Pařížská šlehačka – lehká (výroba)
Recept ještě nebyl hodnocenTato verze pařížské šlehačky je ideální volbou pro ty, kdo hledají jemnější a vzdušnější krém. Výsledkem je nadýchaná šlehačka s bohatou čokoládovou chutí, vhodná na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato verze pařížské šlehačky je ideální volbou pro ty, kdo hledají jemnější a vzdušnější krém. Výsledkem je nadýchaná šlehačka s bohatou čokoládovou chutí, vhodná na…
Domácí čokoládové pralinky jsou skvělou sladkou tečkou pro vánoční svátky. Lahodné čokoládky plněné strouhaným kokosem s kapkou rumu potěší každého milovníka sladkostí a…
Křehké kakaové rohlíčky podle Kamily Nývltové jsou tím pravým cukrovím pro sváteční stůl. Upečené rohlíčky slepíte krémem pomocí ozdobné špičky, která připomíná krajku.…
Žloutky ušleháme s cukrem, přimícháme kakao, mouku, prášek do pečiva a nakonec opatrně sníh z bílků. Na plech dáme pečící papír a pak těsto a pečeme, když je upečeno,…
Žloutky ušlehat s cukrem a vodou na hustší hmotu,přidát mouku smíchanou s práškem do peč.a kakaem,nakonec lehce promíchat s ušlehaným sněhem z bílků.Nalít na plech…
Dorty mohou být různých tvarů a příchutí, ale zpravidla se každý drží osvědčené klasiky. Kulatý dort, který má ve svém základu piškot s trochou kakaa uvnitř skrývá…
Dorty mohou být různých tvarů a příchutí, ale zpravidla se každý drží osvědčené klasiky. Kulatý dort, který má ve svém základu piškot s trochou kakaa uvnitř skrývá…
Upečete si jakékoli vámi osvědčené cukroví "ořechy", které pak namáčejte do čokolády a ihned obalujte v zeleném kokosu nebo mletých pistáciích. Po ztuhnutí slepte vždy…
Na první pohled jednoduché, ale rafinovaně dochucené, cupcakes s ořechovým krémem se budou na tácku vystavovat jenom chvilku. Po první ochutnání začnou bleskurychle…
Všechny ingredience, kromě marmelády, smícháme a vytvoříme těsto, které dáme odpočinout do ledničky do druhého dne.Z těsta ukrajujeme malé kousky a tvoříme malé kuličky.…
Celá vejce našleháme s cukrem do pěny a přimícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (já ale používám pečící papír) a…
Období adventu je dlouhé hlavně pro děti, které čekají na Ježíška. Zkraťte si čekání společným pečením voňavých medových perníčků. Jsou snadné a po upečení je můžete…
Macecha je většinou pohádková zlá osoba, u které nikdo ani nepředpokládá, že by uměla dobře péct. Ovšem najdou se i hodné macechy, které umí péct moc dobře. Tento recept…
Nejprve dobře smísíme sypké suroviny, potom přidáme máslo a zpracováváme nožem, nakonec přidáme vajíčko a žloutek, dobře prohněteme a uložíme do lednice do druhého dne,…
Může snad existovat jednodušší recept na výborný moučník než je tento hrníčkový perník? Pár surovin, jedna mísa a hrneček, stačí vše zamíchat a upéct. Přípravu můžete…
Kombinace kakaa s pomerančem je vždy zárukou, že si pochutnáme. Tyto křehké piškotové řezy proložené pomerančovým krémem na bázi šlehačky a zalité čokoládou vám zajisté…
Netradiční kávové cukroví z bílků je nenáročné na přípravu a doslova za pár korun. Jeho tvoření vyžaduje jen trochu šikovnosti, neboť se těsto dost roztéká. Proto se z…
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém…
Míša řezy jsou oblíbenou stálicí mezi českými moučníky. Kombinace kakaového korpusu s vláčnou tvarohovou náplní a čokoládovou polevou z nich dělá lahodnou sladkou tečku…
Cukroví, které můžete najít i na pultech cukráren. Křehké ořechové rohlíčky jsou klasikou, která nikdy neomrzí. S jemnou chutí lískových nebo vlašských ořechů a lahodnou…
Slepované cukroví neodmyslitelně patří jak k Vánocům, tak i k různým slavnostním příležitostem a oslavám. Čokoládová kolečka s mandlovými lupínky, slepovaná jemným…
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a cukrem. Poté do ni nasypeme oříšky. Promícháme, oříšky vyndáme na pečící papír, oddělíme je od sebe, necháme ztuhnout. …
Čokoládové budino je tradiční italský dezert servírovaný ve skleničce, kde vynikne jeho hedvábně hladká konzistence. Kombinace kvalitní hořké čokolády, smetany, žloutků…
Kávové řezy jsou doslova perfektním moučníkem nejen pro nedělní návštěvu ke kávě. Řezy s výborným kávovým krémem a čokoládovou polevou nejsou náročné na přípravu a budou…