Bůčková roláda s jelítkovým prejtem

Vepřové maso Doba přípravy: 80 min s pečením 11 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 80 min s pečením 11 názorů

Suroviny asi 8 porcí

1 kg kg bůčku bez kosti
sůl
pepř
cibule
kmín
1-2 jelita podle velikosti bůčku
provázek na zamotání rolády

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si rozkrojíme a pořádně rozklepeme tak, aby nám vznikl větší plát. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něj jelitový prejt po celé ploše.

  2. Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a posypeme prejt. Roládu zabalíme a pevně převážeme. Povrch rolády posypeme kmínem a pečeme zhruba 50 minut až je maso měkké a roláda má zlatavou barvu.

  3. Můžeme jíst zastudena, nebo se zelím a knedlíkem, popřípadě s bramborami, fantazii se meze nekladou.

Poznámka od kuchařky

Tento "úlet" je opět z hlavy mého syna. Fotografie jsou z mobilu, takže se omlouvám za kvalitu.

Komentáře k receptu Bůčková roláda s jelítkovým prejtem

Tématické fráze: jak dlouho péct prejt gratinovaný bůček bůčková roláda zamotání rolády jak dlouho péct kroupy bůček plněný prejtem závin z jelítkového prejtu jak dlouho pect prejtu prejt bůčková roláda recept bučková roláda pečená plněný buček prejtem jak dlouho péct jelita jelitový závin brambory s prejtem veprova rolada s prejtem doba pečení jelita buckova rolada se zelim doba pečení prejtu prejt se špenátem