Bůčková roláda s jelítkovým prejtem

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 80 min s pečením asi 8 porcí Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

1 kg kg bůčku bez kosti
sůl
pepř
cibule
kmín
1-2 jelita podle velikosti bůčku
provázek na zamotání rolády
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si rozkrojíme a pořádně rozklepeme tak, aby nám vznikl větší plát. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něj jelitový prejt po celé ploše.

  2. Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a posypeme prejt. Roládu zabalíme a pevně převážeme. Povrch rolády posypeme kmínem a pečeme zhruba 50 minut až je maso měkké a roláda má zlatavou barvu.

  3. Můžeme jíst zastudena, nebo se zelím a knedlíkem, popřípadě s bramborami, fantazii se meze nekladou.

Poznámka

Tento "úlet" je opět z hlavy mého syna. Fotografie jsou z mobilu, takže se omlouvám za kvalitu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bůčková roláda s jelítkovým prejtem

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: gratinovaný bůček jak dlouho péct prejt zamotání rolády jak dlouho péct kroupy závin z jelítkového prejtu bučková roláda pečená jak dlouho péct jelita jelitový závin brambory s prejtem veprova rolada s prejtem bůček plněný prejtem doba pečení jelita buckova rolada se zelim doba pečení prejtu jak dlouho pect buckovou roladu buckova rolada plnena zelim zamotání rolády s bucku bučková roláda s omáčkou jelítkový jak dlouho pect jak dlouho se pece buckova rolada

Zapomněl/a jsem heslo