 
	
Vrstvená jablková buchta
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 732 kJ / 414 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 18,00 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,00 g | 
| Tuky | 18,00 g | 
| – nasycené | 10,00 g | 
| – nenasycené | 8,00 g | 
| –– mononenasycené | 6,00 g | 
| –– polynenasycené | 2,00 g | 
| ––– omega 3 | 0,00 g | 
| Vláknina | 22,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 10 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 34,00 g | 
| – cukry | 2,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			 
	
Nejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech,…
	
			 
	
	
Datle zalijeme 180 ml vroucí vody a necháme vychladnout. Rozmixujeme na kašičku, kterou smícháme s kefírem, vejci, prosátou moukou, kakaem a kokosem. Vymícháme hladké…
	
			 
	
Večer si smícháme v míse kvásek, vodu a celozrnnou mouku (150ml a 150g), přikryjeme fólií a necháme přes noc (12hod) v teple odpočívat. Ráno vyšleháme vajíčka s cukrem…
	
			 
	
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny…
	
			 
	
Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince. Nakrájíme na tenké plátky (já používám plátkové struhadlo. Plech vymažeme máslem a boky vysypeme špaldovou moukou.Jablka naskládáme…
	
			 
	
Formu si vymažeme a vysypeme, troubu dáme předehřát na 175°C. V míse vyšleháme všechny suroviny na těsto (začínáme s vejcem, cukrem a mlékem, postupně přidáme další…
	
			 
	
Medové perníčky z žitné mouky, ozdobené bílkovou polevou, se stanou hitem letošních Vánoc. Do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit i vaše ratolesti, kterým budou…
	
			 
	
Žloutky oddělíme od bílků. Dvě lžíce cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a 2 lžic cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku a celou směs…