáhly ve vlažné vodě (neproplachuji je 3x vroucí vodou, abych z nich nedostala vitamíny a minerály a hořké jsem je ještě neměla), vložíme do hrnce…
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté vmícháme citronovou šťávu a kůru a osladíme…
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Jáhly jsou velmi prospěšné pro naše zdraví a v této polévce chutnají skvěle. Výraznou chuť jí dodává orestované droždí a kořenová zelenina. Na závěr ji provoníme…
Uvařené jáhly nasypeme do mísy, přidáme vanilkový puding (sypký), kukuřičnou mouku a vodu (tolik, aby z ní šli tvořit šišky).Dáme vařit vodu, kterou osolíme a až voda…
Jáhly spaříme horkou vodou a scedíme. Přidáme hrnek vody a uvaříme (můžeme i mírně rozvařit). Necháme vychladnout. Jáhly dáme společně s medem a jogurtem (pouze 4 lžíce)…
Jáhly spařte dvakrát vroucí vodou. Vsypte je do hrnce, přidejte mléko, vodu, špetku soli a přiveďte k varu.Jáhly vařte cca 10 minut doměkka a nakonec je nechte 5 minut…
Cuketu nastrúhame na jemné plátky, huby nakrájame na menšie kúsky. Paradajky narežeme na mesiačiky, kurkumu na tenšie kolieska. Syr nakrájame na malé kocky.Všetko v…
Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, zalijeme je ¾ hrnku vody a ¾ hrnku rostlinného mléka, osolíme, osladíme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme, až se všechna tekutina…
Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, česnek s bylinkami, citronový pepř s citronovým olejem a rozmarýnem. Stehýnka pečlivě promažeme marinádou (i pod kůží – uděláme…
Jáhly nasypte do menšího hrnce, zalijte vroucí vodou, promíchejte vařečkou a slijte. Opět zalijte, promíchejte, slijte…a ještě do třetice :) Nedělám si z vás srandu.…
Jáhly přebereme a 3x spaříme vroucí vodou (zbavíme je tím hořkosti).Poté je nasypeme do 1,5 násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu,…
Do pekáčku dáme jeden hrnek propraných jáhel, zalijeme je hrnkem mléka a hrnkem vody. Dále přidáme dvě nastrouhaná jablka a hrst rozinek.Pečeme na 180°C, dokud se…
Pšeno (jáhly) zalejeme vriacou vodou a uvaríme domäkka.Na troche oleja restujeme asi 1 min na kolieska nakrájaný pór. Potom pridáme fazuľku a kapustu, osolíme, okoreníme…
Jáhly spaříme (min. 2x) zalijeme v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody a vaříme, dokud se voda nevyvaří, pak necháme ještě 15-20 minut dojít (nejlépe v peřinách).Mezitím…
Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a dáme vařit do vývaru. Vaříme 15 minut, pak zakryjeme pokličkou a necháme dojít.Zelí překrájíme a trochu propláchneme. Maso…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39